Alcatraz Cruises Viert Nationale Maritieme Dag van de Zee

America's National Maritime Day is een aloude traditie die een van de belangrijkste industrieën van ons land erkent. Ter ere van de maritieme industrie van het land en de voordelen die het heeft gebracht en nog steeds te brengen aan de Verenigde Staten, de vakantie erkent ook schepen en zeelieden die hebben bijgedragen aan de maritieme geschiedenis van het land.

22 mei is de datum waarop Amerika de National Maritime Day viert, omdat het stoomschip Savannah toen van de Verenigde Staten naar Engeland voer en daarmee de eerste succesvolle oversteek van de Atlantische Oceaan met stoomaandrijving markeerde.

Als voorbeeld van het belang van de Amerikaanse koopvaardij, dienden meer dan 250.000 leden hun land tijdens de Tweede Wereldoorlog, waarbij meer dan 6700 leden hun leven gaven, honderden als krijgsgevangenen werden vastgehouden en meer dan 800 schepen werden gezonken of beschadigd.

In 2006 heeft de Maritime Administration de krachten gebundeld met de American Association of Port Authorities, het US Army Corps of Engineers, Waterways Council Inc, de US Coast Guard, de National Oceanic and Atmospheric Administration en andere entiteiten die betrokken zijn bij de maritieme industrie om het bewustzijn van de National Maritime Day te verhogen ter ere van de maritieme industrie als geheel.

De Verenigde Staten zijn en blijven altijd een groot maritiem land geweest en zullen dat ook altijd blijven. Vanaf de oorsprong van het land als 13 Britse koloniën en door alle stadia van vrede en conflict heen zijn de koopvaardijschepen sindsdien een steunpilaar geweest in het fundament van de welvaart en veiligheid van het land. Ze zijn de motor van 's werelds grootste economie en versterken onze banden met handelspartners over de hele wereld, terwijl ze onze strijdkrachten ondersteunen door troepen en voorraden te verschepen waar ze ook maar naartoe moeten.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het leren over de lokale maritieme geschiedenis van San Francisco, bezoek het San Francisco Maritime National Historical Park, dat bezoekers de bezienswaardigheden, geluiden, geuren en verhalen van de maritieme geschiedenis van de Pacifische kust biedt. Het park omvat een prachtige vloot van historische schepen, een bezoekerscentrum, een maritiem museum, maritiem onderzoekscentrum en een historisch waterparkdistrict. De beste plek om te beginnen is het Maritiem Museum, dat dagelijks geopend is van 10.00 tot 16.00 uur. Kijk voor meer informatie op https://www.nps.gov/safr/index.htm.

Met inachtneming van de National Maritime Day is het protocol voor Amerikaanse burgers om de Amerikaanse vlag te tonen.