Spaander van het oude zoutblok

Het is geen wonder dat kapitein Erik ("Tubby") Anfinson zout in zijn aderen heeft, zijn vader Clifford Anfinson was zijn hele leven als sportvisser een bootmens, hij charterde zijn schip (de m/v Bass Tub) en in alle vrije tijd.

Daarnaast werd Clifford tijdens de Native American Occupation of Alcatraz, door andere vissers opgeroepen om deelnemers van de Occupation, waaronder Indianen, proviand en nieuwslezers, over te brengen.

Passagiers ontschepen bij Alcatraz Island dok.
Passagiers gaan van boord bij het Alcatraz Island dok. Fotokrediet: Alcatraz Geschiedenis

In die tijd vervoerde hij vracht en mensen naar het eiland, maar hij was nog geen vader. Kort nadat hij getrouwd was met Lynn, en na de bezetting, verkocht Clifford de "Bass Tub" en kocht hij een ander schip om zijn carrière als visser voort te zetten.

Bass-Tub in de Vissershaven
De Bass Tub in de haven van San Francisco wordt geladen met voorraden. Fotokrediet: AlcatrazGeschiedenis.

(Interessant aan de Bass Tub is dat deze vroeger eigendom was van de band Credence Clear Water Revival).

Volgens Lynn, Tubby's moeder en vrouw van Clifford, "Mijn man had een passie voor het op het water zijn.... en wat hij ook koos om te doen, het was een goede beslissing met mij.". Lynn was zelf boekhoudster in San Francisco gedurende deze tijd.

Bekijk Alcatrazbord
Na de sluiting van de federale gevangenis, Alcatraz Island werd verklaard overschot aan land in 1964. Lokale schippers die sympathiek staan tegenover de beweging waren instrumenteel voor de bezetters van de veerboot en de bevoorrading van het eiland. Fotokrediet: Alcatraz Geschiedenis

Nu dat Tubby aan het roer heeft gestaan bij Alcatraz Cruises voor ongeveer 13 jaar schrijft hij zijn liefde voor het water en het varen toe aan alle tijd die hij met zijn vader doorbracht, te beginnen in de haven op vijfjarige leeftijd. Tubby zegt: "Wanneer we op vakantie gingen, was het altijd watergeoriënteerd....van zo ver terug als ik me kan herinneren." En van daaruit haalde Tubby op de jonge leeftijd van 19 jaar zijn rijbewijs van honderd bruto ton kapiteins/kapiteins.

Lees verder voor meer informatie over kapitein Tubby en zijn redding op zee.

https://www.sfgate.com/bayarea/article/Capt-Tubby-hailed-a-hero-after-SF-Bay-rescue-11735284.php