Alcatraz Indsat 1518-AZ

 

Meyer Harris "Mickey" Cohen (4. september 1913 - 29. juli 1976) var en gangster med base i Los Angeles og en del af den jødiske mafia. Han havde også stærke bånd til den amerikanske mafia fra 1930'erne til 1960'erne. Cohen's Inmate Case File skrevet i sin tid på Alcatraz , Atlanta og McNeil Island føderale fængselsvæsener, forudsat en detaljeret baggrund, herunder familie historie, der blev leveret direkte fra Cohen under interviews.

BEGÅET NAVN: COHEN, Meyer Harris
REGISTRERINGSNUMMER: 1518-AZ
DATO: 13.

SÆTNING DATA: Denne 49-årige bosiddende i Los Angeles, Californien, blev dømt 1 juli 1961 i Los Angeles til at afsone femten år for et forsøg på at unddrage sig og besejre indkomstskat. Han blev forpligtet direkte til Alcatraz juli 1961, men løsladt på appelobligation oktober 17, 1961. Han blev returneret til forvaring 8 maj 1962 med 202 dage af sin straf ude af drift og vendte tilbage til Alcatraz 14. maj 1962. Han var berettiget til prøveløsladelse januar 18, 1967 og hans obligatoriske udgivelsesdato var februar 14, 1972.

SOCIALE OPLYSNINGER: Cohen modtog to besøg hver måned fra sin bror, Harry Cohen, fra Oakland, Californien og hans kæreste, Claretta Hashagen, fra Las Vegas, Nevada, der skiftede deres besøg. Han havde også flere besøg fra sine advokater. Han svarede regelmæssigt med sin bror, kæreste og søster, Lillian Weimer, fra Los Angeles, Californien og lejlighedsvis med sine venner, Abe Phillips og Ed Trascher. Han var ganske produktiv i sit forfatterskab og blev advaret flere gange om overtrædelser af korrespondance regler. Han havde 335,05 dollars på sin personlige konto.

INSTITUTIONEL TILPASNING: Ingen god tid udestående, da han havde en klar adfærd rekord. Efter sin tilbagevenden til Alcatraz fra appel, blev han tildelt arbejdsopgaver i tøjrummet maj 24, 1962 og forblev der gennem varigheden. Hans arbejde vejleder rapporterede, at han var en meget god arbejdstager, fordi han var bekymret for at gøre sin del af arbejdet af frygt for nogen ville tro, at han ikke var bærer sin andel af belastningen og var ridning på hans navn. I Cell House var han meget samarbejdsvillig og høflig over for officerer. Han holdt en af de pæneste celler i Cell House, gik til gården, når han kunne og syntes at være godt tilpasset til hans situation. Han havde en stor tendens til at være en pakke.

I Cell House, cohen blev rapporteret som havende lavet en god justering og tilbragte sin tid i mange aktiviteter, med kort spille overskriften listen. Han blev ikke observeret for at være nogen problemer for de indsatte, eller at han fortjente særlig overvejelse. Han overholdt reglerne og reglerne, da han stod over for dem. Cell House officer erklærede: "Denne mand er tilbøjelig til at få, hvad han ønsker på nogen måde åben for ham." Cohen er medlem af den jødiske tro og deltager regelmæssigt i sådanne tjenester. Den protestantiske præst bemærkninger, at Cohen havde nogle individuelle rådgivning, syntes at være at gøre bedre justeringer og var venlig og samarbejdsvillig med præsten.

Han læste en stor mængde, ifølge hans bog lån fra institutionen biblioteket. Rækken af materialer omfattede generelle værker bøger, sportsbøger, videnskab (matematik), poesi, bedre tale og engelsk, filosofi, rejser, karakter, biografier og biologi bøger. Det bemærkes, at de bøger, han lånte var strengt nonfictional karakter.

Oversigt over optagelse

OFFICIELLE VERSION: Den retsforfølgende agentur rapport bemærker, "Cohen blev dømt for at forsøge at unddrage føderale indkomstskatter for året 1946, 1947 og 1948 samt give en falsk erklæring til en agent for det amerikanske finansministerium af en føderal jury juni 9 , 1951 i Los Angeles. Lignende anklager blev anlagt mod hans kone, men blev senere afvist på forslag af den amerikanske advokat efter den tidlige død af et meget vigtigt vidne. Det samlede beløb aftaget af parret som bevist under retssagen var omkring $ 156.000. De blev også anset for at have undladt at betale nogle $ 5.000 i indkomstskat for året 1945, men disse tal var ikke grundlaget for nogen kriminel afgift.

Indsattes VERSION: Cohen siger: "Jeg er blevet dømt for skatteunddragelse. Jeg har været i Los Angeles County fængsel i omkring otte måneder afventer en appel obligation. Jeg fik engang en kaution på $5.000 på appel, men united states district attorney bad chief justice Denman fra Ninth Circuit Court om at lægge det i hænderne på hele retten, hvilket blev gjort. Jeg forstår virkelig ikke den komplette happenings. Min advokat siger, jeg bliver tilbageholdt ulovligt. Min ansøgning om obligation er i niende Circuit Court; den ret, hvor Chief Justice Denman gav mig obligation. Jeg er lige ankommet til institutionen i dag, og jeg er lidt nervøs, men jeg har forsøgt at forklare så meget, som jeg ved."

I en efterfølgende erklæring har Cohen udtalt, at han ikke var skyldig i anklagen. Han forklarer, at han ansat en regnskabschef samt en revisor for hver af hans virksomheder, der giver dem begge strenge ordrer, "IKKE AT NARRE ONKEL SAM OM INDKOMSTSKAT." Han forklarer, at han havde aftaler med gambling kunder placere væddemål på et bestemt beløb. For eksempel ville en kunde oplyse, at han ønskede et sted $ 25.000. Dele vil blive satset på forskellige begivenheder, med vekslende gevinster og tab. Ingen penge ville udveksle hænder, indtil det angivne beløb blev vundet eller tabt. Han tilskriver sin dom til sin berygtet.

Oversigt over evaluering

Meyer Harris Cohen, kendt som Mickey Cohen, blev født i New York City, New York, September 4, 1913 til Max og Fanny Cohen, russisk-jødiske indvandrere, indfødte i Kiev, Rusland, der kom til New York, ifølge Cohen, engang omkring turn-of-the-århundrede. Han siger, at hans far havde et andet navn end den amerikaniserede version, men er ude af stand til at huske det. Han er også usikker på, om hans forældre nogensinde har taget statsborgerskab papirer. Ifølge familiemedlemmer, hans far drives et fiskemarked i New York indtil sin død af tuberkulose i 1914.

Familien delte, at hans forældre var meget glade i deres ægteskabelige forhold, meget hårdtarbejdende og flittig. Cohen bemærkede dog, at han aldrig kendte sin far, og at hans mor altid har arbejdet meget hårdt indtil hendes seneste år, hvor hendes alder og svagelighed ikke ville tillade. Forældrenes hjem var karakteriseret ved hans søster Pauline som værende meget religiøs med begge forældre holde den hebraiske sabbatten strengt til bogstavet. Mickey var endnu ikke to år gammel, da hans far døde. Hun minder om begravelsen fandt sted derhjemme, og at mange venner kom til jamrende ceremonier, som var skik i kirken. De fem børn, med Mickey som den yngste, var til stede. Ifølge konen og hans søster talte Mickey ikke meget om tabet af sin far, men havde altid været sympatisk over for sin mor.

Cohen, der beskriver sin barndom, siger, at han fik at vide, at hans mor var nødt til at låne penge til at komme til Los Angeles efter sin fars død på grund af hendes helbred. Både hans mor og hans ældre brødre og søster menes at have lidt alvorlig afsavn i løbet af denne tid. Han husker de andre børn var bedre uddannet end ham selv, fordi hans far gav dem en uddannelse. Cohen blev dog nægtet dette privilegium, hvilket tyder på en følelse af at være underprivilegeret i forhold til de andre. I sin erindring, fortalte han sin søster Lillian, tro dette var hun var nødt til at tage sig af ham som et lille barn, da hans mor forsøgte at arbejde for at støtte familien efter ankomsten til Los Angeles. Han erklærede i en meget tidlig alder, fem eller seks, at han begyndte at hustle papirer til den nu uddøde "Record", "Express" og "Eksaminator."

Ifølge familien, i denne periode af Mickey's tidlige liv, hans mor kom til Los Angeles på grund af hendes helbred. I en periode på omkring fem år var hun nervøst syg, der havde en spænding i halsen og en hæshed af stemmen noget hysterisk karakter. Det menes, at hun fik nogle kliniskbehandling efter hendes ankomst. Pauline var ni år gammel, da lille Mickey fik sit ansvar.

Pauline husker ham som et let barn at styre, at han var toilet uddannet tidligt, og at han gik og talte tidligt. Hjemmet blev holdt ulasteligt rent med det eksempel, som deres mor. Både hans kone og svigerinde erklærede, at han var fanatisk ren om sin person og alt om ham, sandsynligvis imponeret over denne tidlige uddannelse. Hans forhold til sin mor gav ingen komplikation af prænatal karakter, og han var elsket og ønsket som var de andre børn. På grund af økonomisk stress havde hans mor imidlertid ikke meget tid til Mickey i den påvirkelige alder, og hendes fravær fra ham var en følelse af afvisning og uønsket. Følelsesmæssig vækst, uden tilstedeværelse af en far, bidrage til et liv uden retning mod normal justering. Cohen, på dette tidspunkt, relateret, at hans næste bror i alder var omkring elleve år hans senior. Han husker, at han ikke lege eller associere med nogen af sine brødre i barndommen, og at han var nødt til at "kæmpe sin egen måde" især med de andre unge newsboys i Boyle Heights distriktet. 

Gennem disse år, med besparelser fra de ældre drenge, købte Fru Cohen en lille købmand og senere en restaurant, der arbejder fjorten og femten timer om dagen. Mickey blev sendt i skole i løbet af denne tid, huske skolen som en "specialskole," muligvis en skole for retarderede børn, selv om dette ikke var verificeret. Han oplyser, at han ikke lærte noget om at læse eller skrive, men i selskab med 12 eller fjorten andre børn tegnede han billeder og lavede håndværk, mens han hev tiden væk, som han beskrev som irriterende og usmageligt. På dette tidspunkt, der beviser stolthed og beder om godkendelse, beskrev han sin indsats for at undervise sig selv stavning, brevskrivning og aritmetik. Han kan ikke huske, hvor langt han gik i skole. Hans familie kan ikke huske hans lønklasse niveau, men han holdt op frivilligt i en alder af ti med ikke meget pres anlagt til at bære at få ham til at fortsætte andre end ved Pauline, der oplyste, at hun forsøgte at imponere ham det faktum, at han var en lys dreng og bør lære nogle form for handel. Han havde ingen problemer i forbindelse med sine andre skolekammerater, men brækkede benet, da omkring otte eller ni, hvilket fik ham til at afskedige skolen, muligvis hindrer ham i at få ham til at føle sig tabt eller ikke blive accepteret. Han mødte situationen ved at give op, muligvis gennem et velformuleret mønster af usikkerhed i forhold til samfundet og hjemsituationen.

Cohen erklærede, at han forlod skolen for at arbejde og hjælpe sin mor. Gennem en newsboys gruppe, blev han interesseret i boksning. Han var ude af stand til at huske, om eller hvordan denne aktivitet først blev instrueret, men husker at deltage i newsboy udstillinger i en meget tidlig alder. Udvikle denne interesse, muligvis som en ukendt afsætningsmulighed for barnlig usikkerhed og et behov for anerkendelse, han fortalte, at han blev mere aktiv i newsboy boksning kort, som igen suppleret sin indtjening. Gennem faderen havde de andre børn den tidlige mulighed for at modtage uddannelse i den hebraiske skole, hvor søstrene studerede klaver. Mickey havde ikke denne fordel. Han lærte behovet for penge og alt det ville bringe, fordrejet af ulemperne i hjemmet situation.

På omkring det tidspunkt, han forlod skolen, havde de andre børn forladt hjemmet, og han fortsatte med at sælge aviser på hjørnet af Soto og Brooklyn Avenue. Fra det tidspunkt, indtil omkring en alder af fjorten, han gjorde et navn for sig selv i sin boksning aktiviteter i Newsboys Association, minder med stolthed, at han ofte gjort så meget som tyve dollars en kamp, ofte placeres på kort afholdt på bootlegging klubber. Cohen erklærede, at han gik til Cleveland gennem Newsboys Association, hvor han fortsatte boksning. 

Hans svigerinde, Fru Harry Cohen, fortalte, at hun og hendes mand startede ham, da han først kom til Cleveland og havde forsøgt hårdt på at hjælpe ham. Harry var kamppromotor på det tidspunkt. Mens Cohen ikke vedrørte denne situation, arbejdede han i Harrys apotek som en sodavandsidiot, mens han boksede som amatør og senere som professionel. Meget af hans tid blev brugt hængende omkring gymnasier, som blev frekventeret af træning pugs, spillere og bøjler-on.

Mens der i første omgang økonomisk vellykket, fremkomsten af depression snart placeret ham på hans forstand ende og gøre en levende. På det tidspunkt, besidder ingen uddannelse og mangler andre færdigheder end boksning, hans aktiviteter blev mere rettet mod gambling, et område, han hævder næsten alle "pug" tager op, når han boksning. Han blev identificeret med gruppen af andre tilsvarende betroede boksere, der ikke vidste, hvor deres næste måltid kom fra. Mens boksning, er det rapporteret, at han blev en fortaler for avis omtale, hvad enten god eller dårlig. 

I løbet af denne tid, han gav også penge til sin mor for hendes støtte samt for hendes fornøjelser. Det bekræftes, om andre familieforhold var tætte, eller hvilken del hans bror Harry kan have spillet i sine aktiviteter. Vi kan undre os over, hvor meget af hans delinquencies hans familie hjalp ham dække op gennem deres accept af ham som en person, der er generøs, velgørende og selvopofrende.

Cohen minder om, at hans første problemer med loven fandt sted i selskab med nogle andre arbejdsløse boksere, som han tilknyttede. I recounting hændelsen til den amerikanske Kriminalforsorgen Officer, Cohen erklærede, at han havde dannet for vane at hænge omkring en bestemt restaurant, hvor lejlighedsvis, ville lederen rive en lille måltid billet til dem. Der blev udviklet en ordning, hvor lederen ville overdrage indholdet af kassen til dem og hævdede, at han var blevet røvet. Ved at gennemføre planen blev han fundet ud af det og bekendelsede. Cohen, der blev sat på to års prøvetid for sin del, fik efterfølgende erstatning for omkring 140,00 dollar. Da Cohen tog til Chicago, fortsatte han sine spilleaktiviteter og blev yderligere identificeret med underverdenen.

Hans genoptræden på Los Angeles scene fandt sted i 1939. Anklagemyndigheden rapporterede om sine aktiviteter og deres udvikling fra dette tidspunkt, at han havde været omdrejningspunktet for adskillige politiundersøgelser. De mest tilbagevendende lovovertrædelser synes at være brutale angreb på personer, der ikke var enige med forretningsmetoder, han skitserede. Offentlige udgifter til midler til efterforskning og retsforfølgning Cohen (og hans underordnede) over en periode på tretten år ville i alt flere hundrede tusinde dollars. Cohen's rekord i Los Angeles-området fra november 1939, ifølge anklagemyndigheden, viste, at han blev anholdt af Los Angeles Police på et bookmaking sted, han var i drift og blev anklaget for røveri. November 1939. I maj 1940 blev han anholdt af politiet for overfald med et dødbringende våben og for vagrancy. Han blev løsladt med anklager, der blev afskediget den 24. I november samme år blev han igen anholdt af politiet til yderligere efterforskning og løsladt den 14. november.

Cohen giftede sig med Lavon Weaver Cohen, alias Simoni King, i oktober samme år. Optegnelser viser, at hun blev en prostitueret i en alder af fjorten, og ifølge politichefen i Los Angeles, blev rapporteret at have opereret i Honolulu som en prostitueret og også en frue. Hendes grimt sprog dokumenteret i Diktaphone optagelser i politiets besiddelse, samt hendes sprog og handlinger i overværelse af officerer i afdelingen, tendens til at underbygge hendes baggrund som prostitueret.

Cohen blev igen arresteret af Los Angeles Police Department i februar 1941 for bogproduktion og den 11 juli blev dømt og modtog en seks-måneders straf og en $ 100 bøde, der afsoner sin tid på Los Angeles County Honor Farm. Efter sin løsladelse blev han igen arresteret i september 1941 og holdt til afhøring i forbindelse med mordforsøget på Benny Gamson, mens han var under appelbånd på den tidligere lovovertrædelse. I juli 1942 blev han arresteret af Los Angeles Police for at skære telefonledninger af en racertråd efter at slå ejeren af tjenesterne. I februar 1943 fik han lov til at erklære sig skyldig i en mindre forseelse og blev idømt en bøde på $200, som han betalte. I løbet af den næste måned blev han anholdt af politiet for at skyde craps og idømt en bøde på fem dollars. Arresteret af Politiet i San Francisco i september 1944, og anklaget for vagrancy, han fik lov til fortabelse på $ 1.000 kaution og forpligtet til at forlade byen. I maj 1945 blev han arresteret i Los Angeles for at skyde og dræbe Maxie Shaman, en konkurrencedygtig bookmaker, i en bookmaker fælles ejet af Cohen. Han indrømmede skyderiet, og selv om der ikke var nogen direkte vidner, han hævdede, at han handlede i selvforsvar. En klage blev afvist af Los Angeles County District Attorney's Office og hans pistol blev returneret til ham efter hans løsladelse. 

Cohen pralede med, at det kostede ham 40.000 dollars at undslippe denne anklage om mord. I november samme år blev han anholdt af politiet i Los Angeles på en anklage om røveri på et spillested ejet af ham. Klagen blev afvist af Los Angeles County District Attorney, og han blev løsladt den 19. Han blev igen anholdt af Los Angeles politiet i januar, 1946 på en bogproduktion afgift, blev sagen afvist den 6 februar. Cohen, i maj 1946, var en af de mistænkte afhørt og løsladt i det uopklarede drab på Paul Gibbons, en bookmaker konkurrent og hoodlum. Undersøgelsen foretaget af Beverly Hills Police Department bemærker, at det var rygter på det tidspunkt, at Gibbons var den person, der havde brudt ind cohen hjem juni 16, 1944. På det tidspunkt var det underverdenen samtale, at Cohen havde fået tjenesteydelser af Benny "Meatball" Gamson og George Levinson, to kendte politi karakterer, at gøre op med Gibbons. Gamsons bil blev placeret på gerningsstedet, og han blev anholdt i en klage fra statsadvokatens kontor, som blev afvist, og han blev løsladt.

Levinson, også taget i forvaring, fik en advokat til at repræsentere ham, men politiet var ude af stand til at interviewe ham i to dage efter drabet og derefter kun i overværelse af hans advokat. Cohen blev afhørt, og han meldte sig frivilligt til oplysninger om, at Gibbons var en taburetdue for de retshåndhævende myndigheder og havde krydset flere medlemmer af underverdenen. Cohen udtalte: "Gibbons var en stikker og var ansat i Shannon brødrene, også kendt som en Shaman, som Cohen havde dræbt det foregående år. Med Gibbons ' afskaffelse, Gamson og Levinson erhvervet et ry blandt underverdenen som mordere, og det blev rapporteret, at de havde fået til opgave at fjerne Cohen af rivaliserende spillere, og at Cohen fandt ud af, at de havde en lejlighed på en Los Angeles Adresse. oktober 1946 blev både Gamson og Levinson dræbt der. Det var den generelle samtale blandt underverdenen, at Cohen havde disse bevæbnede mænd "likvideret." Beverly Hills Police holdt ham under konstant overvågning, afhøre ham og hans gæster med jævne mellemrum, da han vendte hjem tidligt om morgenen, indtil han endelig flyttede til West Los Angeles.

I juni 1947 var Cohen en af de mistænkte, der blev afhørt og løsladt i det uopklarede drab på Benjamin "Bugsy" Siegel og overtog efterfølgende en del af Siegels interesser. Han blev igen afhørt i august 1948, som en af de mistænkte og blev løsladt i det uopklarede drab på sin bodyguard Harry "Hookie" Rothman samt såret af to medlemmer af Cohens bande, Albert Snyder og James Risk i Cohens forretningssted. Rothman havde været på nedgradering på grund af brugen af narkotika i flere år forud for skyderiet. Cohen var kommet til at mistro ham, havde en alvorlig slå administreres til Rothman for at kaste sin vægt rundt på Del Mar Track. Efter skyderiet forlod Snyder byen og blev sidst rapporteret i Pittsburgh. I marts 1949 blev Cohen og flere af hans bande anklaget for sammensværgelse, overfald med et dødbringende våben og hindreretfærdighed i at slå en Mr. Pearson. Han blev frikendt efter en retssag den 7. juli 1949 blev Niddie Herbert skudt foran en restaurant på Sunset Strip og døde seks dage senere. Cohen blev såret i skulderen og var efter al sandsynlighed det primære mål. Harry Cooper, en efterforsker for statsadvokatens kontor, og Dee David, en call girl blev også såret. Herbert havde overtaget "Hookey" Rothman's job med Cohen efter Rothman's drab. Et tidligere forsøg på hans liv i sit hjem den 22. Den fælles opfattelse var, at Cohen stod bag skyderiet i et forsøg på at lære Herbert en lektion, Herbert har skjult Collins 'kugle redet bil i sin garage, mens undersøgelsen blev gennemført af sheriffens kontorer. Oplysninger om den skjulte bil lækkede ud cirka to uger efter undersøgelsens start.

Tidligt i august 1949 forsvandt David Ogul og Frank Niccoli, to af Cohens håndlangere. De var under anklage mod Cohen og fem andre af hans bøller for at overfalde en lokal forretningsmand, der havde bookmaking forbindelser. Ogul og Niccolis vidneudsagn ville sandsynligvis have gjort sagen mod Cohen og de andre tiltalte. Cohen blev frikendt efter forsvinden. På tidspunktet for denne hændelse, forsøgte han at smøre politiet i en politisk manøvre ved at inddrage dem i sagen, forsøget er mislykket.

Cohens advokat, Samuel Rummel, blev dræbt med et haglgevær foran sit hjem i Los Angeles den 11. Han havde været Cohens advokat i årevis, men det var kendt, at de havde været uenige i flere måneder forud for drabet. Cohens hjem, på 513 Morino Drive i Los Angeles, blev bombet den 6. Beboere i nærheden andragende byrådet at få Cohen smidt ud af hensyn til den offentlige sikkerhed.

Los Angeles Police rapporter Cohen's livshistorie blev kørt i serieform af Los Angeles Daily News i 1949, hvilket tyder på den store offentlige interesse i hans sag. Hans forbindelse med organiseret kriminalitet var tydelig i mange år. Hans kontakter, og muligvis hans overordnede i underverdenen, omfatter Frank Costello i New York, Anthony Milano i Akron, et medlem af mafiaen, Jack Dragna fra Los Angeles, Mafia chef for Vestkysten og mange andre af lignende baggrund. Listen over hans bandemedlemmer, i det mindste nogle af medlemmerne, blev fremlagt af anklagemyndigheden. 

Ifølge anklagemyndigheden, har han håndteret væddemål transaktioner med mange af de største væddemål kommissærer i alle dele af USA, men erhvervet et ry som en stikker. Hans syartikler i Los Angeles, der drives som blind for sine aktiviteter, bød på en skudsikker ståldør, en skudsikker sedan og en nominel mængde af det faktiske salg. 

På trods af sin registrering af professionel gangsterisme og hans intime forbindelse med gentagne voldshandlinger, cohen havde ry for at hjælpe trængende personer og årsager samt hans generøsitet for sine venner og slægtninge. Han var besat af en trang til reklame og fine levende, hvilket indikerer hans meddelelse umiddelbart efter han blev dømt for skatteunddragelse. Han planlagde at skrive en historie om sit liv, som er genstand for et filmbillede.

På nuværende tidspunkt forsøgte Cohen at fjerne sig fra sit spil og andre ulovlige interesser. Han sagde, at dette blev bragt hjem til ham gennem hans familie. Hans familie rapporterer, at inden for de sidste to år siden mødet evangelist, Billy Graham, han viste en oprigtig interesse i religion.

Hans personlighed, som opsummeret af hans kone og søster, er en, der sætter en ære i at gøre arbejdet godt, at han hellere vil tage slå og ønskede ikke at se en anden person blive såret på nogen måde. Hvis han var vidne til crowd vold eller en kamp eller gruppe aktivitet, han ikke gøre en scene ved at være anderledes eller gøre et problem, men snarere holde hænderne væk. Han er ikke hurtig til at rapportere andres fejl. Hans kone citerede, at hun engang spiste middag med ham på en restaurant, da tjeneren spildte mad på en ny dragt, han var iført. I stedet for at have manden mister sit job, fik han dragten renset. Han var også velgørende over for de trængende, ifølge hans kone, der erklærede, at han sendte et betydeligt beløb til Palæstina, som kirkens embedsmænd bad ham om at gøre. Familien føler, at han ikke er handicappet på grund af sin manglende uddannelse, eller at Cohen selv føler sig handicappet på grund af det, men at han studerede privat for bedre selv. De fandt hans personlighed vinde, at han gør en god sælger, og at alle kan lide ham, fordi han er venlig og hensynsfuld. Han ønskede, at de fleste skulle kunne lide af andre.

Agenturet rapporterer, at det var heldigt for ham, at han havde en familie, der stod ved ham og hjalp ham ved løsladelsen. Konen blev bistået af slægtninge og gik hjem til lejligheden, som søsteren Pauline og hendes mand møbleret. Agenturet rapporterer møblerne er omfattende, men låne en hjemlig atmosfære.

Cohens kone havde planer for sig selv på salgsområdet og var ivrig efter at begynde at arbejde, så hendes mand kunne fortsætte efter hans løsladelse. Hun var interesseret i, at han studerede, mens hun var fængslet, og at han skulle have arbejdsopgaver, der involverede at føre regnskab, fordi han havde meget at bidrage med på det område. Mulige planer var at omfatte at vende tilbage til tøjbranchen eller Cohen hjælpe Billy Graham i hans evangelistiske arbejde. Det blev nævnt til bureauet, at Cohen havde tætte bånd til sin bror Harry, som havde planer om at flytte til Chicago. Cohens skudsår gav ham store problemer, og han var under doctor Zeilers varetægt i Los Angeles og modtog behandling. Hans arm var lejlighedsvis følelsesløs på grund af en nerveskade.

Cohen modtog opmuntrende breve fra sin familie og en lille mængde fan mail så godt, men det blev returneret til på grund af den excentriske karakter af hans "karriere." Cohen var bange på grund af forsøg på sit liv og forsøgte at holde sig i baggrunden. Han havde svært ved at afværge andres opmærksomhed, samtidig med at han forsøgte at undgå at fornærme nogen. 

Livet efter Alcatraz

Cohen blev overført til USA's føderale fængsel i Atlanta i januar 1963, blot et par måneder før lukningen af Alcatraz . I sin tid på den føderale fængsel i Atlanta, en anden indsat forsøgte at dræbe Cohen med en bly rør, mens Cohen var under uddannelse i radio og tv reparation.

august 1963 kom medindsatte Burl Estes McDonald ind i elektronikreparationstræningsanlægget og havde et strygerør på tre fod, sneg sig op bagfra og slog den intetanende Mickey ind i bevidstløshed. Cohen pådrog sig en kritisk hovedskade som følge af skårene af kraniefragmenter, der måtte fjernes fra hjernevævet, som havde hemorrhaged. Mickey gennemgik omfattende neurokirurgi og efter en to-ugers koma, læger indsat en stålplade til at erstatte mangled knoglefragmenter i den bageste kranieregion.

I 1972 blev Cohen løsladt fra Atlanta Federal Penitentiary, hvor han havde udtalt sig imod fængselsmisbrug. Han var blevet fejldiagnosticeret med et sår, som viste sig at være mavekræft. Efter at have gennemgået kirurgi, fortsatte han touring USA, herunder tv-optrædener, en gang med Ramsey Clark. Selv om han overlevede det brutale angreb uden kendte psykiske underskud, ville han være helt handicappet for resten af sit liv og tilbringe sine sidste år i ensomhed. Mickey Cohen døde i sin søvn i 1976 og er begravet på Hillside Memorial Park Cemetery i Culver City, Californien.

"Indhold leveret af Michael Esslinger – www.alcatrazhistory.com
Mickey Cohen hos Alcatraz "