Alcatraz Cruises Aankondigt inheemse volkeren dag van de zonsopgang aan...

De inheemse volkeren Zonsopgang Ceremonies zijn jaarlijkse evenementen die worden gehouden op Alcatraz Island om de inheemse volkeren van Amerika te eren en hun rechten te bevorderen. Jaarlijks gehouden sinds 1975, de Alcatraz plechtigheden ter herdenking van de protestgebeurtenis van 1969, waarbij het Alcatraz-De Rode Machtsbeweging (ARPM) bezette het eiland.

Alcatraz Island zonsopkomstbijeenkomst
Auteursrecht - AlcatrazGeschiedenis

Momenteel worden de ceremonies georganiseerd door de International Indian Treaty Council en American Indian Contemporary Arts. 

De gebeurtenissen zijn bedoeld ter herdenking van het voortbestaan van inheemse Amerikaanse volkeren na de vestiging van Europeanen in het westelijk halfrond, die leidde tot genocide en enorme economische en culturele verliezen onder de inheemse bevolking als gevolg van ziekte, oorlogsvoering en sociale ontwrichting.

In 1969 bezette een aantal inheemse Amerikaanse leden van de Alcatraz-Rode Power Movement's Indians of All Tribes groep het eiland in het kader van de voorwaarden van het Verdrag van Fort Laramie van 1868, waarin overtollige overheidsgrond werd toegewezen aan inheemse Amerikanen. De bezetting duurde 19 maanden, van 20 november 1969 tot 11 juni 1971. 

Alcatraz Island zonsopkomstbijeenkomst
Auteursrecht - Indianen van alle stammen, Inc. | Fotografe Lloyd Johnson, San Francisco.

Zij werden bezocht door leden van de American Indian Movement, die geïnspireerd waren door de bezetting, en leidden tot andere protesten, waaronder de eerste op Thanksgiving Day in 1970.

During the occupation, hundreds of Native Americans joined the movement to speak out for their rights. This was part of a heavy period of Indian activism and protest at a time when the Civil Rights Movement was at its peak.

Elk jaar op de Thanksgiving van de Verenigde Staten, reizen enkele duizenden inheemse volkeren en toeschouwers naar Alcatraz Island waar groepen dansen voor zonsopgang om hun voorouders te eren. Andere groepen demonstreren andere aspecten van hun cultuur en erfgoed. Het feest is open voor het publiek. Daarnaast wordt op de Dag van de Inheemse Volkeren een soortgelijke zonsopkomstceremonie gehouden.

Alcatraz Island zonsopkomstbijeenkomst
Auteursrecht - AlcatrazGeschiedenis

De details en reserveringen voor de twee ceremonies zijn als volgt:

On October 14, the Alcatraz Cruises’ Ticketbooth opens at 4:15AM and ferries will depart Pier 33 at approximately 5:00AM, 5:15AM and 5:45AM. General admission is $11.00 per person. Children under five years of age are free.

On November 28, the Ticketbooth opens at 3:00AM and ferries will depart Pier 33 approximately every 15 minutes from 4:15AM-6:00AM. General admission is $14.00 per person. Children under five years of age are free.

Reserveren kan bij de Pier 33 AlcatrazLanding Ticketbooth. Het is echter de verwachting dat de tickets uitverkocht zullen zijn, dus het wordt sterk aanbevolen dat alle deelnemers vooraf afspraken maken door te bellen naar 415-981-7625 of online te bellen naar https://www.alcatrazcruises.com/programs-and-events/annual-events/indigenous-peoples-sunrise-gathering/.