De rit van zijn leven

Er is leven na het werk voor veel van de Alcatraz Cruiseswerknemers.
Voor dekknecht Cary Crites, was het een training voor en het begin van de "rit van zijn leven," samen met meer dan 2.000 andere fietsers voor de AIDS/LifeCycle Ride van San Francisco naar Los Angeles (www.aidslifecycle.org).

Als onderdeel van zijn eerste georganiseerde fietstocht, waren Cary's belangrijkste sponsoren Alcatraz Cruises en Hornblower Cruises & Events evenals vrienden en familie, allen die hielpen met het bedenken van ongeveer 4.000 dollar die hebben bijgedragen aan de 15 miljoen dollar die zijn opgehaald voor de levensreddende diensten van de San Francisco AIDS Foundation en het Los Angeles LGBT Center.

Cary's motivatie hiervoor was nieuwsgierigheid en de aanmoediging van een van zijn fietsmaatjes. Hoewel hij toegeeft dat hij voorafgaand aan zijn reis niet veel wist over AID's, werd Cary geïnspireerd door de verhalen die veel andere ruiters en vrijwilligers vertelden. Hij merkt op: "Ik heb de gelegenheid gehad om meer te weten te komen over AID's en de impact ervan op zoveel geliefden die de beproevingen en beproevingen van familieleden, geliefden en goede vrienden hebben overleefd". Cary vervolgt: "Ik ben in ontzag bij degenen die hun leven hebben gewijd aan de gevolgen van deze lelijke ziekte, en die hun dierbaren ondersteunen door de afschuwelijke symptomen van AID's.".

During the seven-day, 545-mile bike ride from San Francisco to Los Angeles, Cary encountered many inspiring stories but was also saddened by the impact AIDs still has on approximately 37 million people throughout the world living with HIV.

De AIDS/LifeCycle Challenge zamelt geld en voorlichting in voor de HIV- en AIDS-diensten van het Los Angeles LGBT Center en de San Francisco AIDS Foundation. 2017 is het vijftiende jaar voor AIDS/LifeCycle en het derde jaar voor het evenement in zijn geheel. In de week van 4 - 10 juni kwamen duizenden fietsers en vrijwillige roadies samen om iets ongelooflijks te doen, iets wat het leven zal veranderen.

Alcatraz Cruises is the National Park Service concessioner of ferry service to Alcatraz Island, hosting nearly 1.5 million visitors a year. For more information, visit www.alcatrazcruises.com

 

Feiten en cijfers over hiv/aids plaatshouder

In San Francisco....

 • Met geschatte 15.995 mensen die met HIV leven, heeft San Francisco één van de grootste HIV-positieve bevolking per hoofd van de bevolking in de Verenigde Staten.
 • Van het totale aantal San Franciscanen met hiv leefden er eind 2015 9.454 met aids. AIDS is een laat stadium van HIV ziekte, gedefinieerd door een laag aantal CD4 cellen.
 • Gay and bisexual men of all ages and ethnicities continue to bear the brunt of the disease: nearly 90% of people living with HIV in San Francisco are gay or bisexual men and 82% of new HIV diagnoses are among gay and bisexual men.
 • More than a quarter of people living with HIV in San Francisco have not achieved viral suppression, a level of the virus so low that it is undetectable and nearly impossible to transmit.  More than one-third are not retained in care.
 • African-Americans are disproportionately represented among new HIV infections: 17% of new diagnoses were among African-Americans in 2015, while only 6.7% of San Francisco’s population is African-American.
 • Van alle nieuwe HIV-diagnoses vertegenwoordigen transgenders bijna 3% van de nieuwe gevallen en 40% van de nieuwe diagnoses bij transgenders kwamen voor bij mensen van 18-29 jaar.
 • De Latino gemeenschap vertegenwoordigt 26% van alle nieuwe diagnoses.
 • Sterfgevallen als gevolg van aids-gerelateerde oorzaken zijn drastisch afgenomen als gevolg van effectieve behandeling en naleving. In 2015 zijn 197 mensen in San Francisco overleden aan aids-gerelateerde oorzaken. Sinds het begin van de epidemie heeft de stad 20.987 mensen verloren aan de ziekte. Op het hoogtepunt in 1992 verloor de stad 2.331 mensen.

In Los Angeles....

 • More than 59,600 people are living with HIV in Los Angeles County, of which 12% of them don’t even know they are HIV positive.  A majority of the people living with HIV in the county are male (87%) and/or Latino (41%).
 • 85 procent van de nieuwe infecties werd gediagnosticeerd onder homoseksuele en biseksuele mannen.
 • 61 procent van de nieuwe infecties werd gediagnosticeerd onder mensen tussen de 20-39 jaar.
 • Afrikaan - de Amerikaanse vrolijke en biseksuele mensen zullen ruwweg drie keer eerder positief voor HIV in vergelijking met Kaukasische vrolijke en biseksuele mensen testen.
 • Het district Hollywood-Wilshire in Los Angeles, dat de stad West Hollywood omvat, heeft het hoogste percentage mensen die met HIV in de provincie leven.

In Californië....

 • Meer dan 120.000 mensen in Californië leven met HIV.
 • Vanaf 2010 worden in Californië jaarlijks ongeveer 5.000 mensen met HIV gediagnosticeerd.
 • 75% van alle hiv/aidsgevallen komt voor bij homoseksuele of biseksuele mannen. Sinds 2010 is er echter een gestage toename van het aantal hiv-diagnoses onder transgenders.
 • Afrikaans-Amerikanen zijn goed voor bijna 18% van degenen die in Californië met HIV of AIDS leven.
 • De latino's zijn goed voor bijna 34%, een percentage dat sinds 2010 is gegroeid.
 • Bijna tweederde van alle Californiërs die met HIV leven woont in de provincie Los Angeles of het gebied van de Baai van San Francisco.

In de Verenigde Staten....

 • Meer dan 1,2 miljoen mensen leven met hiv.
 • Bijna 1 op 8 van de hiv-geïnfecteerden is niet op de hoogte van hun status. Terwijl de homoseksuele en biseksuele mannen over het algemeen de meerderheid van alle nieuwe HIV besmettingen vertegenwoordigen, worden Afrikaans-Amerikaanse homoseksuele mannen onevenredig getroffen, met 1 op 2 Afrikaans-Amerikaanse homoseksuele mannen op risico om HIV in hun leven aan te gaan als de huidige diagnosetarieven verdergaan.
 • De Afrikaans-Amerikanen bestaan slechts uit 12% van de totale bevolking van de V.S. maar zijn toch verantwoordelijk voor naar schatting 45% van de nieuwe HIV-infecties die in 2015 in de VS plaatsvinden. Afrikaans-Amerikanen zijn ook verantwoordelijk voor 40% van alle mensen met HIV in de V.S. en 53% van de AIDS-gerelateerde sterfgevallen.
 • By race, African-Americans face the most severe burden of HIV and represent the majority of new AIDS diagnoses, new HIV infections, people living with HIV, and AIDS-related deaths.

In de wereld....

 • Ongeveer 37 miljoen mensen leven met hiv.
 • Sinds het begin van de epidemie zijn bijna 78 miljoen mensen besmet geraakt met hiv en zijn ongeveer 35 miljoen mensen gestorven aan aids-gerelateerde oorzaken, waarvan 1,1 miljoen in 2015.
 • Het aantal nieuwe hiv-infecties is gedaald van 2,5 miljoen in 2009 naar 2,1 miljoen in 2015.
 • Zeven procent van de nieuwe HIV-infecties komt voor bij mensen onder de 15 jaar.
 • Afrika was in 2015 verantwoordelijk voor 72% van de aidsdoden in de wereld.
 • Ongeveer 49% van de mensen met HIV had in juni 2016 toegang tot antiretrovirale therapie - ongeveer 18 miljoen mensen.