GGNNRA is een van de grootste stadsparken ter wereld.

Golden Gate National Recreation Area (GGNNRA) is een van de grootste stedelijke nationale parken ter wereld. Opgericht in 1972 om "parken aan de mensen te brengen," de bijna 76.000 acres van GGNRA van land en water breiden zich het noorden van uit. Golden Gate Brug naar Tomales Bay in Marin County en zuidelijk naar San Mateo County. Het park heeft bijna 60 mijl aan baai en oceaankust. Deze gebieden vormen een van de grootste kustgebieden van het land en trekken 16 miljoen bezoekers per jaar, waardoor de GGNNRA een van de National Park Servicemeest bezochte gebieden is.

Het bestaat Golden Gateuit tal van sites, waaronder de Marin Headlands, een Nike Missile Site, Fort Mason, Muir Woods National Monument, Fort Point National Historic Site en het Presidio van San Francisco. Elk heeft zijn eigen unieke natuurlijke, culturele en militaire geschiedenis.

Een van de meest zichtbare sites van de GGNNRA is Alcatraz Islanden trekt jaarlijks meer dan 1,7 miljoen bezoekers. Alcatraz Island wordt bewaard voor het plezier en begrip van toekomstige generaties. Voormalige gevangenisgebouwen worden bewaard en seismisch opgewaardeerd en extra gebieden van het eiland worden opengesteld voor het publiek omdat de veiligheidsrisico's worden weggenomen. Zeevogels keren in steeds grotere aantallen terug en naturalisten volgen het aantal eieren dat in het acht maanden durende broedseizoen wordt gelegd nauwlettend. Een groot deel van dit werk wordt uitgevoerd door toegewijde Alcatraz "Vrijwilligers in parken" (VIP's) die begeleide wandelingen leiden, vogeltellingen uitvoeren, helpen bij het herstel van lang verwaarloosde tuinen en het behoud van historische structuren rond het eiland.

Er moet echter nog meer werk worden verricht en de parkdienst is altijd op zoek naar extra vrijwilligers en donateurs. Als u wilt helpen bij het besparen van Alcatraz Island...bezoek de National Park ServiceVrijwilligerssectie. Voor meer gedetailleerde informatie kunt u terecht bij Golden Gate National Recreation Area of National Park Service.

De belangrijkste partner in de bescherming en het behoud van Alcatraz Island en de rest van de 75.398 hectare.... Golden Gate National Recreation Area is de Golden Gate National Parks Conservancy (http://parksconservancy.org/). Opgericht in 1981, is de missie van de Park Conservancy's missie het volgende:

  • Bewaar de Golden GateNational Recreation Area
  • Verbeteren van de beleving van de bezoekers van het park
  • Een gemeenschap opbouwen die zich inzet voor het behoud van parken voor de toekomst