Alcatrazs Bijdragen aan de Burgeroorlog

Vanaf het begin van de Burgeroorlog beschouwde de Amerikaanse regering Fort... Alcatraz om een van de sterkste en meest geduchte militaire vestingwerken in het hele land te zijn. Toen geruchten aan het licht kwamen dat zuidelijke sympathisanten San Francisco en zijn rijkdom van de Unie wilden scheiden, werd Fort... AlcatrazDe positie van de kustverdediging werd nog belangrijker. Een reeks evenementen in Fort Alcatraz illustreerde zowel een aantal bewonderenswaardige aspecten van de oorlog als een aantal verkoelende aspecten. Tijdens de Burgeroorlog heeft de nieuwe divisie van het land broeder tegen broeder gezet, waardoor voormalige vrienden en bondgenoten in vijanden zijn veranderd. Fort Alcatraz werd een politieke achtergrond, die illustreert hoe oorlog en geruchten de militaire trouw van bepaalde mensen in twijfel trokken.

Volgens Kolonel Albert Sidney Johnston, Commandant van het Department of the Pacific, U.S. Army, "heb ik dwaze praatjes gehoord over een poging om de bolwerken van de regering onder mijn leiding in beslag te nemen. Dit wetende, heb ik me voorbereid op noodsituaties, en zal ik de eigendommen van de Verenigde Staten verdedigen met elke hulpbron op mijn bevel en met de laatste druppel bloed in mijn lichaam."

Kolonel Albert Sidney Johnston's rol tijdens de Burgeroorlog vertelt een meeslepend verhaal over plicht en loyaliteit tijdens de oorlog. Johnston, geboren in Kentucky en opgegroeid in Texas, diende in drie verschillende legers: het Leger van Texas, het Leger van de Verenigde Staten en het Leger van de Confederatie. Jefferson Davis, de president van de Verenigde Staten, beschouwde Johnston als de beste militaire officier van de Verenigde Staten. In januari 1861, toen hij nog lid was van het leger van de Unie, werd Johnston beloond met de benoeming van de commandant van het departement van de Stille Oceaan in Californië; een van zijn vele verantwoordelijkheden was de bescherming van Fort Alcatraz.

Ondanks Johnston's grote militaire ervaring en leiderschapscapaciteiten, ondermijnde zijn zuidelijke wortels en associatie met Jefferson Davis het vertrouwen van het publiek in zijn inzet om de Golden Gatepotentiële zuidelijke aanval te verdedigen. Veel inwoners van San Francisco die zijn loyaliteit in twijfel trokken, verspreidden geruchten dat de plaatselijke confederatie hem had benaderd om zijn hulp te zoeken bij de aanval op de stad.

Maar terwijl Kolonel Johnston het leger van de Unie diende, voldeed hij trouw aan zijn plicht om de oorlogsdreiging ter plaatse te kalmeren en San Francisco te beschermen. Uit angst voor een aanval op Benicia Arsenal, beval hij de overdracht van geweren en munitie naar Alcatrazeen veilige plaats. Johnston bestelde ook de versnelling van de bouw van Fort Point en eiste dat ze de eerste gemonteerde kanonnen positioneerden om zich te verdedigen tegen aanvallen vanuit de stad. Kolonel Johnston gaf de mensen onder hem de opdracht om de rust onder de burgerbevolking van San Francisco te bewaren en zorgde voor extra troepen om hun posten te verdedigen tegen eventuele pogingen om ze in beslag te nemen.

Hoewel het leger van de Unie er vertrouwen in had dat kolonel Johnston niets oneervols zou doen, vreesden ze dat hij nog steeds te kwetsbaar was voor mogelijke zuidelijke invloeden. In april 1861 werd Kolonel Johnston uit zijn functie ontheven. Na zijn terugkeer in het Zuiden aanvaardde Johnston een commissie als generaal in het Confederale Leger en stierf in de Slag bij Shiloh als een van de grootste helden van de Confederatie.

De eerste bedreiging voor de veiligheid van Californië vond plaats in maart 1863. De regering van de Unie leerde dat een groep Confederatieve sympathisanten van plan was een schoener, de J.M. Chapman, te bewapenen en te gebruiken om een stoomschip te vangen dat de handel in de Stille Oceaan zou overvallen en zou dreigen de haven te blokkeren en de forten te belegeren. De plannen van de Confederatie werden echter gedwarsboomd toen hun scheepskapitein opschepte over hun plan in een taverne.

In de nacht dat de Chapman zou varen, nam de Amerikaanse marine het schip in beslag, arresteerde de bemanning en sleepte de Chapman naar Alcatraz, waar een inspectie kanonnen, munitie, voorraden en vijftien onderduikers aan het licht bracht. Een van deze mannen, een prominente San Franciscanus, had papieren ondertekend door de confederale president Jefferson Davis en verzekerde hem van een officierscommissie in de confederale marine als beloning voor dit gewaagde complot.

In plaats van Confederale helden te worden, werden de drie leiders gearresteerd als verraders en opgesloten in de Alcatraz kelder van het wachthuisje tijdens het onderzoek. Na een snel proces en een veroordeling voor verraad, werden ze gespaard van tien jaar gevangenisstraf op Alcatraz door een pardon van president Lincoln. De Unionisten in San Francisco waren geschokt door het incident en vreesden dat andere Confederaties in hun midden samenspanden.

In oktober 1863 voer een ongeïdentificeerd oorlogsschip de baai van San Francisco binnen. Omdat er geen wind was, hing de vlag slap en sleepten mannen in roeiboten het schip. Het schip ging niet in de richting van de dokken van San Francisco, maar maakte plaats voor Angel Island en het legerarsenaal en de marinescheepswerf. De commandant Alcatrazhad de plicht ervoor te zorgen dat er geen vijandig oorlogsschip de baai binnenkwam.

Kapitein William A. Winder, postcommandant, beval de Alcatraz artillerie om een lege lading af te vuren als signaal voor het schip om te stoppen. De roeiboten bleven het schip trekken. Winder beval zijn mannen vervolgens een lege huls af te vuren naar de boeg van het schip, een uitdaging om zich te onderwerpen aan de lokale overheid. Het schip stopte en reageerde met geweervuur, wat door Winder werd bevestigd als een 21-guntgroet. Door de rook, de Alcatraz troepen konden eindelijk de Britse vlag zien zwaaien op de H.M.S. Sutlej, het vlaggenschip van admiraal John Kingcome. Alcatraz reageerde met een terugkomstgroet.

Al snel werden er berichten uitgewisseld in plaats van geweervuur. Als opperbevelhebber van het Pacific Squadron van de Royal Navy schreef Kingcome dat hij ontevreden was over zijn ontvangst in San Francisco. Kapitein Winder legde zijn acties uit door te zeggen: "De richting van het schip was zo ongewoon dat ik het mijn plicht vond om haar naar het schip te brengen en haar karakter vast te stellen." De Amerikaanse Commandant van het Department of the Pacific steunde Winder en antwoordde dat Kingcome de vastgestelde procedures voor het binnenlopen van een buitenlandse haven tijdens de oorlog had genegeerd. Winder ontving later een brief met een vriendelijke herinnering om voorzichtig te handelen. Veel San Franciscanen juichten de acties van Winder toe in de wetenschap dat Groot-Brittannië de voorkeur gaf aan de Confederatie.

Uit trots op AlcatrazDe grote vestingwerken, het Fort Alcatraz Commandant Captain Winder gaf de bekende commerciële fotografen Bradley en Rufolson toestemming om in de zomer van 1864 foto's van het eiland te maken. De fotografen waren zeer grondig en brachten vijftig verschillende uitzichten op het eiland in beeld, waaronder de Citadel, het dok, de soldatenbarakken en elke weg- en kanonbatterij op het eiland. Om de kosten van de fotografen te compenseren, moesten de foto's in portfolio's worden opgenomen en voor 200 dollar per set aan het publiek worden verkocht.

Het Ministerie van Oorlog in Washington, D.C. loofde Winder echter niet voor zijn initiatief en trots op zijn post, maar trok de motieven van Winder in twijfel omdat zijn vader een officier in het Confederale Leger was. De Secretaris van Oorlog beval alle afdrukken en negatieven in beslag te nemen als een bedreiging voor de nationale veiligheid. Later vroeg Kapitein Winder nederig om een overplaatsing naar Point San Jose, een kleine verdedigingspost op het vasteland, later omgedoopt tot Fort Mason.

Naast het verdelen van de natie, verdeelde de Burgeroorlog soms families, vooral in de grensstaten Maryland, Missouri en Kentucky waar het slavenbezit legaal was, maar het sentiment van de Unie ook sterk was. De familie van kapitein William A. Winder was een voorbeeld, en hun inzet voor de Confederatie wierp de verdenking op de commandant van FortAlcatraz.

Een plaatselijke krant verklaarde dat Captain Winder, terwijl hij het bevel Alcatrazvoerde, "de gevangenen van de rebellen die daar vastzaten, voedde met het vet van het land en met zilveren borden." Deze gedrukte overdrijving was een bijzonder beladen bewering omdat zijn vader, brigadegeneraal John H. Winder, in het noorden werd belasterd als de confederale officier die de leiding had over de krijgsgevangenkampen voor Union Soldiers, kampen die berucht waren vanwege de bijna-verhongeringsrantsoenen en de ongezonde omstandigheden.

Twee van de halfbroers van kapitein William Winder waren ook kapitein in staffuncties voor het Confederale Leger, terwijl zijn achterneef, brigadegeneraal Charles S. Winder in de strijd stierf aan het hoofd van de beroemde Stonewall Brigade, een elite-eenheid die ooit onder het bevel stond van Stonewall Jackson zelf!

Gezien het aantal Confederaties in de familie van Captain Winder was het geen wonder dat de kritiek in het kielzog van het fiasco van de Bradley en Rulfolson-fotografie opstapelde tot het punt dat de Alcatraz Het garnizoen werd versterkt door een contingent waarvan de bevelvoerend officier hoger was dan Winder. Gekuisd en vernederd zocht Kapitein Winder naar een overplaatsing en het leger wees hem toe aan het commando van de Fort Mason post voor de rest van de oorlog. Kort daarna nam hij ontslag van zijn opdracht. Desondanks ontving Winder in latere jaren getuigenissen voor zijn trouwe dienst van een aantal invloedrijke officieren, waaronder de commandant van het ministerie van Californië, brigadegeneraal George Wright, die schreef: "Ik was volledig overtuigd van zijn loyaliteit aan de regering. Bij de veelvuldige inspecties die ik maakte van Alcatraz tijdens zijn opdracht, vond ik alles altijd in de meest perfecte orde en bevredigende staat. Zijn systeem van alarmsignalen om verrassing te voorkomen en algemene voorbereidingen om te voldoen aan een noodsituatie, evinced een grondige kennis van zijn plicht en verantwoordelijkheid van de belangrijkste verdediging van de haven en de stad San Francisco." (uit een verslag in een Congreseditie van 1894)

Terwijl de Burgeroorlog voortduurde en de Unie waarschijnlijk leek te winnen, was het Amerikaanse leger bereid om meer middelen te besteden aan de Pacifische kust. Het einde van het bloedvergieten kwam in zicht toen de geconfedereerde generaal Robert E. Lee op 9 april 1865 zijn leger overgaf aan generaal Ulysses S. Grant in het Appomattox Court House in Virginia. In tegenstelling tot het nieuws van het begin van de oorlog, dat twaalf dagen duurde om Californië te paard te bereiken, bereikte het nieuws van het einde ervan al snel San Francisco via telegraaf. De stad barstte uit in groot feest, met burgers die juichen in de straten en geweren die uit veel van de forten rond de baai komen. Minder dan een week later, op 15 april, kwam er nog een telegraaf die minder vreugdevol nieuws bracht... de moord op president Abraham Lincoln. Deze keer is de stad in chaos vervallen. Pro-Unie maffia's hebben de kantoren van een lokale confederale krant geplunderd en hebben veel burgers aangevallen waarvan men dacht dat ze pro-Confederaal waren. De militairen bestelden artilleristen uit Fort Alcatraz in de stad om de orde te handhaven, rellen te voorkomen en iedereen te straffen die het lef had om zich in de tragedie te verheugen. Geconfedereerde sympathisanten in heel Californië die de dood van Lincoln vierden, werden gearresteerd en opgesloten op Alcatraz. Tijdens de officiële rouwperiode van de stad, AlcatrazDe batterijen kregen de eer om een half uurlijks kanonschot over de baai te sturen als symbool van het verdriet van de natie.