Nog steeds aan het werk

Gast Blogger - Drew Morita

Bezoekers van Alcatraz Island luisteren naar gereformeerde ex-gevangenen die een deel van de cellhouse-audiotournee vertellen. Hun stemmen zorgen voor een echte verbinding tussen verleden en heden. Weinigen beseffen dat hoewel de gevangenis in 1963 gesloten was, twee gevangenen die in 1963 werden opgesloten bij Alcatraz zitten vandaag de dag nog steeds achter de tralies. Veroordeelde moordenaars Harvey Carignan (935-AZ) en Isiah Andrews (1530-AZ) zitten momenteel levenslange gevangenisstraffen uit in staatsgevangenissen.

krantenartikel 1958

Carignan is een seriemoordenaar die net 92 is geworden in Minnesota Correctional Facility in Faribault. Zijn bijnamen zijn onder andere "Harv de hamer" en "The Want-Ad Killer". Door gebruik te maken van een juridisch vacuüm ontweek de ex-soldaat de executie voor de verkrachting en moord op de 57-jarige Laura Showalter in Alaska in 1949. Het Hooggerechtshof oordeelde dat zijn bekentenis onrechtmatig was uitgelokt door de politie.

Hij werd opnieuw veroordeeld en overgeplaatst naar Alcatrazde plaats waar hij negen jaar verbleef voordat hij in 1960 voorwaardelijk werd vrijgelaten. Hij bleef een onbekend aantal vrouwen ontvoeren, verkrachten en doodknuppelen met behulp van een hamer als zijn favoriete wapen tot de autoriteiten hem in 1974 betrapten. In afzonderlijke processen werd hij veroordeeld voor twee moorden en twee seksuele aanvallen. Hoofdonderzoeker Russell Krueger verwees eens naar Carignan als het "slechtste individu" dat hij ooit heeft ontmoet.

krantenartikel 1976 ontsnapte gevangenen...

Andrews, 81, wordt opgesloten in Ohio's Richland Correctionele Instelling voor de moord op zijn vrouw Regina in 1974 in Cleveland. Hij heeft zijn onschuld in stand gehouden en heeft onlangs een oproep gewonnen om het bewijs van de zaak te laten testen op DNA. Het hof van beroep riep de hangende test van DNA "kritiek" om te bepalen als Andrews in feite schuldig is. Hij heeft eerder 15 jaar in de federale gevangenis gezeten voor moord, inclusief een stint bij Alcatraz.

In 1958 schoot en doodde hij de 31-jarige sergeant Paul Grant, die hem voor insubordinatie in kamp Lejeune, North Carolina, aanbood. Grant was een veteraan van de Tweede Wereldoorlog en Korea die een zwangere vrouw achterliet. Hun dochter pleegde zelfmoord in 1973, hetzelfde jaar dat Andrews voorwaardelijk vrijkwam. Hij keerde al snel terug naar de gevangenis voor het vermoorden van zijn vrouw en ontsnapte vervolgens kortstondig uit Lucasville in 1976. Hij heeft alle verzoeken om te discussiëren Alcatrazafgewezen.

medische verklaring van overlijdensuitkering

DNA-resultaten kunnen Andrews' schuld in twijfel trekken, maar Carignan zal zeker in de gevangenis sterven. Twee andere ex-gevangenenAlcatraz zijn de laatste jaren achter de tralies gestorven. Beiden waren voormalige FBI Tien Meest Gezochte Vluchtelingen. In 2016, overleed de bankrover Frank Sprenz (1414-AZ) bij 86 in de Correctionele Instelling van Grafton van Ohio precies één maand na wordt ontzegd erewoord voor doodslag. Vorig jaar werd de Boston gangster en de productieve moordenaar James "Whitey" Bulger (1428-AZ) door gevangenen van USP Hazelton in West Virginia doodgeslagen. Hij was 89.