Alcatraz Cruises Viert de Dag van de Aarde bij de Baai

Om de Dag van de Aarde te vieren, Alcatraz Cruises samen met Hornblower Cruises' Respect Our Planet, zal een volledige dag van gratis, gezinsvriendelijke activiteiten presenteren op zaterdag 21 april van 10:00 uur tot 14:00 uur. Bekijk de spannende details op https://www.alcatrazcruises.com/earth-day.

Earth Day is een jaarlijks terugkerend evenement dat wereldwijd wordt gevierd en waarbij verschillende evenementen worden gehouden om steun te betuigen aan de bescherming van het milieu. Voor het eerst gevierd in 1970, worden de Earth Day-evenementen in meer dan 193 landen nu wereldwijd gecoördineerd door het Earth Day Network.

Op de Dag van de Aarde 2016 werd het belangrijke akkoord van Parijs ondertekend door de Verenigde Staten, China en zo'n 120 andere landen. Deze ondertekening voldeed aan een belangrijke voorwaarde voor de inwerkingtreding van het historische ontwerpverdrag inzake klimaatbescherming dat bij consensus is aangenomen door de 195 landen die aanwezig waren op de Conferentie van de Verenigde Naties over klimaatverandering in Parijs in 2015.

In 1969 stelde vredesactivist John McConnell tijdens een UNESCO-conferentie in San Francisco een dag voor om de aarde en het vredesconcept te eren, die voor het eerst werd gevierd op 21 maart 1970, de eerste lentedag op het noordelijk halfrond. Deze dag van de natuur werd later bekrachtigd in een proclamatie van McConnell en ondertekend door Secretaris-Generaal U Thant bij de Verenigde Naties. Een maand later werd door de Amerikaanse senator Gaylord Nelson een aparte Dag van de Aarde opgericht als een milieuonderricht dat voor het eerst werd gehouden op 22 april 1970. Nelson werd later bekroond met de Presidentiële Medal of Freedom award als erkenning voor zijn werk. Terwijl deze Dag van de Aarde van 22 april gericht was op de Verenigde Staten, heeft een organisatie die in 1970 door Denis Hayes, de oorspronkelijke nationale coördinator, werd gelanceerd, in 1990 internationaal georiënteerd en evenementen georganiseerd in 141 landen.

Tal van gemeenschappen vieren de Week van de Aarde, een hele week van activiteiten gericht op de milieuproblemen waarmee de wereld wordt geconfronteerd. In 2017 vond de maart van de Wetenschap plaats op de dag van de Aarde (22 april 2017) en werd gevolgd door het Volksklimaat (29 april 2017).