Opgroeien op Alcatraz

Gast Blog Post - Jolene Babyak

Onder de vele onthullingen over de vele onthullingen over Alcatraz De federale gevangenis die de meeste mensen verbaast, is dat er ook gezinnen woonden.
Verbaasd, althans, totdat ik hen eraan herinner dat kinderen ook in begrafenisondernemingen wonen (wat enger lijkt) of in appartementen boven de gevangenis wonen omdat hun moeder of vader de plaatselijke sheriff is. In feite, alle Alcatraz gevangenen leefden veilig "boven" van ons af, en de meesten werkten aan de andere kant van het eiland, dus waren we meestal uit het zicht.

Zestig families woonden op "the Rock", ongeveer de helft van het personeel. Vijfenzeventig kinderen waren meestal in mijn buurt. En omdat wij kinderen in San Francisco naar school gingen (je kon zwemmen of de boot nemen), zagen velen van ons vaak alleen maar gevangenen in de zomer en meestal alleen in groepjes van één of twee onder begeleiding van een officier. Verdomme, behalve de dokkentoren, heb ik bijna nooit een pistool gezien. En onze vaders, van wie velen uit de Tweede Wereldoorlog, spraken zelden over de gevangenis aan de eettafel. Als er een steekpartij boven was, heb ik er niets van gehoord. Dus voor ons was "de Rots" een lage criminaliteitsbuurt.

Wat we niet wisten was dat veel van de één procent van de federale gevangenen in het land die daar gevangen zaten voor de eerste klas emotioneel of psychologisch gehandicapt waren. En we waren ons niet bewust van het selecte aantal mannen met psychische aandoeningen of persoonlijkheidsstoornissen die in het D-blok zaten, de hoge veiligheidsvleugel die hen van ons en andere gevangenen scheidde. Ik weet zeker dat we nog meer respect voor onze vaders zouden hebben gehad als we hadden geweten met wie ze soms samenwerkten. En misschien nog wel verrassender voor de meeste mensen is het dat veel gevangenen hun leven hebben omgedraaid, vaak omdat ze met onze vaders werkten.

En hoewel ontsnappingen soms eng waren en soms tot de dood van officieren en het vertrek van families van het eiland leidden, waren ze op andere momenten grappig of vreemd verbijsterend of zelfs bewonderenswaardig. Dit alles maakte onze "kap" een spannende, exotische plek om te wonen, ondanks het soms slechte weer. Weinigen van ons zouden ons blok hebben opgegeven om ergens anders te gaan wonen. Behalve misschien Hawaï. Die ook gevangenissen heeft, als je erover nadenkt.

Om meer te horen van Jolene's diepgaande anekdotes over het opgroeien op de volgende pagina's Alcatraz Island tijdens het Amerikaanse penitentiaire tijdperk, kom je bij ons werken Alcatraz Cruises omdat we op donderdag 24 mei van 17:30 tot 18:30 uur in het Parc 55 Hotel de laatste uit onze speakerserie presenteren. Gratis hapjes en een drankje voor al onze gasten.

Registreer hier!