Vader Bernard Bush herinnert zich de tijd op "The Rock"...

Alcatraz De federale gevangenis werd in 1934 geopend en toen de celdeuren voor het laatst werden gesloten in 1963, hadden meer dan vijftienhonderd gevangenen op "The Rock" gezeten.

Gedurende de 29-jarige geschiedenis van de gevangenis was er gemiddeld één bewaker per drie gevangenen. Vandaag de dag zijn er slechts drie of vier overlevende Alcatrazex-gevangenen en ongeveer drie overlevende bewakers.

Van de vele geestelijken die op "The Rock" dienst deden, is de enige levende, voormalige geestelijke pater Bernard Bush S.J. Het was de nieuwsgierigheid naar de mysterieuze eiland-gevangenis in het midden van de baai van San Francisco die de aandacht van pater Bush trok. De jonge seminarist besloot in 1958 zijn diensten op vrijwillige basis voort Alcatrazte zetten.

Ga mee met Journeys of Discovery correspondent Tom Wilmer voor een interessante dialoog met Father Bush.