Toegankelijk reizen naar Alcatraz

Gast Blog Post - Snoep Harrington

Een Alcatraztour is een must-do voor een bezoek aan San Francisco, en dankzij de moderne technologie, zijn tours van The Rock nu zeer geschikt voor rolstoelgebruikers en langzame wandelaars.

S.E.A.T. op Alcatraz Island

Alcatraz Cruises biedt hun schepen de mogelijkheid om vlak aan boord te gaan, die bezoekers van pier 33 naar de gevangenis van het eiland over de baai brengen. Vanaf daar is het een wandeling van een kwart mijl naar het celblok. Bezoekers die niet in staat zijn om de tocht te maken, kunnen de elektrische tram van SEAT nemen, die voorzien is van een roll-on toegang. Het celblok is gelijkvloers toegankelijk, met toegang voor rolstoelgebruikers tot de meeste plaatsen van de audiotour; en hoewel er hier en daar een paar oneffenheden in de bestrating zijn, is het nog steeds een zeer toegankelijke tour.

S.E.A.T. op Alcatraz Island
copyright Alcatraz Cruises, LLC

Dat gezegd hebbende, moet je voorzichtig zijn waar je koopt.... Alcatraz tour tickets, omdat er een aantal reseller websites zijn die deze tickets tegen opgeblazen prijzen verkopen. Je moet nooit meer dan 39,90 dollar betalen, dat is de prijs van het volwassen ticket voor de dagtour bij Alcatraz Cruises...de enige geautoriseerde... Alcatraz concessiehouder. Helaas komt deze website niet altijd op de eerste plaats bij het zoeken op het internet, vanwege betaalde advertenties. En, dat is precies hoe sommige nietsvermoedende bezoekers uiteindelijk veel meer moeten betalen voor hun Alcatraz rondleidingen.

Een van de grote problemen is dat deze reseller websites er officieel uitzien. Toen ik een zoekopdracht uitvoerde, was het op het eerste gezicht moeilijk om de website van de erkende concessiehouder te onderscheiden van de reseller-sites. De grote sleutel is dat de officiële site het logo van de National Park Serviceerkende concessiehouder heeft - iets wat de reseller websites niet hebben. Bovendien zijn de ticketprijzen op de wederverkopersites altijd hoger - in mijn geval was er een marge van bijna 20%.

Dus, zet zeker Alcatraz Cruises op je volgende San Francisco route, maar wees heel voorzichtig waar je je tickets koopt. Ga altijd in gesprek met de National Park Servicebevoegde concessiehouder - en in dit geval is dat slechts Alcatraz Cruises!

S.E.A.T. op Alcatraz Island
copyright Alcatraz Cruises, LLC

Voor meer informatie over de toegankelijkheidAlcatraz, ga naar www.alcatrazcruises.com/accessibility.

Meer over de gastblogschrijver -
Candy Harrington was al meer dan 20 jaar schrijver van reisverhalen en had al in 1996 een openbaring. "Ik was moe van het schrijven van pluisjes", herinnert ze zich. "Na alles wat echt om het aantal draden geeft, toch?" Een vriendin suggereerde dat ze toegankelijke reizen - dat was een echt ondergewaardeerde niche in die tijd - en Candy nam die suggestie over en rende ermee weg. Kort daarna richtte ze samen met haar man en fotograaf Charles Pannell Emerging Horizons op, een reisobject voor rolstoelgebruikers en langzame wandelaars. Vandaag de dag heeft Harrington duizenden toegankelijke reisschema's op haar naam staan, is ze de auteur van een omvangrijke bibliotheek van toegankelijke reistitels en onderhoudt ze nog steeds de reclamevrije website van Emerging Horizons.