Lichten, camera, actie!

 

San Francisco is een iconische locatie voor geweldige films en tv-shows. Een van de meest gevierde attracties die wordt gekenmerkt is niemand minder dan Alcatraz Island.

Twee van de meest populaire films zijn Escape from Alcatrazen The Rock.

Ontsnappen aan Alcatraz

Deze film, die in 1979 werd uitgebracht, bevat Frank Morris (gespeeld door Clint Eastwood). Deze geharde bedrieger had een geschiedenis van gevangenisonderbrekingen en werd gestuurd om de rest van zijn levenslange gevangenisstraf uit te zitten... Alcatraz - Amerika's meest beruchte brutale en onontkoombare, maximaal beveiligde gevangenis. Morris beseft al snel de ontmenselijkende effecten van de gevangenis en botst met zijn wrede bewaker (gespeeld door Patrick McGoohan). Het leven in de gevangenis is beu... AlcatrazMorris en twee veroordeelde broers (Fred Ward, Jack Thibeau) plannen nauwgezet het ondenkbare: een ontsnapping uit het eiland. Bekijk de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=j8c7vTZYVEw

De rots

Stanley Goodspeed (gespeeld door Nicolas Cage) is een expert in chemische oorlogsvoering van het FBI die op een dringende missie wordt gestuurd met een voormalige Britse spion, John Patrick Mason (gespeeld door Sean Connery), om generaal Francis X. Hummel (gespeeld door Ed Harris) te stoppen met het lanceren van chemische wapens. Alcatraz Island naar San Francisco. Generaal Hummel eist 100 miljoen dollar aan oorlogsherstel voor de families van gedode militairen die zijn omgekomen bij geheime operaties. Nadat hun SEAL-team is weggevaagd, gaan Stanley en John alleen met de soldaten om. Bekijk de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=jhQ6XukpSeY

 

Natuurlijk zijn de meesten van ons bekend met de eerder genoemde, spraakmakende films, maar wat zijn enkele van de andere films en tv-programma's die dit beruchte eiland populariseren? Om u tijd te besparen, hebben we een snelle lijst samengesteld van de films of tv-programma's waarvan we weten dat ze zijn opgenomen met Alcatrazhet maken van een verschijning ergens in de scènes van de film.

  • Bullit. Steve McQueen wordt gefilmd in een beroemde autoachtervolgingsscène wanneer Alcatrazhij op de achtergrond opduikt.
  • De laatste gangster. Het karakter van Edward G. Robinson, Joe Krozak, eindigt in tijd Alcatrazvoor belastingontduiking.
  • Straten van San Francisco. De klassieke tv-serie bevatte vele klimatologische straatscènes in elke aflevering en foto's van Alcatrazop de achtergrond.
  • Vogelman van Alcatraz. De Burt Lancaster film was gebaseerd op het leven van Robert Franklin Stroud, die werd opgesloten bij Alcatraz.
  • Six Against the Rock. Wat dacht je van de film Six Against the Rock, waarin de afgebroken ontsnappingspoging uit 1946 te zien is.
  • Point Blank. De Amerikaanse neo-noirfilm uit 1967 over Alcatraz, die een cultklassieker is geworden.

Hoeveel van deze heb je gezien? Zin om aan onze lijst toe te voegen? Bezoek onze sociale sites op https://www.facebook.com/AlcatrazCruises/ om uw twee centen toe te voegen.