De rit van zijn leven

Er is leven na het werk voor veel van de Alcatraz Cruiseswerknemers.
Voor dekknecht Cary Crites, was het een training voor en het begin van de "rit van zijn leven," samen met meer dan 2.000 andere fietsers voor de AIDS/LifeCycle Ride van San Francisco naar Los Angeles (www.aidslifecycle.org).

Als onderdeel van zijn eerste georganiseerde fietstocht, waren Cary's belangrijkste sponsoren Alcatraz Cruises en Hornblower Cruises & Events evenals vrienden en familie, allen die hielpen met het bedenken van ongeveer 4.000 dollar die hebben bijgedragen aan de 15 miljoen dollar die zijn opgehaald voor de levensreddende diensten van de San Francisco AIDS Foundation en het Los Angeles LGBT Center.

Cary's motivatie hiervoor was nieuwsgierigheid en de aanmoediging van een van zijn fietsmaatjes. Hoewel hij toegeeft dat hij voorafgaand aan zijn reis niet veel wist over AID's, werd Cary geïnspireerd door de verhalen die veel andere ruiters en vrijwilligers vertelden. Hij merkt op: "Ik heb de gelegenheid gehad om meer te weten te komen over AID's en de impact ervan op zoveel geliefden die de beproevingen en beproevingen van familieleden, geliefden en goede vrienden hebben overleefd". Cary vervolgt: "Ik ben in ontzag bij degenen die hun leven hebben gewijd aan de gevolgen van deze lelijke ziekte, en die hun dierbaren ondersteunen door de afschuwelijke symptomen van AID's.".

Tijdens de zevendaagse fietstocht van San Francisco naar Los Angeles, kwam Cary veel inspirerende verhalen tegen, maar werd ook bedroefd door de impact die AID's nog steeds hebben op ongeveer 37 miljoen mensen over de hele wereld die met HIV leven.

De AIDS/LifeCycle Challenge zamelt geld en voorlichting in voor de HIV- en AIDS-diensten van het Los Angeles LGBT Center en de San Francisco AIDS Foundation. 2017 is het vijftiende jaar voor AIDS/LifeCycle en het derde jaar voor het evenement in zijn geheel. In de week van 4 - 10 juni kwamen duizenden fietsers en vrijwillige roadies samen om iets ongelooflijks te doen, iets wat het leven zal veranderen.

Alcatraz Cruises is de National Park Serviceconcessiehouder van de veerdienst naar Alcatraz Island, met bijna 1,5 miljoen bezoekers per jaar. Voor meer informatie, bezoek voor meer informatie www.alcatrazcruises.com

 

Feiten en cijfers over hiv/aids plaatshouder

In San Francisco....

 • Met geschatte 15.995 mensen die met HIV leven, heeft San Francisco één van de grootste HIV-positieve bevolking per hoofd van de bevolking in de Verenigde Staten.
 • Van het totale aantal San Franciscanen met hiv leefden er eind 2015 9.454 met aids. AIDS is een laat stadium van HIV ziekte, gedefinieerd door een laag aantal CD4 cellen.
 • Homo- en biseksuele mannen van alle leeftijden en etnische groepen blijven het zwaarst door de ziekte worden getroffen: bijna 90% van de mensen met hiv in San Francisco zijn homo- of biseksuele mannen en 82% van de nieuwe hiv-diagnoses is afkomstig van homo- en biseksuele mannen.
 • Meer dan een kwart van de mensen die in San Francisco met HIV leven, heeft geen virussuppressie bereikt, een niveau van het virus dat zo laag is dat het niet op te sporen en bijna onmogelijk is om over te brengen. Meer dan een derde wordt niet in de zorg vastgehouden.
 • Afrikaans-Amerikanen zijn onevenredig sterk vertegenwoordigd onder de nieuwe HIV-infecties: 17% van de nieuwe diagnoses waren onder Afrikaans-Amerikanen in 2015, terwijl slechts 6,7% van de bevolking van San Francisco Afrikaans-Amerikaan is.
 • Van alle nieuwe HIV-diagnoses vertegenwoordigen transgenders bijna 3% van de nieuwe gevallen en 40% van de nieuwe diagnoses bij transgenders kwamen voor bij mensen van 18-29 jaar.
 • De Latino gemeenschap vertegenwoordigt 26% van alle nieuwe diagnoses.
 • Sterfgevallen als gevolg van aids-gerelateerde oorzaken zijn drastisch afgenomen als gevolg van effectieve behandeling en naleving. In 2015 zijn 197 mensen in San Francisco overleden aan aids-gerelateerde oorzaken. Sinds het begin van de epidemie heeft de stad 20.987 mensen verloren aan de ziekte. Op het hoogtepunt in 1992 verloor de stad 2.331 mensen.

In Los Angeles....

 • Meer dan 59.600 mensen met hiv leven in Los Angeles County, waarvan 12% van hen niet eens weet dat ze hiv-positief zijn. De meerderheid van de mensen met hiv in de provincie zijn mannen (87%) en/of Latino (41%).
 • 85 procent van de nieuwe infecties werd gediagnosticeerd onder homoseksuele en biseksuele mannen.
 • 61 procent van de nieuwe infecties werd gediagnosticeerd onder mensen tussen de 20-39 jaar.
 • Afrikaan - de Amerikaanse vrolijke en biseksuele mensen zullen ruwweg drie keer eerder positief voor HIV in vergelijking met Kaukasische vrolijke en biseksuele mensen testen.
 • Het district Hollywood-Wilshire in Los Angeles, dat de stad West Hollywood omvat, heeft het hoogste percentage mensen die met HIV in de provincie leven.

In Californië....

 • Meer dan 120.000 mensen in Californië leven met HIV.
 • Vanaf 2010 worden in Californië jaarlijks ongeveer 5.000 mensen met HIV gediagnosticeerd.
 • 75% van alle hiv/aidsgevallen komt voor bij homoseksuele of biseksuele mannen. Sinds 2010 is er echter een gestage toename van het aantal hiv-diagnoses onder transgenders.
 • Afrikaans-Amerikanen zijn goed voor bijna 18% van degenen die in Californië met HIV of AIDS leven.
 • De latino's zijn goed voor bijna 34%, een percentage dat sinds 2010 is gegroeid.
 • Bijna tweederde van alle Californiërs die met HIV leven woont in de provincie Los Angeles of het gebied van de Baai van San Francisco.

In de Verenigde Staten....

 • Meer dan 1,2 miljoen mensen leven met hiv.
 • Bijna 1 op 8 van de hiv-geïnfecteerden is niet op de hoogte van hun status. Terwijl de homoseksuele en biseksuele mannen over het algemeen de meerderheid van alle nieuwe HIV besmettingen vertegenwoordigen, worden Afrikaans-Amerikaanse homoseksuele mannen onevenredig getroffen, met 1 op 2 Afrikaans-Amerikaanse homoseksuele mannen op risico om HIV in hun leven aan te gaan als de huidige diagnosetarieven verdergaan.
 • De Afrikaans-Amerikanen bestaan slechts uit 12% van de totale bevolking van de V.S. maar zijn toch verantwoordelijk voor naar schatting 45% van de nieuwe HIV-infecties die in 2015 in de VS plaatsvinden. Afrikaans-Amerikanen zijn ook verantwoordelijk voor 40% van alle mensen met HIV in de V.S. en 53% van de AIDS-gerelateerde sterfgevallen.
 • Door ras, Afrikaans-Amerikanen worden geconfronteerd met de strengste last van HIV en vertegenwoordigen de meerderheid van nieuwe AIDS diagnoses, nieuwe HIV-infecties, mensen die leven met HIV, en AIDS - de verwante sterfgevallen.

In de wereld....

 • Ongeveer 37 miljoen mensen leven met hiv.
 • Sinds het begin van de epidemie zijn bijna 78 miljoen mensen besmet geraakt met hiv en zijn ongeveer 35 miljoen mensen gestorven aan aids-gerelateerde oorzaken, waarvan 1,1 miljoen in 2015.
 • Het aantal nieuwe hiv-infecties is gedaald van 2,5 miljoen in 2009 naar 2,1 miljoen in 2015.
 • Zeven procent van de nieuwe HIV-infecties komt voor bij mensen onder de 15 jaar.
 • Afrika was in 2015 verantwoordelijk voor 72% van de aidsdoden in de wereld.
 • Ongeveer 49% van de mensen met HIV had in juni 2016 toegang tot antiretrovirale therapie - ongeveer 18 miljoen mensen.