Alcatraz CruisesHoornblazer Hybride is een model van alternatieve energie-innovatie...

Hornblower Cruises & Events, Alcatraz Cruisesmoedermaatschappij, beschikt over de enige hybride passagiersveerbootvloot van de scheepvaartindustrie in Noord-Amerika. De eerste hybride veerboot werd in 2009 geïntroduceerd in de baai van San Francisco door Alcatraz Cruises, het verstrekken van vervoer naar Alcatraz Island in overeenstemming met de concessieovereenkomst van de onderneming met de National Park Service.

Since that time, the remaining two primary vessels in the Alcatraz Cruises’ fleet have been hybridized, making Alcatraz Cruises the only passenger vessel company in North America with a fleet of hybrid vessels.

The continuing development of marine industry hybridization, as well as hydrogen fuel cell technology, demonstrate Hornblower’s commitment to innovation, marine conservation, environmental stewardship and sustainability.

Hybride windturbine

Volgens Terry MacRae, CEO van Alcatraz Cruises en Hornblower Cruises & Events, "De Hornblower Hybrid vloot is een voorbeeld van het doel van ons bedrijf om de groenste concessiehouder van de National Park ServiceHornblower Hybrid vloot te worden. Met deze Hornblower Hybrid vloot worden we nu erkend als een model van milieu-innovatie".

Alcatraz CruisesDe hybride vloot maakt gebruik van stroom die wordt opgewekt door tien meter hoge windturbines en fotovoltaïsche zonnepanelen die de zonwering op de bovendekken afdekken. Dat vermogen wordt omgezet en opgeslagen in accubanken die vervolgens de navigatiegereedschappen, verlichting en andere elektronica aan boord van de schepen van stroom voorzien. Tijdens het inactief zijn op de boardinglocaties bij pier 33 en Alcatraz IslandDe motoren van de schepen gebruiken de overtollige energie die is opgeslagen in de accubanken, waardoor de boten de hoeveelheid brandstof en energie drastisch kunnen verminderen.

Ook is er tijdens het aanleggen extra vermogen gewonnen door Shore power en dit is nodig om de accu elektromotoren op te laden. De bron van deze stroom is de San Francisco Public Utilities Commission en SF Water Power Sewer, die gebruik maken van Hetch Hetchy Power. Dit is een van de schoonste elektriciteit ter wereld en wordt opgewekt uit 100% broeikasgasvrije bronnen zoals zonne-energie, waterkracht en biogas.

Naast zonnepanelen en windturbines beschikt de hybride vloot over Tier 2 scheepsdieselmotoren. Deze schonere, zuinige motoren zijn ontworpen om de uitstoot te minimaliseren en de totale CO2-voetafdruk van het bedrijf aanzienlijk te verminderen. Het aangepaste aandrijfsysteem stelt de kapitein in staat om de energiebehoeften van het schip te controleren en de meest efficiënte energiebronnen te selecteren.

De Alcatraz CruisesDe hybride vloot heeft het profiel van de schepen op de baai van San Francisco opnieuw gedefinieerd. Als multifunctionele schepen binnen de vloot brengen deze boten bezoekers naar Alcatraz Island en Angel Island en het meenemen van schoolgroepen en andere passagiers op cruises rond de baai.

Alcatraz Cruises verschillende ontwerpen overwogen alvorens dit specifieke systeem te selecteren. Van het grootste belang was de noodzaak om een systeem te bouwen dat de weerpatronen op de baai van San Francisco maximaliseerde. Dit scheepssysteem is ontworpen om te worden aangepast naarmate de technologieën worden verbeterd of verfijnd.

Bovendien, als een EPA Green Power Partner, Alcatraz Cruises Green-e koolstofcompensaties en hernieuwbare energiecredits te verkrijgen om zijn koolstofvoetafdruk te neutraliseren door het extra verbruik van fossiele brandstoffen en elektriciteit in de operaties. Dit heeft geholpen Alcatraz Cruises om duurzame energieprojecten in Noord-Amerika te ondersteunen.