Outdoor Adventure Day Tripping in de Bay Area (Buiten Avonturendag)

De zomer loopt ten einde, wat betekent dat de inwoners van Bay Area hun attracties terugkrijgen. En hoewel het niet zo druk is, kan het nog steeds een uitdaging zijn om tickets te beveiligen naar Alcatraz. Hier is een geweldige optie voor de lokale bevolking die een dagje buitenavontuur willen doorbrengen in de baai en willen genieten van twee van de meest iconische en historische bezienswaardigheden van het gebied: Alcatraz CruisesAngel Island/Alcatraz Island Combo Tour https://www.alcatrazcruises.com/tour-options/Alcatraz-angel-eiland-combo-tour/)

Volwassen tickets zijn 78,65 dollar en inclusief:

  • Rondvaart met de veerboot naar Alcatraz Island
  • Rondvaart met de veerboot vanaf Alcatraz Island naar Angel Island
  • Bekroonde Cellhouse-audiotour op Alcatraz Island
  • Dagelijks optionele programma's en tentoonstellingen
  • Een uur durende vertellende tramreis door Angel Island
Alcatraz Island Directeurswoning
copyright John Martini

Samenvatting van Alcatraz Island

De meeste mensen zijn bekend met Alcatraz Island als de thuisbasis van Amerika's vele beruchte criminelen. De federale gevangenis die van 1934 tot 1963 actief was, bracht een donkere mystiek naar "The Rock". De aanwezigheid van beruchte gevangenen zoals Al "Scarface" Capone en de "Birdman" Robert Stroud hielpen om de bekendheid van het eiland te vestigen, en tot op de dag van vandaag, Alcatraz is vooral bekend als een van de meest legendarische gevangenissen ter wereld. 

Velen zijn zich echter niet bewust van de rijkdom aan andere verhalen die op het eiland te leren zijn. AlcatrazHet is nu de thuisbasis van zeldzame bloemen en planten, zeedieren en duizenden roesten en nestelen van zeevogels. Gebouwen uit het tijdperk van de burgeroorlog geven inzicht in de 19e eeuw, toen het eiland diende als havenverdedigingsfort en militaire gevangenis. Bezoekers kunnen ook zichtbare herinneringen zien aan de Amerikaanse Indianenbezetting die in 1969 na de sluiting van de gevangenis is begonnen en die een belangrijke mijlpaal in de Amerikaanse Indiaanse rechtenbeweging belicht.


Spotlight op Angel Island

engeleneiland gebouw
copyright Alcatraz Cruises LLC

Angel Island is het op een na grootste eiland in de San Francisco Bay Area met Alameda als grootste eiland. Angel Island is zo groot dat op een heldere dag Sonoma en Napa vanaf de noordkant van het eiland te zien zijn en San José vanaf de zuidkant. Het hoogste punt van het eiland, bijna precies in het midden, is de berg Caroline Livermore, die 788 voet hoog is. Het grootste deel van het eiland maakt deel uit van de stad Tiburon in Marin County, terwijl een klein strookje aan de oostkant zich uitstrekt in de stad en het graafschap San Francisco. Het eiland is gescheiden van het vasteland van Marin County door de Straat van Wasbeer, die ongeveer 90 voet diep is. 

Tot ongeveer tienduizend jaar geleden was Angel Island verbonden met het vasteland, maar het werd afgesneden door de stijging van de zeespiegel aan het eind van de laatste ijstijd. Sinds ongeveer tweeduizend jaar geleden was het eiland een vis- en jachtgebied voor de kust van Miwok Indianen. Soortgelijke bewijzen van inheemse Amerikaanse nederzettingen worden gevonden op het nabijgelegen vasteland van het schiereiland Tiburon op de Ring Mountain. 

In 1775 deed het Spaanse marineschip San Carlos onder leiding van Juan de Ayala de eerste Europese intocht in de baai van San Francisco. Ayala is voor anker gegaan bij Angel Island en heeft zijn moderne naam Isla de los Ángeles gekregen. De baai waar hij zijn schip voor anker ging, staat nu bekend als Ayala Cove.

engeleneiland gebouw
copyright Alcatraz Cruises LLC

Zoals veel van de Californische kust werd Angel Island vervolgens gebruikt voor het fokken van vee. In 1863, tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog, was het leger van de Verenigde Staten bezorgd over de aanval van confederale marine-invallen op San Francisco, dus besloot het om artilleriebatterijen te bouwen op Angel Island, eerst op Stuart (of Stewart) Point en daarna Point Knox. Kolonel Rene Edward de Russy was de hoofdingenieur en James Terry Gardiner was de ingenieur die belast was met het ontwerpen en begeleiden van de werkzaamheden. Het leger vestigde een kamp op het eiland (nu bekend als kamp Reynolds of het West Garrison) en het werd later een infanterie garnizoen tijdens de Amerikaanse campagnes tegen inheemse Amerikaanse volkeren in het Westen. 

Aan het einde van de 19e eeuw wees het leger het hele eiland aan als "Fort McDowell" en ontwikkelde verdere faciliteiten, waaronder wat nu het East Garrison of Fort McDowell wordt genoemd. In 1891 werd een quarantainestation geopend in Ayala Cove, dat toen bekend stond als Hospital Cove. Tijdens de Spaanse Amerikaanse oorlog deed het eiland dienst als losplaats voor de terugtrekkende troepen. Het bleef gedurende de eerste helft van de 20e eeuw dienst doen als doorvoerstation, met troepen uit de Eerste Wereldoorlog die er aankwamen en terugkwamen. Aan het einde van de oorlog stond het ontschepingscentrum onder leiding van William P. Burnham, die het bevel had gehad over de 82ste Divisie in Frankrijk.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog overtrof de behoefte aan troepen in de Stille Oceaan de eerdere behoeften ruimschoots. De faciliteiten op Angel Island werden uitgebreid en de verdere verwerking vond plaats in Fort Mason in San Francisco. Voor de oorlog was de infrastructuur uitgebreid, waaronder de bouw van de legerveerboot USAT General Frank M. Coxe, waarmee troepen van en naar Angel Island werden vervoerd. 

engeleneiland gebouw
copyright Alcatraz Cruises LLC

Fort McDowell werd ook gebruikt als detentiepost voor Japanse, Duitse en Italiaanse immigranten die in Hawaï waren gearresteerd als potentiële vijfde columnisten. Deze geïnterneerden werden later overgebracht naar het binnenlandse ministerie van Justitie en legerkampen. Ook Japanse en Duitse krijgsgevangenen werden op het eiland vastgehouden, ter vervanging van de immigratiebehoeften, die tijdens de oorlogsjaren werden ingeperkt.

Het leger heeft de militaire post in 1947 ontmanteld. In 1954 werd een Nike raketstation geïnstalleerd op het eiland. De raketmagazines werden gebouwd boven Point Blunt op de zuidoostelijke hoek van het eiland en de top van de berg Ida (nu Mount Caroline Livermore) werd afgeplat om plaats te maken voor een helikopterlandplaats en het bijbehorende radar- en volgstation. De raketten werden in 1962 verwijderd toen de militairen het eiland verlieten. Het lanceerplatform voor raketten bestaat nog steeds, maar het station op de top van de berg Caroline Livermore werd in 2006 terug gebracht naar zijn oorspronkelijke contouren.

De Bubonische pest vormde zo'n bedreiging voor de Verenigde Staten dat Angel Island in 1891 als quarantainestation opende om Aziatische passagiers en hun bagage te screenen voordat ze op Amerikaanse bodem landden. De bouw van dit door de federale overheid gefinancierde quarantainestation werd in 1890 voltooid en de compound bevatte veel aparte gebouwen, waaronder een kazerne, ontsmettingsfaciliteiten, herstellingsruimten en een isolatieziekenhuis dat bekend stond als het "leprozenhuis". 

engeleneiland gebouw
copyright Alcatraz Cruises LLC

Als reactie op de dood van Wong Chut King, een Chinese immigrant die werkte in een door ratten geteisterde houthandel in Chinatown, heeft de San Francisco Health Board het lokale gebied snel in quarantaine geplaatst om mogelijke ziekteverwekkers te neutraliseren. Mensen die ervan verdacht worden in contact te zijn geweest met de ziekte werden naar isolatiecentra gestuurd. De Chinezen waren in de war door het idee van het scheiden van de hele regio om de verspreiding van de ziekte onder controle te houden, omdat ze dachten dat het uit giftige dampen die in het vuil waren ontstaan via seizoensveranderingen naar boven kwam.

In antwoord op meer sterfgevallen, werden de weefselsteekproeven naar het Eiland van de Engel voor het testen verzonden om te bepalen als zij Yersinia Pestis, de bacteriën verantwoordelijk voor het uitspreiden van de builenpest havenden. Op dat moment was de pest moeilijk te diagnosticeren vanwege andere ziekten, die de aanwezigheid van de pest konden maskeren. Bacterioloog Joseph Kinyoun, die in 1899 op Angel Island gestationeerd was, geloofde dat de pest zich over het hele Chinatown van San Francisco zou verspreiden nadat Yersinia Pestis door een van de sterfgevallen was bevestigd. Zelfs met een vaccin om de inwoners van Chinatown te enten en te beschermen, geloofden de Chinezen dat het vaccin experimenteel was en wilden ze niet dat het werd toegediend.

De bouw van het immigratiestation Angel Island begon in 1905 maar werd pas in 1910 in gebruik genomen. Deze zone stond bekend als China Cove. Het is gebouwd voor het controleren van de Chinese binnenkomst in de Verenigde Staten. Van 1910 tot 1940 fungeerde Angel Island als een immigratiestation dat immigranten uit 84 verschillende landen verwerkte, waarvan ongeveer een miljoen Chinezen. Het doel van het immigratiestation was een onderzoek in te stellen naar Chinezen die de toegang was ontzegd op grond van de Chinese uitsluitingswet van 1882. Immigranten moesten bewijzen dat zij echtgenoten of vaders hadden die Amerikaans staatsburger waren om deportatie te voorkomen.

engeleneiland gebouw
copyright Alcatraz Cruises LLC

Het immigratiestation op Angel Island werd voornamelijk gebruikt om Chinese, Japanse en andere Aziatische immigranten die de Stille Oceaan oversteken te inspecteren, te ontsmetten en vast te houden. Naast de standaard medische onderzoeken werden Chinese immigranten geïnspecteerd op parasitaire ziekten en voor de tests op darmparasieten was een ontlastingsspecimen nodig. Immigranten beschreven het onderzoeks- en desinfectieproces als wreed, vernederend en onfatsoenlijk. Zieke passagiers werden naar het ziekenhuis op het eiland gestuurd tot ze een medisch onderzoek en een immigratiehoorzitting konden doorstaan. Onderzoeksprocessen bepaalden de duur van het verblijf van een immigrant op het station en Chinese immigranten konden voor een korte periode van twee weken tot twee jaar worden vastgehouden. 

De raciale identiteit en de sociale klasse van een persoon bepaalden de intensiteit van het opgelegde onderzoek, met als gevolg dat er minder blanke Europeanen en Amerikaanse burgers aan de inspecties worden onderworpen. Toen ze werden geïnspecteerd, waren de artsen ijveriger in het volgen van de hygiënepraktijken.

Een brand verwoestte het administratiegebouw in 1940 en vervolgens vond de immigratieverwerking plaats in San Francisco. Op 5 november 1940 werd de laatste bijeenkomst van ongeveer 200 immigranten, waaronder ongeveer 150 Chinezen, uitgewisseld van Angel Island naar korte verblijven in San Francisco. De "Chinese uitsluitingswet", die aanvankelijk was voorgesteld om 10 jaar door te gaan, werd verbreed en verlengd en niet geannuleerd tot het punt in 1943, toen China een Amerikaanse partner werd in de Tweede Wereldoorlog. 

In 1964 heeft de Chinese Amerikaanse gemeenschap met succes gelobbyd bij de staat Californië om het immigratiestation aan te wijzen als een staatsmonument. Vandaag de dag is het Angel Island Immigration Station een federaal aangewezen nationaal historisch monument. Het werd vervolgens gerenoveerd door de California State Parks, en heropend op 16 februari 2009.