Inheemse kano's steken de baai van San Francisco over om de 50e verjaardag van de Alcatrazbezetting te eren.

Traditional tribal canoes will circle Alcatraz Island starting at dawn on Indigenous Peoples’ Day to commemorate and carry forward the legacy of the Alcatraz Occupation in an era of climate crisis.

Maandag 14 oktober 2019 van 6.00 tot 13
.00 uur van 6.00 tot 13.00 uur van het Aquatic Park van San Francisco.

Op de Dag van de Inheemse Volkeren, zullen kano's die stammen van boven en beneden de Kust van het Westen en verder vertegenwoordigen aan de wateren van de Baai en de cirkel van San Francisco nemen. Alcatraz Island om de 50ste verjaardag van de bezetting van 1969 te vieren.

kano
Julian Brave NoiseCat beoefent het peddelenAlcatraz. Fotokrediet: Maggie Hallahan

"De ,,Reis van de kano is de snelst groeiende traditie van het Indische Land," bovengenoemde Eloy Martinez, een activist die een vroege deelnemer in de 1969 Beroep en één van de organisatoren van de gebeurtenis van dit jaar was. "We verwachten handgesneden kano's, tule kano's - allerlei soorten traditionele kano's. De kano's vertrekken vanuit Aquatic Park, varen door het vaak gevaarlijke water Alcatrazen keren terug naar de kust voor een dag vol liedjes, verhalen en dansen van de deelnemende kanofamilies en andere inheemse gemeenschappen.". 

The Alcatraz Occupation launched the current era of Indigenous rights and remains a guiding light for resistance, resilience and a more just relationship between people and planet in an era of peril. 

Alcatraz Cano Journey is een grassroots project van inheemse organisatoren en bondgenoten die gevestigd zijn in het Bay Area en geleid worden door de oudere Eloy Martinez. Geïnspireerd door de jaarlijkse Tribal Cano Journey in het noordwesten van de Stille Oceaan en de heropleving van kanotradities in inheemse gemeenschappen over het hele continent en daarbuiten, zal AlcatrazCano Journey de eerste gebeurtenis in zijn soort in het Bay Area zijn. De AlcatrazReis van de kano hoopt om een nieuwe generatie de jeugdleiders te inspireren, lokale en stedelijke Inheemse gemeenschappen te machtigen en het publiek over op te leiden. Alcatraz Beroep en het blijvende belang van de Eerste Volkeren in de context van de wereldwijde milieucrisis.

"Met alle problemen waar we vandaag de dag mee te maken hebben, of het nu gaat om de klimaatverandering of de terugkeer van haat en racisme, is de boodschap van het Alcatraz De ,,Beroep is vandaag zo belangrijk aangezien het 50 jaar geleden," bovengenoemde Eloy Martinez, een was. Alcatraz Beroepsveteraan en lid van het organisatiecomité. "De oorspronkelijke bezetters hadden visie en moed.... die beide zijn nu belangrijker dan ooit. De planeet zit in de problemen en we hebben leiders die denken dat geld verdienen de kern van het leven is. We willen de volgende generatie inspireren. Dat is wat deze kanotocht kan doen." 

kano
3) Een jong meisje dat op het dok speelt, pauzeert om kano's te zien aankomen in Esquimalt Harbour. Fotokrediet: Julian Brave NoiseCat

Ed Archie NoiseCat, a noted artist and member of the organizing committee who first laid out the vision for Alcatraz Canoe Journey, credits tribes in the Pacific Northwest for inspiring him and others. 

"Van Alcatraz Island naar de Zilte Zee en daarbuiten, nemen de inheemse mensen toe door kunst, activisme en meer", aldus NoiseCat. "Als vader en nu bijna een oudere, hoop ik dat deze reis onze Bay Area jeugd op dezelfde manier aanmoedigt... Alcatraz deed voor mijn generatie en op dezelfde manier als de jaarlijkse Tribal Cano Journey elk jaar voor inheemse volken in het noordwesten.". 

Inheemse families en gemeenschappen reizen met hun kano's op sleeptouw van het noorden tot Brits-Columbia en het westen tot Hawaï. Kano's zullen worden verwelkomd op deze landen en wateren door Ohlone oudere Ruth Orta die zal spreken namens de oorspronkelijke bewoners van de Bay Area, die gedecimeerd werden door genocide, maar nu hun identiteit en tradities terugwinnen. 

"We hebben een genocide overleefd en we zijn nog steeds hier. Hier komen we vandaan. Mijn moeder en grootmoeder waren hier hun hele leven", zei Orta. "Het doet pijn om te weten dat de mensen niet eens weten dat we hier zijn. De mensen van de wereld - ze moeten weten dat we hier zijn. Ik ben zo vereerd om deze kano's van heinde en verre te mogen verwelkomen." 

Nadat de kano's hebben rondgepeddeld AlcatrazInheemse gemeenschappen van heinde en verre, maar ook hier in de Bay Area, delen liederen, verhalen en dansen met elkaar. Cultureel protocol zal worden verweven met het verhaal van de Alcatraz Beroep. De festiviteiten zullen om 13.00 uur 's middags worden afgesloten. 

kano
2) De Nokedjak kano van Squaxin Island, Washington, glijdt door de zoute zee. Fotokrediet: Julian Brave NoiseCat

"Het is belangrijk voor mensen om de lange en blijvende geschiedenis van onrechtvaardigheid te begrijpen die jonge mensen ertoe bracht om op te staan en te nemen... Alcatraz Island in 1969," zei Julian Brave NoiseCat, schrijver en commissielid. "De bezetting was een mijlpaal voor inheemse volkeren. Als inheemse volkeren, en alle volkeren, worden geconfronteerd met nieuwe uitdagingen - de leider van de klimaatcrisis onder hen - is het essentieel om deze geschiedenis te eren, zodat we de erfenis van de bezetters voor de komende 50 jaar kunnen voortzetten.".

Details:

DeAlcatraz kanoreis is gepland om 6 uur 's morgens te lanceren vanuit het Aquatic Park in San Francisco. Het culturele protocol begint om 7 uur 's ochtends en eindigt om 13.00 uur. Dit evenement is gratis, open voor het publiek en inclusief. Allen zijn welkom om deel te nemen.

Naast de allereerste peddel die er voor het eerst rond peddelt AlcatrazDe Alcatrazkanotocht is mede-organisator van:Alcatraz An Unfinished Occupation speaker series en Alcatrazis Not an Island, een speciaal nummer van SF MOMA's Open Space magazine gericht op de 50ste verjaardag van de Occupation. De lezingenreeks, mede georganiseerd door de California Historical Society, Exploratorium, Natural History Museum, Presidio, SF MOMA en SF Public Library, wordt gemodereerd door Julian Brave NoiseCat. Naast de veteraan van de Beroepsuitoefening Dr. Lanada War Jack, zal NoiseCat ook gast uitgeven, Alcatrazis geen eiland.

Links
: https://www.canoejourney2019.com/
https://www.canoejourney2019.com/talks https://openspace.sfmoma.org/2019/09/save_the_dates/ https://openspace.sfmoma.org/2019/09/save_the_dates/ https://www.instagram.com/alcatrazcanoe19/ https://www.instagram.com/alcatrazcanoe19/ https://twitter.com/alcatrazcanoe19 https://twitter.com/alcatrazcanoe19 https://twitter.com/alcatrazcanoe19