Alcatraz Kerkers?

[Gast Blogger John Martini]

Een van de meest hardnekkige geruchten over Alcatraz Island is dat de oude "Spaanse kerkers" in de rotsen onder de gevangenis zijn gegraven. Zoals veel van AlcatrazDe geschiedenis van deze verhalen bevat een kern van waarheid, maar de realiteit wordt vertroebeld door de mythologie. Kort antwoord: Ja, kerkers bestaan onder het gevangenisgebouw. Nee, de Spanjaarden hebben ze niet gebouwd.

Hier is het volledige verhaal: Het huidige gevangenisgebouw Alcatrazwas vroeger de plaats van een massieve bakstenen kazerne die in de jaren 1850 door het Amerikaanse leger werd gebouwd. De Citadel wordt "de Citadel" genoemd en wordt in 1908 door de gevangenen van het leger gesloopt om plaats te maken voor een nieuwe militaire gevangenis.

Tijdens de bouw besloot het leger de kelderkamers van de Citadel te integreren in het nieuwe cellengebouw voor ondergrondse eenzame opsluiting. Toen de nieuwe gevangenis in 1912 werd geopend, kregen deze ondergrondse cellen al snel een grimmige bekendheid onder de militaire veroordeelden. De omstandigheden waren er inderdaad somber; de mannen werden in bijna totale duisternis gehouden, vaak gevoed met brood en water, en een groot deel van de dag in staande houding vastgeketend. Ze hadden alleen dekens om op te slapen, en de sanitaire voorzieningen waren een emmer in de hoek. De gebruikelijke duur van de opsluiting was 14 dagen.

De bewakers van het leger verwezen naar deze ondergrondse cellen als kerkers, en omdat de muren waren gebouwd van schijnbaar oude bakstenen, begonnen veroordeelden al snel te verwijzen naar hen onheilspellend als Spaanse kerkers. De consulenten realiseerden zich niet dat de bakstenen gewelven eigenlijk Gold Rush-era Yankee constructie waren, en hun bewakers hadden geen haast om hen te onderwijzen.

In 1934 gaf het leger zich over Alcatrazaan het burgerlijk bureau van de gevangenissen (BOP) als een federale penitentiaire inrichting. De BOP bleef de kerkers nog enkele jaren gebruiken, maar gebruikte de minder dramatische termen "Lower Solitary" en "Basement Solitary" voor de ondergrondse cellen. Echter, het legerbeleid van de duisternis, het ketenen tijdens de dag, en het gebruik van slop emmers ging door. Een groot verschil was echter de maximale verblijfsduur. Onder de BOP werd het verlengd van 14 naar 19 dagen.

Uit gegevens blijkt dat de cellen van de Beneden-Solitairen in de penitentiaire periode weinig nut hadden en dat er tussen 1934 en 1938 slechts 26 mannen in de penitentiaire periode opgesloten zaten. Onder de federale veroordeelden bleef de oude naam Spanish Dungeons echter in gefluisterde termen worden doorgegeven.

De kerkers werden uiteindelijk uitgefaseerd en vervangen door de huidige D-Block isolatievleugel. In de Citadel werden rond 1939 de voormuren en traliedeuren van de kerkercellen gescheurd, waardoor de meeste sporen van hun strafrechtelijk gebruik werden uitgewist. Bezoekers van de Citadel kunnen vandaag de dag nog steeds de gewelfde uitsparingen zien die de donkere cellen vasthielden en met behulp van een zaklamp de namen en registratienummers van de veroordeelden onderscheiden die nog steeds in de bakstenen muren zijn uitgehouwen.