Alcatraz: Gevangenisbreuken en ware verhalen

Gast Blog Post - Michael Taylor

Sinds 1979, en het zien van de film Escape From Alcatrazmet Clint Eastwood in de hoofdrol, ben ik gefascineerd door het mysterie van de ontsnappingspoging en of ze het al dan niet hebben gehaald. 

Alcatraz Island

Dat was het begin van mijn interesse in Alcatrazen de volledige geschiedenis van het eiland, maar mijn grootste interesse ging uit naar het eiland zelf en alle ontsnappingspogingen. Goed en slecht. 

Dus, ik heb een Facebook groepspagina gemaakt genaamd "Alcatraz: Prison Breaks & True Stories" (https://www.facebook.com/groups/2040847942825920/) in 2018 en sindsdien heeft de site sprongen gemaakt. Deskundigen die boeken hebben geschreven, evenals familieleden van de ontsnapping uit 1962, hebben zich bij de groep aangesloten met gelijkgestemde fans die, net als ik, het geheel vinden. Alcatraz ervaring gewoon verbazingwekkend.

Michael Taylor zittend op de stap in Recreatiepark
fotokrediet: Michael Taylor

Het was altijd mijn droom geweest om San Francisco te bezoeken en daadwerkelijk een voet op het eiland te zetten om te zien waar de ontsnapping uit 1962 plaatsvond. Die droom werd werkelijkheid in juni 2018 toen ik een vlucht van Manchester UK naar San Francisco boekte en meteen tickets boekte voor de dag- en nachttours van Alcatraz. Ik was zo enthousiast.

Op de dag van aankomst in San Francisco, kon ik niet wachten om op de dag van aankomst in San Francisco te zijn.... Alcatraz. Als ik op de rondvaartboot over de baai ging, voelde ik mijn hart kloppen. Op het eigenlijke eiland gaan staan was gewoon een grote verrassing. Ik hield van elke stap van de weg, vooral in de gevangeniscellen waar Frank Morris, John en Clarence Anglin uit ontsnapt waren. Ik vond de cellen zo klein. Hoe de ontsnapte vluchtelingen zich door hun cellen werkten en het celhuis was gewoon geniaal. Ook was het onwerkelijk om op de trappen in de tuin te zitten waar alle oplichters en filmacteurs zaten.

Meer van mijn avonturen, maar ook die van andere fans en experts, kun je lezen op mijn Facebook-groep. Ik was zo opgewonden met mijn tijd op Alcatraz Ik heb een tatoeage laten doen in mijn geheugen, met inbegrip van de datum waarop ik als mijn "gevangenisnummer" ging. 

Tatoe van Alcatraz9618
fotokrediet: Michael Taylor

Ik hoop dat een aantal van jullie zich bij mijn groep voegen om ons je verhalen te vertellen en je foto's te laten zien. Als je eenmaal lid bent - er is geen ontkomen aan.