Indfødte kanoer vil krydse San Francisco Bay for at ære 50-årsdagen for Alcatraz Besættelse

Traditionelle stamme kanoer vil cirkel Alcatraz Island Start ved daggry på indfødte folks dag for at fejre og videreføre arven fra den Alcatraz Beskæftigelse i en tid med klimakrise.

Mandag, oktober 14, 2019 fra 6AM til 1 PM
Fra San Franciscos vandland

On Indigenous Peoples’ Day, canoes representing tribes from up and down the West Coast and beyond will take to the waters of San Francisco Bay and circle Alcatraz Island to celebrate the 50th anniversary of the 1969 occupation. 

Kano
Julian Brave NoiseCat praksis padle rundt Alcatraz . Foto Credit: Maggie Hallahan

"Kano rejse er indisk landets hurtigst voksende tradition," sagde Eloy Martinez, en aktivist, der var en tidlig deltager i 1969 besættelse og en af arrangørerne af dette års arrangement. "Vi forventer håndudskårne kanoer, Tule kanoer — alle former for traditionelle kanoer. Kanoer vil forlade vandland, navigere i det ofte farlige vand omkring Alcatraz og vende tilbage til kysten for en dag fuld af sange, historier og danse af deltagende kano familier og andre indfødte samfund. " 

The Alcatraz Occupation launched the current era of Indigenous rights and remains a guiding light for resistance, resilience and a more just relationship between people and planet in an era of peril. 

Alcatraz Kano rejse er et græsrods projekt af indfødte arrangører og allierede, der er baseret i Bay-området og ledet af ældste Eloy Martinez. Inspireret af den årlige tribal kano rejse i Stillehavet nordvest og genopblussen af kano traditioner i indfødte samfund på tværs af kontinentet og videre, Alcatraz Kano rejse vil være den første begivenhed af sin art i Bay-området. Alcatraz Kano rejse håber at inspirere en ny generation af ungdomsledere, styrke lokale og bymæssige indfødte samfund og uddanne offentligheden om Alcatraz Beskæftigelse og den varige betydning af de første befolkninger i forbindelse med den globale miljøkrise.

"Med alle de problemer, vi står over for i dag, uanset om det er klimaændringer eller tilbagevenden af had og racisme, budskabet i Alcatraz Erhverv er så vigtigt i dag, som det var for 50 år siden, "sagde Eloy Martinez, en Alcatraz Besættelse veteran og medlem af Organisationskomitéen. "De oprindelige besættelsesmagt havde visioner og mod... begge disse er vigtigere nu end nogensinde. Planeten er i knibe, og vi har fået ledere, der tror at tjene penge er, hvad livet handler om. Vi ønsker at inspirere den næste generation. Det er, hvad denne kano rejse kan gøre. " 

Kano
3) en ung pige, der spiller på kajen pauser til at se kanoer ankommer i Esquimalt havn. Foto Credit: Julian Brave NoiseCat

Ed Archie NoiseCat, a noted artist and member of the organizing committee who first laid out the vision for Alcatraz Canoe Journey, credits tribes in the Pacific Northwest for inspiring him and others. 

"Fra Alcatraz Island til Salish havet og hinsides, er indfødte mennesker stiger gennem kunst, aktivisme og mere, "sagde NoiseCat. "Som far og nu næsten en ældste håber jeg, at denne rejse opmuntrer vores bugt område Ungdom på samme måde Alcatraz gjorde for min generation og på samme måde den årlige tribal kano rejse gør for indfødte nationer i nordvest hvert år. " 

Indfødte familier og samfund rejser med deres kanoer på slæb fra så langt nordpå som British Columbia og så langt mod vest som Hawaii. Kanoer vil blive hilst velkommen på disse lande og farvande af ohlone ældste Ruth Orta, der vil tale på vegne af de oprindelige indbyggere i Bay-området, der blev decimeret af folkedrab, men nu genvinde deres identitet og traditioner. 

"Vi overlevede et folkedrab, og vi er stadig lige her. Det er her, vi kom fra. Min mor og bedstemor var her hele deres liv. "sagde Orta. "Det gør ondt at vide, at folk ikke engang ved, at vi er her. Verdens folk – de skal vide, at vi er her. Jeg er så beæret over at byde disse kanoer velkommen fra vidt og bredt. " 

Efter kanoer padle rundt Alcatraz , Indfødte samfund fra vidt og bredt såvel som lige her i Bay-området vil dele sange, historier og danse. Kultur protokol vil blive sammenvævet med historien om Alcatraz Besættelse. Festlighederne afsluttes klokken 1 om eftermiddagen. 

Kano
2) Nokedjak Canoe fra Squaxin Island, Washington, glider gennem Salish Sea. Foto Credit: Julian Brave NoiseCat

"Det er vigtigt for folk at forstå den lange og varige historie om uretfærdighed, der førte unge mennesker til at stige op og tage Alcatraz Island tilbage i 1969, "sagde Julian Brave NoiseCat, en forfatter og medlem af Udvalget. "Besættelsen var et skelsættende øjeblik for oprindelige folk. Som oprindelige folk, og alle folkeslag, står over for nye udfordringer-den klimakrise chef blandt dem-det er vigtigt at ære denne historie, så vi kan videreføre besætternes arv for de næste 50 år.

Detaljer:

Alcatraz Kano rejse er planlagt til at lancere klokken 6 fra Aquatic Park i San Francisco. Kultur protokollen vil begynde klokken 7 og slutte klokken 1 PM. Denne begivenhed er gratis, åben for offentligheden og inklusiv. Alle er velkomne til at deltage.

Ud over den første nogensinde padle rundt Alcatraz , er det Alcatraz Kano rejse vil co-vært Alcatraz : En uafsluttet besættelse højttaler serie og Alcatraz er ikke en ø, et særligt nummer af SF moma's Open Space magazine fokuseretpå 50 års jubilæum for besættelsen. Højttaler serien, der er hostet af Californiens historiske samfund, Exploratorium, Natural History Museum, Presidio, SF MOMA og SF Public Library, bliver modereret af Julian Brave NoiseCat. Sammen med besættelse veteran Dr. Lanada War Jack, vil NoiseCat også gæst redigere, Alcatraz er ikke en ø.

Links:
https://www.canoejourney2019.com/ https://www.canoejourney2019.com/Talks
https://openspace.sfmoma.org/2019/09/save_the_dates/ https://www.Instagram.com/alcatrazcanoe19/ https://Twitter.com/alcatrazcanoe19