Udstilling: rød strøm på Alcatraz : Perspektiver 50 år senere

I 1969, en gruppe af indfødte amerikanske aktivister kaldet indianerne af alle stammer ankom på Alcatraz Island . De talte imod Usa's regerings opsigelsespolitik og den bredere situation for indianere. GGNRA mindes denne historie med en særlig udstilling "Red Power On Alcatraz : Perspektiver 50 år, "som fortæller historien om deres 19-måneders besættelse af øen, en skelsættende øjeblik i bevægelsen for indfødte amerikanske borgerlige rettigheder. Udstillingen, som vil være udstillet i 19 måneder, inviterer besøgende til at se fotografier af Ilka Hartmann og Stephen shames, originale materialer fra samlingen af Kent Blansett og bidrag fra samfundet af veteran beboer. For mere information, besøg venligst https://www.NPS.gov/Goga/Red-Power-On- Alcatraz . htm.

Noter om kunstnerne

Ilka Hartmann

Ilka Hartmann kom til USA, da hun var næsten 23. Oprindeligt en elev af protestantisk teologi, hun snart blev forelsket i fotografering. På University of California i Berkeley, hvor hun studerede tysk litteratur og undervisning tysk sprog, hun var dybt påvirket af anti-Vietnam krigen bevægelse, fordi hun var blevet født i en krig selv, anden verdenskrig. Da en ung pige voksede op i efterkrigstidens Tyskland, lærte hun i skolen om sit lands nylige diskrimination, forfølgelse og senere mord på millioner af mennesker. I 1960 ' erne på Berkeley og nærliggende San Francisco State, var der også en stigende bevidsthed om, at de forskellige etniske grupper i dette samfund ikke var repræsenteret lige eller i læseplanerne for universiteterne. 

Snart brød en stærk protestbevægelse for etniske studier ud på begge skoler, kendt som "den tredje verdens strejke" i 1969. Ilka tog del i strejken og fotograferede marcher og stævner til studenter avisen, "Daily Cal". I løbet af denne tid, lærte hun af La Nada, der var talsmand for den lille indianske klub på campus.

På november 9, 1969, hun så i den daglige Cal, at der i løbet af natten, 14 mennesker havde taget en båd til Alcatraz at gøre krav på øen for indianerne. Hvad ville der ske med den ubrugte ø i midten af bugten? Af alle "den tredje verden mennesker," indianerne havde været den mindst anerkendt i demonstrationer, og nu havde de opnået en symbolsk gestus, der udløste alles fantasi og skabt enorm støtte på campus og i hele bugten område.

Det var ikke før maj 30, 1970 at Ilka gjorde det til øen, fordi hun ikke vidste noget indiansk folk, men hun fulgte begivenhederne i aviserne dagligt. Da besættelsesmagten inviterede tilhængere til at medbringe vandflasker, var Ilka endelig i stand til selv at se besættelsen. Med en lånt Pentax og en gammel Leica, givet til hende af hendes fotografering lærer, hun tog billeder af besættelsesmagten og hun mødte den første indiske folk, hvoraf flere har været livslange venner.

I marts 1971 tog Ilka en anden tur med en lille speedbåd og flere besættelses ejere til øen. Den 11 juni 1971, Ilka tilfældigvis var på KQED tv-station, når en stemme annonceret over intercom, at indianerne blev fjernet fra Alcatraz . Alle begyndte at løbe og Ilka klatrede ind i VW van af TV-besætningen og var der for at dokumentere begivenhederne. Snart, hendes Alcatraz billeder blev udgivet i små indiske aviser, og hun blev inviteret til indianske begivenheder. 

Dette arbejde begyndte Ilka Hartmanns dokumentation af indiansk liv, som det er i dag, i byen eller på reservationen, i familien eller i politiske organisationer som den amerikanske indianske bevægelse. Siden da har hun skabt mange foto essays, herunder indfødte amerikanere i overfyldte bysamfund og på isolerede reservationer, aktivisterne i den amerikanske indianske bevægelse, portrætter af kendte indfødte amerikanere og skildringer af stammer, herunder Navajo, Omaha og Pomo. Hendes billeder er blevet udstillet i mange lande, herunder USA og hendes indfødte Tyskland og udgivet i aviser, bøger og film.

Hendes hjemmeside, www.ilkahartmann.com er et arkiv af alle hendes arbejde.

Stephen shames

Stephen shames gik på Alcatraz med sin ven og kollega fotograf Alan Copeland snart efter indianere af alle stammer hævdede øen. Han blev venner med Richard Oakes, og de tre producerede en bog, " Alcatraz er ikke en ø "med billeder og Richard Oakes ' tekst. Men, bogen blev aldrig offentliggjort måske fordi Richard essay syntes for radikal på det tidspunkt for East Coast Book redaktører. 

Dette foto essay indeholder fotografier taget i 1969 på Alcatraz , plus billeder fra Kashia bandet af Pomo indianere (Annie Oakes Tribe) i det nordlige Californien; Ateyapi-programmet (fatherhood) i Rapid City, South Dakota; Navajo-stammen i Torreon, New Mexico; og krage Pow wow nær Billings, Montana.

Kent Blansett

Kent Blansett er en efterkommer af Cherokee, Creek, Choctaw, Shawnee og Potawatomi fra tæppet, Panther og Smith familier. Han er lektor i historie og indianske studier ved universitetet i Nebraska i Omaha. 

Kent er også administrerende direktør for American Indian digital History Project, et gratis websted til digitalisering af sjældne indfødte udgivelser og ephemera. Han har udgivet talrige bog kapitler og artikler, herunder: "San Francisco, Red Power, og fremkomsten af en indisk by" og "når stjernerne faldt fra himlen: Cherokee Nation og autonomi under borgerkrigen." Han er forfatter til den første biografi om Akwesasne Mohawk indfødte rettigheder leder Richard Oakes, en nøglefigur i 1969 overtagelse af Alcatraz Island af indianerne fra alle stammerne organisation. 

Udgivet i 2018, Kent bog en rejse til frihed: Richard Oakes, Alcatraz , og den røde magt bevægelse fremhæver Oakes centrale rolle i rød magt aktivisme i hele 1960 ' erne og 1970 ' erne. Oakes lederskab udløste befrielsesbevægelser på Alcatraz , Fort Lawton, Pit River, Clear Lake, rattlesnake Island og i hele det indiske land. Han er modtager af talrige stipendier og priser for sit stipendium på Alcatraz Besættelse. Hans næste to bogprojekter omfatter en historie om Native American Rights fund og rød magt og populær kultur.

Kent display, "ikke dine indianere længere," er en samling af originale artefakter, sjældne medier, aldrig før set fotografier, albums, video, kunst, tegneserier og andre ephemera at dokumentere historien bag Alcatraz overtagelse fra 1969-1971. Genstande, der optræder i denne udstilling, er fra hans private samling, som han har tilbragt de sidste atten år med at indsamle og bevare genstande relateret til Alcatraz Besættelse. 

Kents bog er genstand for hans udstilling, som giver et rigt overblik om historien om besættelsen fra de første år af oprindelige rettigheder gennem oprindelsen og arven fra den Alcatraz Overtagelse. Ud over et detaljeret indblik i rødderne af den røde magt bevægelse som fortalt gennem medierne og sjældne objekter, "ikke dine indianere længere" også undersøger den transformative indvirkning besættelsen havde på populære tegneserier fra Superman og Batman til moderne indfødte tegneserier som tribal Force og andre. 

Tilsvarende vil besøgende blive introduceret til indfødte Rock N ' roll kunstnere, der lånte deres talenter til at skabe et soundtrack til Red Power Movement. Mens du slentrer gennem historien om Alcatraz overtagelse, besøgende kan se og lytte til sjældne filmoptagelser fanget af de berømte fotografer Blaine Ellis og Walter Chappell i de første par uger af besættelsen. "Ikke dine indianere længere" er en del af den igangværende 50 års jubilæum mindehøjtidelighed Alcatraz overtagelse, sponsoreret af National Park Service .

Brooks Townes

Fotografen Brooks Townes boede på en sejlbåd i Sausalito, da han blev spurgt af besættelses arrangørerne, om han kunne runde nok kolleger sejlere og både til at tage 60 indianere til Alcatraz . I præ-daggry af den næste dag, november 20, 1969, han kunne og gjorde... undtagen 93 indianere dukkede op, så to af de tre både var nødt til at lave to luskede runde ture til "The Rock" uden lys i mørket. Ser ingen fotografer på Alcatraz , Foreslog Townes til besættelse leder Richard Oakes, at han får tilladelse til at vende tilbage med kameraer.

Oakes aftalte og for de første ni morgener før solopgang, hoppede Townes af den sidste båd fra Sausalito og fotograferet indtil midt om morgenen. Da kystvagten ikke var på udkig, havde han flag en bådtur til Fisherman's Wharf for at give nyhedsbureauer i San Francisco med billeder, der illustrerer den varme historie. At holde fra at blive set af føderale officerer, ser øen i nat, en foto flash kunne ikke bruges. Hans billeder blev taget af tilgængelige lys.  

Townes mener, at hans er de eneste nyheder billeder af besættelsen begyndelse, før Thanksgiving, bortset fra et par, da San Francisco Chronicle og Kron-tv sendt kamera ud med føderale embedsmænd omkring 9 am for en time eller to den allerførste morgen.

Townes arbejdede det meste af sit liv som journalist for dagblade og maritime magasiner. Han er pensioneret i Pacific Northwest.