Alcatraz Alumni verzamelen voor laatste bijeenkomst

Alcatraz Alumni maakten wat waarschijnlijk hun "laatste gesprek" is. Zes voormalige bewoners van het eiland verzamelden zich samen voor een laatste publieke verschijning en spraken een publiek van meer dan 100 gasten toe om te praten over het leven op The Rock.

Onder de sprekers, die door historicus John Martini worden geleid, waren vroegere medebewoner Bill Baker; de vroegere wacht en de laatste mens waren. Alcatraz Jim Albright; en voormalige bewoners (burgers die op het eiland woonden vanwege hun connectie met de mensen die aan het werk waren op het eiland, en de voormalige bewoners (burgers die op het eiland woonden vanwege hun connectie met de mensen die er werkten). Alcatraz) Jolene Babyak, Steve Mahoney, Tom Reeves en Cathy Albright.

Alcatraz alumni 2019 laatste reüniepaneldiscussie 2019 laatste reüniepanel

Deze vrij toegankelijke paneldiscussie vond plaats in de Cityscape Lounge, met adembenemende uitzichten vanaf de 46e verdieping van het Hilton San Francisco Union Square. De intrigerende "geschiedenisles" was gevuld met een stevige interactie tussen de Alcatrazalumni die verhalen deelden over hun individuele en gemeenschappelijke ervaringen op het eiland. 

Alcatraz alumni laatste reünie paneldiscussie
Alcatraz alumni laatste reünie paneldiscussie


Hoogtepunten uit de discussie

Bill Baker - Voormalig gevangene Bill Baker merkte op: "Nu ik terug ben bij het rechte en smalle, ga ik nu terug (naar Alcatraz) en praat met bezoekers, beantwoordt vragen over mijn gevangenisjaren, tekent handtekeningen en maakt foto's....Ik kan het niet helpen als de geschiedenis me een rockster heeft gemaakt.". Hij vervolgt: "Ik heb een boek geschreven met de titel Alcatraz1259, dat ik drie of vier dagen per week op het eiland teken en promoot. Terwijl ik veel vragen beantwoord, is de meest gestelde vraag: 'Is het niet vreemd om terug te keren naar de gevangenis waar je hebt gezeten?'"". Baker zegt dat zijn korte antwoord daarop is: "Ja, maar ze hebben me een aanbod gedaan dat ik niet kon weigeren." En, met een grijns voegde hij eraan toe, "Dus, ik ben erg blij." 

Jim Albright - Vroeger - Vroegere Alcatraz Jim Albright diende van 1959 tot 1963 op het eiland. Hij was de laatste bewaker die wegging. Alcatraz op de noodlottige dag van de sluiting van de gevangenis. Als 24-jarige, getrouwde man en vader van een baby verhuisden Albright en zijn familie in 1959 van Colorado naar San Francisco om zijn eerste baan als gerechtsdeurwaarder aan te nemen. Albright herinnert zich, "Toen ik in de (Alcatraz) celhuis voor de eerste keer, kwam het bij me op dat ik nooit eerder in een gevangenis was geweest en toen kwam ik in het beruchte Alcatraz.” Hij vervolgde: "Als de deur die naar het celhuis leidt achter je sluit, krijgt het echt je aandacht." Nadat hij met zijn voeten op de grond was gekomen, werd de typische werkdag een overbodige routine, hetzelfde geldt tegelijkertijd....een precieze opeenvolging, die alleen werd onderbroken wanneer er een gevecht, een steekpartij, een aanval, een poging tot moord of een ontsnappingspoging plaatsvond. Hij zei: "Toen werd het erg druk en spannend."

Jolene Babyak - Een van de vele onthullingen over de Alcatrazfederale gevangenis die de meeste mensen verrassen is dat er ook gezinnen verbleven. Zestig families woonden op "The Rock" en 75 kinderen waren meestal in de buurt. Babyak: "Sinds de kinderen in San Francisco naar school gingen, zagen velen van ons vaak alleen nog maar gevangenen in de zomer en meestal alleen in groepjes van één of twee met een officier". Ze vervolgde: "Heck, met uitzondering van de dokkentoren, heb ik bijna nooit een geweer gezien. En onze vaders, van wie velen uit de Tweede Wereldoorlog, spraken zelden over de gevangenis aan de eettafel. Als er een steekpartij boven was, heb ik er niets van gehoord. Dus voor ons was 'The Rock' een lage criminaliteitsbuurt." Babyak herinnerde zich, ,,Terwijl de ontsnappingen soms eng waren en soms in de dood van ambtenaren en het vertrek van families van het Eiland resulteerden, op andere tijden waren zij grappig of vreemd verbijsterend of zelfs bewonderenswaardig. Dit alles maakte onze 'kap' een spannende en exotische plek om te wonen, ondanks het soms slechte weer."

Steve Mahoney - Huidig president van Alcatraz De Vereniging van de oud-leerlingen, Inc. en de zoon van vroegere wacht Klopje Mahoney, Mahoney groeiden Mahoney op. Alcatraz en hij heeft zich nooit echt geïntimideerd gevoeld. "We waren ons niet bewust," zei hij. "We mochten nooit binnen het binnenste hek komen.... De enige keer dat we ooit binnen de binnenpoort mochten, was toen we op kerstavond kerstliederen zongen voor de gevangenen". Mahoney vervolgt: "Families hadden toegang tot een sociale zaal compleet met bowlingbaan en pooltafels. Als ze eenmaal hun tieners hebben geraakt..., Alcatraz vonden kinderen creatieve manieren om de wet te overtreden door gebruik te maken van de unieke troeven van het eiland."

Tom Reeves - Zoon van de voormalige Alcatrazdoktersassistent, ook wel Tom Reeves genoemd, bracht zijn middelbare schooljaren door op het eiland. Hij herinnerde zich, "We waren echt goed in het zwembad....toen je urenlang niets anders te doen had, ging je poolen." Dat is hoe deze kinderen leerden om schema's en nadelen te trekken." Reeves legde uit: "Er waren bars in de jachthaven en die waren niet echt streng....we hadden een federaal identiteitsbewijs en de barmannen lieten ons naar binnen gaan om met de Marina jongens te spelen". Maar ze speelden niet alleen maar pool, ze speelden mensen voor sukkels. Reeves vervolgde: "We hadden het opgezet als 'Alles wat ik heb is een kwartje' of we hadden een tag-team waar een ander kind dubbel of niets op een bepaald schot zou inzetten," zei hij. "En dan zouden we de hele nacht aan tafel zitten."

Cathy Albright - De jonge vrouw van voormalig Alcatraz de gevangeniswacht, Cathy Albright herinnert zich de aandrijving van Colorado over de Brug van de Baai aangezien zij, haar echtgenoot en de jonge baby uit aan de baai voor hun eerste glimp van gluurden. Alcatraz. Ze vroegen zich af, "Waar zijn we in verzeild geraakt?" De familie Albright leefde voort op Alcatraz voor ongeveer vier jaar voor de sluiting ervan. Ze bouwden een diepe verbinding met het eiland. Aangekomen met slechts één kind, dat in Colorado werd geboren, baarde de Albrights nog twee kinderen, hun dochters, terwijl ze dienst hadden op The Rock. Eigenlijk riep ze uit, "Alcatraz staat op de geboorteakte van de twee meisjes."

filmposters ingekapseld in het glas Alcatrazleven op de rock Alcatrazalumni paneldiscussie laatste reünie


Alcatraz: Het leven op de rots

Te zien tot en met 15 september op zowel het Hilton San Francisco Union Square als op Parc 55 San Francisco,".Alcatraz: Life on the Rock" is een tentoonstelling met de volgende kenmerken Alcatraz Islanden de fascinerende geschiedenis en beruchte gevangenen. De tentoonstelling toont de fascinerende geschiedenis van het eiland en omvat authentieke artefacten, interactieve displays en een kijkje achter de schermen bij delen van het eiland die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor bezoekers. De ervaring is perfect voor gezinnen, studenten en bezoekers die houden van geschiedenis en die graag een keuze willen ervaren, zoals een replica van een gevangeniscel en ontsnappingsroute displays.