Alcatraz Beroepsgeschiedenis

Het bredere verhaal van de Amerikaanse indiaanse bezetting van Alcatraz50 jaar geleden zou gemakkelijk een groter deel van de Amerikaanse geschiedenis kunnen omvatten - zo ver terug als een 19e eeuws verdrag en de verkoop van Manhattan Island in 1626 en zo ver vooruit als nu - maar de belangrijkste tijdlijn begon in november 1969 en duurde iets meer dan anderhalf jaar. 

Na een brand in oktober 1969 verwoestte een groep activisten het American Indian Center in San Francisco, begon een groep activisten te praten over de overname van het eilandAlcatraz, dat in 1964, na de sluiting van de gevangenis het jaar daarvoor, als overtollig land werd verklaard. Een eerste kleine groep demonstranten, waaronder de San Francisco State student Richard Oakes, voer op 9 november naar het eiland en bracht daar de nacht door alvorens door de autoriteiten te worden verwijderd.


‘A Summer White House’ was one proposed use, if only in jest, for Alcatraz Island after the closure of USP Alcatraz, in 1963. Photo credit: Barton Davis, San Francisco Magazine, 1963.

Op 19 november 1969 verzamelden 89 activisten onder de naam Indianen van Alle Stammen (officieel bekend als Indianen van Alle Stammen, Inc.) zich in de No-Name Bar in Sausalito en werden in het midden van de nacht door lokale schippers, die sympathiek waren voor de beweging, vervoerd. Onder verwijzing naar een verdrag uit 1868 dat Amerikaanse Indianen toestond om "overtollig federaal land" over te nemen, evenals een geschiedenis van bezetting Alcatrazdoor een aantal van de vroegste inheemse volkeren van de San Francisco Bay Area's, de 14 demonstranten die het aan de wal maakten tijdens de eerste reis die werd gemaakt aanspraak maken op het eiland en begon het opzetten van de bezetting van de voormalige federale gevangenis. 

Een blokkade van de Kustwacht van het eiland verhinderde de meeste boten om te landen op de eerste reis, maar naarmate de boten bleven binnenkomen, Alcatrazgroeide de bevolking van 600 mensen binnen enkele maanden. De ambtenaren in het personeel van President Richard Nixon's stormen het eiland met federale maarschalken voor, maar hielden voor vrees voor een high-profile aanval op een groep voor die vrouwen en kinderen omvatte.


Richard Oakes op Alcatraz Island tijdens de Amerikaanse indiaanse bezetting. Fotokrediet: Alcatraz Geschiedenis.

Gedichten van Coyote 2. Gepubliceerd in de Indiërs van alle stammen Nieuwsbrief.

Volgens een proclamatie die door de opkomende leider Richard Oakes aan de media en overheidsfunctionarissen werd bezorgd, hadden de Indianen van Alle Stammen de controle over het eiland overgenomen, maar waren ze bereid om "24 dollar in glazen kralen en rood laken" te betalen voor het onroerend goed, het bedrag dat Europese kolonisten aan de Amerikaanse Indianen betaalden voor het eiland Manhattan. De groep was van plan om een cultureel centrum voor Native American Studies, een museum, een spiritueel centrum en een ecologiecentrum te bouwen.

Tegen de tweede dag op het eiland hadden de organisatoren een gezondheidskliniek opgezet. Uiteindelijk bestond het personeel uit drie vrijwillige artsen en twee verpleegkundigen, waardoor het mogelijk is om op alle uren te reageren op noodsituaties. Op 11 december 1969 openden de Indianen van Alle Stammen de Big Rock School, waar 12 basisschoolleerlingen (kleuterschool tot en met het zesde leerjaar) werden toegelaten, hoewel het aantal inschrijvingen aan het eind van de maand tot 22 studenten groeide. Het curriculum omvatte de meeste typische vakken - lezen, wiskunde, geografie, aardrijkskunde - maar ook de inheemse geschiedenis, cultuur en kunst van eigen bodem. Studenten verlieten het eiland af en toe op excursies naar het Oakland Art Museum, het Morrison Planetarium en de San Francisco Zoo.


Student op Alcatraz Island tijdens de Amerikaanse indiaanse bezetting. Fotokrediet: Sam Silver.

Op 22 december begon Berkeley radio station KPFA-FM met een dagelijkse prime time uitzending vanaf het eiland, bekend als Radio Free Alcatraz, die ook werd uitgezonden op de aangesloten KPFA stations in New York en Los Angeles. In de programmering werd de nadruk gelegd op de Indiase cultuur en op politieke en maatschappelijke kwesties op het eiland en met inheemse leden overal op het eiland. De uitzendingen, geregisseerd door John Trudell, een Santee Sioux uit Nebraska, duurden tot eind 1970. 

Hoewel de publieke steun aanvankelijk sterk was, met inbegrip van vakbondsgroepen en beroemdheden zoals Jane Fonda, Marlon Brando en de band Creedence Clearwater Revival (die 15.000 dollar doneerde voor een boot), werd de realiteit van het in stand houden van een grote gemeenschap op het eiland met een verouderende infrastructuur en geen zoet water steeds duidelijker in het begin van 1970. 

Op hetzelfde moment dat de leiders van de Indianen van Alle Stammen een formeel verzoek deden aan de Nationale Raad voor de Kansen van de Indianen om faciliteiten, uitrusting, medische benodigdheden en transport om het eiland meer bewoonbaar te maken, bleven ambtenaren van de Federale Algemene Dienst voor Algemeen Beheer - opzieners van het eiland - de Indianen van Alle Stammen en de media adviseren dat de bezetters beschouwd werden als "overtreders" en dat de federale regering "geen verantwoordelijkheid neemt voor uw veiligheid terwijl u op het eiland blijft".


A sign with the political statement ‘This Land is My Land’ hangs above the entrance to the administrative building in Eagle Plaza during the American Indian occupation. Photo credit: Alcatraz History.

In januari overleed de 13-jarige stiefdochter van Richard Oakes, Yvonne, aan een val van verschillende trappen. Oakes en zijn familie verlieten het eiland om te rouwen en lieten andere leiders van Indianen van Alle Stammen achter om de planning voor het eiland en de onderhandelingen met de regering over te nemen, waarvan de Amerikaanse indianenleiders aandrongen op niets minder dan de daad bij het land en het geld voor een universiteit daar. 

Beroepsleiders kregen te maken met toenemende problemen met niet-Indiase bezoekers, voornamelijk leden van de hippiedrugscultuur van San Francisco die zich aangetrokken voelden tot de anti-regeringsoorzaak en gratis onderdak. De leiders van de Indianen van Alle Stammen verboden uiteindelijk niet-inheemse volksstammen om de nacht door te brengen, hoewel de bevolking van de inheemse volksstammen op dat moment al aan het afnemen was toen de studenten terug naar school gingen. In mei 1970 werkte de regering aan de overdracht Alcatrazvan het ministerie van Binnenlandse Zaken om onder de jurisdictie van het ministerie van Binnenlandse Zaken te vallen, met als doel het op te nemen in het systeem van het Nationaal Park. 

Terwijl de beweging sommige van zijn aanvankelijke impuls tegen medio 1970 had verloren, had de openbare aandacht die het het het Witte Huis van Nixon in Juli om aan het beleid van de overheid van ,,beëindiging" van voordelen en land voor Indische Amerikanen en de voorzitter had bereikt ertoe aangezet om aan het beleid van de overheid van ,,beëindiging" van voordelen en land voor Indische Amerikanen en de voorzitter gezegd ,,zelfbeschikking onder Indische mensen kan en moet ,,zonder de dreiging van uiteindelijke beëindiging worden aangemoedigd". Op de eerste verjaardag van de bezetting hielden de Indianen van alle stammen een persconferentie om de plannen voor Thunderbird University op het eiland te onthullen. 


Restanten van water en andere essentiële benodigdheden die op de Alcatraz Island tijdens de Amerikaanse Indianenbezetting. Fotokrediet: Alcatraz Geschiedenis.

In de zomer van 1970 sneden federale ambtenaren het water afAlcatraz. In reactie daarop kondigden de leiders van de Indianen van alle stammen aan dat ze zouden beginnen met het aanbieden van rondleidingen over het eiland om geld in te zamelen om flessen water en andere benodigdheden te kopen. Ambtenaren van de algemene dienstenadministratie kondigden al snel aan dat het eiland "onveilig en gevaarlijk" is en dat alle overtreders op het eiland vervolgd zouden worden.

Vuurt op Alcatraz in juni 1970 had een aantal van de belangrijkste structuren vernietigd en de vuurtoren, die nog steeds werd gebruikt voor de scheepvaart op de San Francisco Bay, uitgeschakeld. Een botsing in Januari 1971 tussen twee tankschepen, die 800.000 gallons van ruwe olie dichtbij de Golden GateBrug dumpte, werd beschuldigd van het gebrek aan een werkende vuurtoren op. Alcatrazen de steun van het publiek voor de bezetting verder uithollen.


Zicht op het leven in de appartementen op Alcatraz tijdens de Amerikaanse indiaanse bezetting. Fotokrediet: Alcatraz Geschiedenis.

Binnen enkele maanden hebben de ambtenaren de laatste stroomtoevoer naar het eiland onderbroken en op 11 juni 1971, toen federaal personeel het eiland bestormde, waren er nog maar 15 mensen over, waaronder vijf kinderen. Hoewel de bezetting zelf haar oorspronkelijke doelen niet heeft bereikt, wordt het algemeen toegeschreven aan het feit dat de bezetting honderden andere Amerikaanse indiaanse protesten heeft voortgebracht en een groeiend bewustzijn van aanverwante kwesties in de Verenigde Staten en elders. 

In 1972, Alcatraz Island werd opgenomen in hetGolden GateNational Recreation Area, deel van het U.S. National Parks systeem.