San Francisco's Meest Verhoogde Ervaring van San Francisco

Fleet Week is een jaarlijks evenement dat tienduizenden mensen naar San Francisco trekt. De gratis reeks evenementen is gecentraliseerd in Fisherman's Wharf en bevat meerdere vliegshows boven de baai bij de Blue Angles, de Parade of Ships en scheepstours, om maar een paar van de festiviteiten te noemen.

Blauwe Engelen in formatie
copyright Alcatraz Cruises LLC

Vlootweek begon in 1981, dankzij voormalig burgemeester Dianne Feinstein, om de Amerikaanse strijdkrachten te eren en om burgers en militairen voor te lichten over de beste praktijken in humanitaire hulp. Het wordt elk jaar in San Francisco gehouden in het eerste of tweede weekend van oktober.

Dit jaar is de Vlootweek van 6 - 14 oktober 2019. De meeste activiteiten en de grote vliegshow vinden plaats in het weekend van 11-13 oktober. Maar, er is zoveel meer!

Blauwe Engelen in formatie
copyright Alcatraz Cruises LLC

Het hoogtepunt van het weekend is altijd de Fleet Week Air Show, die wordt georganiseerd door de Blue Angels van de US Navy, tussen de Golden Gatebrug en de Alcatraz Island. Zij treden vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur op, maar gelukkig kunnen de toeschouwers ook op donderdag hun training zien lopen door de wolkenkrabbers van de stad.

Blauwe Engelen in formatie
copyright Alcatraz Cruises LLC

Een ander hoogtepunt is de Parade of Ships, waar de vloot de San Francisco Bay onder de Golden Gatebrug binnenkomt. (Noot van de redactie: Blijkbaar is San Francisco gastheer van de grootste optocht van schepen aan de westkust.) Het grote spektakel wordt geleid door de brandweerboot van San Francisco en vervolgens gevolgd door schepen van de Amerikaanse marine, de Amerikaanse kustwacht en de Royal Canadian Navy.

Bijna alle activiteiten van de Vlootweek van San Francisco vinden plaats langs de noordelijke waterkant van Fisherman's Wharf. Het schema van de evenementen omvat de airshow met de Blue Angles, scheepstours, live muziek en ander entertainment het hele weekend lang.

Blauwe Engelen in formatie
copyright Alcatraz Cruises LLC

Voor een uitsplitsing van het huidige schema voor 2019 verwijzen wij u naar de website https://fleetweeksf.org/events/. Dit is wat we nu voor u aan boord hebben:

Woensdag 9 oktober 9 oktober

 • 10.00 - 14.00 uur: Rondvaarten op het schip

Donderdag 10 oktober

 • 10.00 - 14.00 uur: Rondvaarten op het schip
 • 13.00 - 17.00 uur: Blue Angels Circle & Arrival (Blauwe Engelencirkel & Aankomst)

Vrijdag 11 oktober

 • 10.00 - 17.00 uur: Festivalcentrum bij Marina Green
 • 11:00 uur - 12:00 uur: Parade van schepen
 • 12pm - 16pm: Air Show (Blauwe Engelen: 15pm - 16pm)

Zaterdag 12 oktober 12 oktober

 • 9u - 16u: Rondleidingen op het schip
 • 10.00 - 17.00 uur: Festivalcentrum bij Marina Green
 • 12pm - 16pm: Air Show (Blauwe Engelen: 15pm - 16pm)

Zondag 13 oktober

 • 9u - 16u: Rondleidingen op het schip 
 • 10.00 - 17.00 uur: Festivalcentrum bij Marina Green
 • 12pm - 16pm: Air Show (Blauwe Engelen: 15pm - 16pm)

Maandag 14 oktober 14 oktober

 • 9u - 16u: Rondleidingen op het schip