Alcatraz Occupation History

Den bredere historie om den amerikanske indianske besættelse af Alcatraz 50 år siden kunne nemt omfatte en større bid af amerikansk historie-så langt tilbage som en 19 århundrede traktat og salg af Manhattan Island i 1626 og så langt frem som i dag-men den centrale tidslinje startede i november 1969 og varede lidt mere end et år en d en halv. 

Efter en brand i oktober 1969 ødelagde det amerikanske indiske Center i San Francisco, en gruppe af aktivister begyndte at tale om at overtage øen Alcatraz , som var blevet erklæret overskudsjord i 1964 efter fængslets lukning året før. En første lille gruppe af demonstranter, der omfattede San Francisco State Student Richard Oakes boated til øen på november 9 og tilbragte natten der, før de blev fjernet af myndighederne.


» Et sommer-hvidt hus «var en foreslået brug, hvis det kun var i Jest, Alcatraz Island efter lukningen af USP Alcatraz , i 1963. Foto kredit: Barton Davis, San Francisco Magazine, 1963.

On November 19, 1969, 89 aktivister under navnet indianere af alle stammer (kendt officielt som indianere af alle stammer, Inc.), samledes på no-name bar i Sausalito og blev færget midt om natten af lokale sejlere sympatisk til bevægelsen. Citerer en 1868 traktat, der tillod amerikanske indianere til at overtage "overskuds føderalt land," samt en historie om besættelse på Alcatraz af nogle af San Francisco Bay områdets tidligste oprindelige folk, de 14 demonstranter, der gjorde det i land i den første rejse gjorde krav på øen og begyndte at etablere besættelsen af den tidligere føderale fængselsvæsen. 

En kystvagt blokade af øen forhindrede de fleste af bådene fra landing på den første tur, men som bådene fortsatte med at komme igennem, befolkningen i Alcatraz voksede til 600 mennesker inden for måneder. Embedsmænd i præsident Richard Nixons personale foreslog at stormede øen med føderale marshals, men holdt ud af frygt for et højt profileret angreb på en gruppe, der omfattede kvinder og børn.


Richard Oakes på Alcatraz Island under den amerikanske indianske besættelse. Foto kredit: Alcatraz Historie.

Digt af Coyote 2. Udgivet i indianerne af alle stammerne nyhedsbrev.

Ifølge en proklamation, der blev leveret til medierne og embedsmænd af nye leder Richard Oakes, indianerne af alle stammer havde taget kontrol over øen, men var parat til at betale "$24 i glasperler og rød klud" for ejendommen, det beløb, der Europæiske bosættere betalte amerikanske indianere til øen Manhattan. Gruppen planlagde at bygge et kulturelt Center for indianske studier, et museum, et spirituelt Center og et økologi Center.

På den anden dag på øen, arrangørerne havde oprettet en sundhedsklinik. Til sidst inkluderede personalet tre frivillige læger og to sygeplejersker, hvilket gjorde det muligt at reagere på nødsituationer på alle tidspunkter. På december 11, 1969, indianerne af alle stammer åbnede Big Rock School, indrømme 12 elementære studerende (børnehave gennem sjette klasse), selv om tilmelding voksede til 22 studerende ved udgangen af måneden. Læseplanen omfattede de fleste af de typiske fag-læsning, matematik, geografi-såvel som indfødte historie, kultur og indfødte kunst. Studerende forlod lejlighedsvis øen på ekskursioner til Oakland Art Museum, Morrison Planetarium og San Francisco Zoo.


Student på Alcatraz Island under den amerikanske indianske besættelse. Foto kredit: Sam Silver.

22. december begyndte Berkeley radiostation KPFA-FM at køre en daglig prime-time udsendelse fra øen, kendt som Radio Free Alcatraz , som også blev sendt på KPFAS affilierede stationer i New York og Los Angeles. Programmering understregede indisk kultur, samt politiske og samfundsmæssige problemer på øen og med stamme medlemmer overalt. Udsendelserne, instrueret af John Trudell, en Santee Sioux fra Nebraska, varede indtil slutningen af 1970. 

Mens den offentlige støtte var stærk i første omgang, herunder fagforeningsgrupper og berømtheder som Jane Fonda, Marlon Brando og bandet Creedence Clearwater Revival (som donerede $15.000 for en båd), realiteterne for at forsøge at opretholde et stort samfund på øen med en aldrende infrastruktur og intet ferskvand blev stadig tydeligere i begyndelsen af 1970. 

På samme tid, at indianere af alle stammerne ledere var at gøre en formel anmodning fra det nationale råd om indiske mulighed for faciliteter, udstyr, medicinske forsyninger og transport for at gøre øen mere beboelig, embedsmænd med den føderale General Services Administration-overvågere af øen-fortsatte med at rådgive indianere af alle stammer og medierne, at besættelsesmagten blev betragtet som "trespassers", og at den føderale regering "påtager sig intet ansvar for din sikkerhed, mens du forbliver på denne ø."


A sign with the political statement ‘This Land is My Land’ hangs above the entrance to the administrative building in Eagle Plaza during the American Indian occupation. Photo credit: Alcatraz History.

I januar, Richard Oakes ' 13-årige steddatter, Yvonne, døde af et fald ned flere flyvninger på trin. Oakes og hans familie forlod øen for at sørge, forlader andre ledere af indianere af alle stammer til at overtage planlægningen af øen og forhandlinger med regeringen, hvorfra amerikanske indiske ledere insisterede på intet mindre end gerning til jorden og penge til en universitetet der. 

Besættelse ledere konfronteret stigende vanskeligheder med ikke-indiske besøgende, for det meste medlemmer af San Franciscos hippie narkotikakultur, der graviterede til anti-regering årsag og gratis logi. Indianere af alle stammer ledere i sidste ende forbød ikke-indianere fra at tilbringe natten, selv om på det tidspunkt populationen af stamme medlemmer var allerede på tilbagegang som studerende vendte tilbage til skolen. I maj 1970 arbejdede regeringen mod at overføre Alcatraz at operere under jurisdiktion af indenrigsministeriet med det formål at medtage det i National Park system. 

Mens bevægelsen havde mistet noget af sin oprindelige momentum i midten af 1970, den offentlige opmærksomhed, det havde fået foranlediget Nixons Hvide Hus i juli til at ende med regeringens politik om "opsigelse" af fordele og jord for indiske amerikanere og præsidenten sagde " selvbestemmelse blandt indiske folk kan og skal fremmes uden truslen om en eventuel opsigelse. " På den første årsdag for besættelsen, havde indianerne af alle stammer en pressekonference for at afsløre planer for Thunderbird University på øen. 


Rester af vand og andre væsentlige forsyninger bragt på Alcatraz Island under den amerikanske indianske besættelse. Foto kredit: Alcatraz Historie.

I sommeren 1970 afbrød føderale embedsmænd vand for at Alcatraz . Som svar, indianere af alle stammerne ledere meddelte, at de ville begynde at tilbyde ture på øen for at rejse penge til at købe flaske vand og andre forsyninger. General Services administration embedsmænd hurtigt meddelte, at øen er "usikre og farlige", og at enhver lov færdes på øen ville blive retsforfulgt.

Brande på Alcatraz i juni 1970 havde ødelagt flere af de store strukturer og slået ud fyret, som stadig blev brugt til sejlads på San Francisco Bay. En kollision i januar 1971 mellem to tankskibe, som dumpede 800.000 liter af råolie i nærheden af Golden Gate Broen, blev skylden på manglen på en fungerende fyr på Alcatraz , hvilket yderligere svækker den offentlige støtte til besættelsen.


Udsigt over livet inde i lejlighederne på Alcatraz under den amerikanske indianske besættelse. Foto kredit: Alcatraz Historie.

Inden for måneder, embedsmænd skåret den sidste elektriske strøm til øen, og i juni 11, 1971, da føderale personel stormede øen, var der kun 15 personer tilbage, fem af dem børn. Mens besættelsen selv ikke nå sine oprindelige mål, det er almindeligt krediteret med at have opfostrede hundredvis af andre amerikanske indianere protester og en voksende bevidsthed om beslægtede spørgsmål i USA og andre steder. 

I 1972, Alcatraz Island blev indarbejdet i den Golden Gate National Recreation Area , en del af U.S. National Parks system.