De geschiedenis van Alcatrazhet Nationaal Park

Golden Gate National Recreation Area (GGNNRA), een eenheid van het National Park Servicewerd in 1972 door het Congres opgericht in het kader van een trend om de middelen van de nationale parken toegankelijker te maken voor de stedelijke bevolking en "parken voor de bevolking" te brengen. Alcatraz Island werd opgenomen als onderdeel van deze nieuwe National Park Service eenheid vanwege haar unieke natuurlijke hulpbronnen en menselijke geschiedenis en werd geopend voor het publiek op 25 oktober 1973.

In de afgelopen 45 jaar, Alcatrazis uitgegroeid tot een van de meest populaire bestemmingen voor bezoekers in de wereld, het aantrekken van meer dan 1,7 miljoen mensen uit de hele wereld elk jaar meer dan 1,7 miljoen mensen uit de hele wereld die komen "om te ontmoeten" een aantal van de zwaarste criminelen van Amerika oog in oog met elkaar.

Voor 1973 waren er nog nooit eerder bezoekers op het eiland toegelaten en de reacties waren overweldigend: meer dan 50.000 mensen bezochten Alcatrazhet eiland in het eerste jaar dat het open was. Historici schatten dat dit meer mensen waren dan dat dit voet aan wal had gezet op het eiland gedurende de hele geschiedenis van het eiland.

NPS-ranger in gesprek met een groep bezoekers van Alcatraz Island toen het voor het eerst werd geopend.
copyright GGNNRA, Park Archief, Richard Frear Photograph Collection, 1979-1980, GOGA 18326 (P89-030-03).

De geschiedenis van Alcatraz gaat door: Amerikaanse Indianen keren elk jaar in oktober en november terug om een zonsopkomstceremonie te houden ter herdenking van hun bezetting van de voormalige gevangenis in 1969; de Alcatraz De vuurtoren, oudste in het westen, verzendt nog zijn straal; het Eiland wordt beschouwd als een ecologisch domein, huis aan één van de grootste kolonies op de noordelijke kust van CaliforniÃ"; en de misthoorn van het Eiland verzendt nog zijn keel nog aangezien de de de zomernevel door binnen door de Golden Gatete verhullen mist kruipt. Alcatraz Island in mist en mysterie.

De (NPSNational Park Service) is een federaal agentschap binnen het Amerikaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken belast met het beheer van het behoud en het openbaar gebruik van Amerika's belangrijkste natuurlijke, landschappelijke, historische en culturele schatten. De NPS beheert de Golden GateNationale Parken en 394 andere parklocaties in de V.S. Voor meer informatie kunt u terecht op www.nps.gov/goga.