Maskingevær Kelly og hans tabte år på Alcatraz

Af gæst blogger Michael Esslinger

Disse fem ord synes at være skrevet i brand på væggene i min celle "intet kan være det værd."

Da United States Federal Penitentiary åbnede på Alcatraz Island i august 1934, var det at blive symbolet på Usa's krig mod organiseret kriminalitet. Alcatraz var designet til at tage Amerikas kriminelle konger, fratage dem deres berømmelse og offentlige berømmelse, derefter låse dem væk i en tilstand af afsondrethed så hård, at de ville blive glemt i årtier.

I slutningen af 1930 ' erne kommenterede Attorney General Homer S. Cummings, under et interview med Collier Magazine, at George "Machine Gun" Kelly og hans medarbejdere havde hjulpet med at forme Alcatraz koncept til virkelighed.

George "maskingevær" Kelly

Mænd som maskingevær Kelly og Al Capone dominerede ofte overskrifterne på Usa's mest prominente aviser. Alcatraz var at tjene som regeringens løsning til at standse organiseret kriminalitet og tavshed tsarens, der smilede til kameraer i strid med loven.

Den Collier interview bragt til at fokusere regeringens dilemma, at vi havde brug for et sted, hvor "slutprodukter" af vores retshåndhævende system kunne indespærret. Vi havde brug for et sted for geniale "Escape Artists" og for dem, der er uløskelige, nedbryde disciplin eller søge at opretholde kontakten med underverdenen. Ved sommeren 1933, kidnapning lov, der var blevet vedtaget året før, var at bringe ind i de føderale domstole en særlig farlig type kriminel. Hvis han blev dømt, var han bestemt til at tjene en livsvarig periode.

Dette er tilfældet med George Kelly eller "Machine Gun" Kelly som han er bedst kendt i de fleste husstande. På Alcatraz Han er kun kendt som fange #117. Alcatraz blev udtænkt for at beskytte offentligheden mod forbrydere som Kelly og dem, der valgte at efterligne ham. Mænd som George Kelly og Al Capone er særlige klasse kriminelle, der placerer offentligheden som helhed i en alvorlig tilstand af risiko.

Disse kriminelle ligner forretningsmænd og filmstjerner. De er skarpt klædt, karismatisk og deres smil glød i nyhederne fotografer ' blændende byger af lys, men bag disse smil og dyre dragter er den værste race af mænd. Kelly, hans kone og andre medskyldige kidnappede Charles F. Urschel, en af Oklahoma mest velhavende mænd, og holdt ham for en $200.000 løsesum. Urschels liv var udsat for en vis risiko og havde det ikke været for det fine arbejde af J. Edgar Hoover og hans bureau, Kelly kan i stedet stået over for anklager for mord.

George og Kathryn under deres afhøring i 1933.

I fængslet, Kelly og hans mænd fortsatte med at vinde fordel selv med nogle i retshåndhævelse. Kelly's tætte partner Harvey J. Bailey, som også var en berygtet kriminel og gunman, flygtede fra Kansas State Penitentiary i Lansing, Kansas den 30 maj, 1933. Han tjente en straf på 10 til 50 år på en anklage for at stjæle en bank på Fort Scott, Kansas. Han var også eftersøgt i forbindelse med mordet på tre politibetjente, en FBI-Special Agent og deres fange, Frank Nash i Kansas City den 17 juni 1933.

I fængslet bribede Bailey stedfortrædende Thomas L. Manion ved Dallas County Jail, der placerede penge før pligt og smuglede en pistol og nedstryger knive i lockup. Bailey flygtede fra en 10-etagers celle og blev senere taget til fange. Denne meget handling bragt frem i lyset, at Alcatraz ville være jern stop til korruption, og det ville permanent Lockdown den mest hærdede og korrumperende klasse af kriminelle. Ligeledes, det ville ansætte kun de mest erfarne, afprøvede og testede officerer... mænd, der havde solide track optegnelser for at holde en hård linje.

Maskingevær Kelly Alcatraz
Foto kredit: https://www.legendsofamerica.com/machine-gun-kelly/2/

Disse mænds ydre var bedrager, og i tilfældet med Kelly, var det også sandt med sin kone. Katheryn Kelly, der havde en smuk udvendig, men var også en apt kriminel. Katheryn havde været gift fire gange mellem sin fjortende og seksogtyvende fødselsdage. I slutningen af 1920 ' erne, hun kørte et skyggefuldt Hotel med sin mor i Fort Worth, Texas, og det blev troet, at det var her, at hun blev forbundet med kriminelle. Både hun og hendes mor havde fået livs domme for deres roller i Urschel kidnapning sagen.

Måske intet fængsel nogensinde bør blive døbt "Escape-bevis," men Alcatraz var omtrent så tæt som det bliver. Det er forbløffende, at der ikke havde været flere forsøg på flugt. Svaret løj i den strenge disciplin på øen, den konstante vagt fylde af vagterne og den snu måde, hvorpå Warden administreret hver fase af institutionen. Hver vagt blev kvalificeret som en skarpskytte eller en ekspert pistolmand. Alcatraz var et sikkert sted for desperate mænd.

George Kelly ankom til en af de første og største grupper af fanger, som blev overført til Alcatraz . De ankom fra Leavenworth af Railroad og ankom den September 4, 1934 med i alt 106 fanger. Kelly var 39 år gammel, da han ankom til Alcatraz og han ville være underlagt den hårdeste menu af betingelser, som Federal Bureau of Prisons skulle tjene. Det var en æra af stilheden reglen og betragtes de hårdeste år af fængslets historie. Hans forbryderiske medskyldige i Urschels kidnapning, Harvey Bailey og Albert Bates, ville tjene sammen med Kelly. De opretholdt et nært venskab i løbet af deres år på klippen.

Willie Radkay, der tjente en 20-årig sætning for bankrøveri, udviklede et nært forhold til Kelly i 1940 ' erne. Radkay, som stod ved siden af Kelly på hovedkorridoren kendt som Broadway, beskrev Kelly som en "dybt reflekterende og intelligent mand, der var godt lide af det meste af befolkningen." Kelly elskede at læse klassikere og bøger om det gamle Vesten. Han havde ry for at prale på uophørligt om hans tidlige kriminalitet eskapader.

Willie Radkay's Alcatraz Mugshot
Willie Radkay's Alcatraz Mugshot

Dale Stamphill, en fange involveret i den mislykkede flugt med Arthur "doc" Barker i 1939, følte Kelly var ude af sted i fængsel. "Han fortalte store fisk historier. Ulemperne kaldte ham ' pop gun Kelly ' efter kork kanoner, der var populære hos børn. Kelly ville grine af det, men fyrene tog ham ikke alvorligt, og jeg tror, det kom til ham. Vi talte meget, da jeg arbejdede i Tailor shop. Hans rap partner Bates døde af hjerteanfald lige rundt på samme tid, mens på Alcatraz . Han tog det hårdt. Du begynder at se virkeligheden i en dyster fremtid. "

Willie Radkay kommenterede, at nogle indsatte fandt Kellys store historier irriterende, men på den anden side nød han det gode selskab og lange samtaler. "Han var en forbandet god ven til at passere tiden med."

Willie Radkay og tidligere Correctional officer Frank Heaney besøger Alcatraz i 2004.
Willie Radkay og tidligere Correctional officer Frank Heaney besøger Alcatraz i 2004.

Stammen af fængsel liv og barske regime var hård på Kelly. Hans breve viste ofte desperation og håbløshed. I februar 1936 skrev Kelly Attorney General Homer Cummings med en idé om, at han skulle tabes ved Sydpolen for at gennemføre meteorologiske studier. Han følte, at det ville give sit liv formål og give mulighed for at bidrage til samfundet. Kelly skrev i en del:

"Min idé er, at et sådant sted, der aldrig er blevet grundigt undersøgt, ville være for ensom og øde for enhver fri mand til at passe på at bo der længere end et par måneder, selv om han havde selskab. Jeg kunne blive taget herfra ( Alcatraz ) hemmeligt, placeret på en båd i bugten og transporteres med forsyninger jeg ville have brug for. Dette kunne styres på en sådan måde, at besætningen aldrig behøver vide, hvem jeg var, eller endda at jeg var en fange fra Alcatraz . En slags arrangementer kunne gøres for en båd til at stoppe sige hvert år eller to, efterlade forsyninger og tage tilbage, hvilke data jeg havde akkumuleret. Ved denne metode ville jeg gøre nogle nyttige arbejde, der tjener min sætning, og jeg tror på den tid, jeg var berettiget til prøveløsladelse, ville jeg blive vist nogle overvejelser. "

Cummings anså det for et billigt trick at orkestrat en flugt og afviste hans tilbud.

Derefter, i april 1940, Kelly skrev sit offer til både undskylde og udtrykke sin tilstand af fortvivlelse over de barske forhold... Her er, hvad han havde at sige:

"Ingen kan vide, hvordan det er at lide af den slags intellektuelle atrofi og den skadelige mentale skørbug, der kommer af lang aflivning af alle de ting, der gør livet virkeligt, fordi selv analogien af tørst umuligt kan give dig en anelse om, hvad det vil være at være at raget af fraværet af alt, der gør livet værd at leve. "

"Måske har du spurgt dig selv, hvordan kan en mand af selv almindelig intelligens sat op med denne form for liv, dag ind, dag ud, uge efter uge, måned efter måned, år efter år. For at sige det mere mildt, hvad er dette liv i mine gerne, du måske spekulerer og hvorfra gør jeg trække tilstrækkeligt mod til at udholde det. Til at begynde med, disse fem ord synes skrevet i brand på væggene i min celle: ' intet kan være det værd. ' "

Kelly's breve til Katheryn var lige så triste. De talte om deres kærlighed til hinanden, nogle gange med håb, de ville være i stand til at leve deres senere liv sammenstille og andre gange overgiver sig til den virkelighed, at de aldrig kan se hinanden igen. Kelly sendte også talrige breve til fængsels embedsmænd, der tiggede om en overførsel eller forbedrede betingelser på Alcatraz , nogle gange kommenterer som talsmand for fangerne.

Han skrev til flere embedsmænd i løbet af et årti. I et brev skrev han om betingelserne: "uanset hvad du har hørt om Alcatraz , er det langt fra at være et behageligt sted at gøre tid. Klimaet er morderisk, og jeg personligt har lidt af kronisk sinus problemer I årevis. De rekreative faciliteter er praktisk talt nul. Jeg er klar over, at er den måde, at afdelingen ønsker det, men for mig, ser det ud som om der er en usædvanlig bred diskrimination vist mellem mænd af Alcatraz og mændene i de andre føderale institutioner. Jeg vil gerne være der, hvor jeg kunne læse en avis og lytte til radioen for en ændring efter ti år her. "

Willie Radkay og George Kelly sidder i Alcatraz Rekreation værftet ser fanger spille kortspil broen (fanger brugt Dominos i stedet for kort).
Willie Radkay og George Kelly sidder i Alcatraz Rekreation værftet ser fanger spille kortspil broen (fanger brugt Dominos i stedet for kort).

Som mange Alcatraz fanger blev Kelly fanatisk om at spille Bridge i weekenden i gården. Selv under de koldeste forhold levede Kelly for at sidde på gården og spille broen. I løbet af ugen arbejdede Kelly som ekspedient i industrierne, og Radkay kommenterede, at han elskede at læse historierne fra det gamle Vesten. Bortset fra at deltage i to arbejde strejker i de senere 1930 ' erne, han tjente sin tid stille og gjorde kun lejlighedsvis klager over betingelser og håb for en overførsel. I alt ville George "Machine Gun" Kelly tjene næsten sytten lange år på Alcatraz .  Han blev endelig overført til Federal Penitentiary i Leavenworth, Kansas, ankommer juni 1, 1951. Det var tilladt for fangerne at lytte til radioen og nyde godt af flere friheder end Alcatraz .

På Leavenworth klagede Kelly over, at fyrene fulgte ham på værftet og ønskede at møde ham og høre historier, og det tog sin egen interesse. Radkay, der overførte til Leavenworth i august 1952, huskede senere, at en flok af de gamle Alcatraz ulemper endte på samme niveau, og der var også flere gamle officerer fra øen arbejder der: "det gjorde livet lettere for alle, og George, mig og Frankie Delmar, der arbejdede sammen på Alcatraz , genindkaldt sammen på Leavenworth. " De tre forblev nære venner altid taler om Alcatraz .

Frankie Delmar
Frankie Delmar

Radkay fortsætter, "Madigan [ Alcatraz Warden] engang kom til at besøge os, og vi alle mødtes i spisesalen af os selv og blev fanget på, hvad alle gjorde på øen. Vi mistede en god ven, da George døde, og så ikke længe efter, døde Frankie også der. Det var en ensom tid for mig. Både Frankie og George var mine bedste venner. Gåture på gården var aldrig de samme, efter at de døde. Frankie havde ingen familie, og han blev bare glemt. Det bragte altid min ånd ned, når jeg gik i gården alene tænker på ham og George. "

Kelly's helbredsjournaler viste, at han havde lidt af forhøjet blodtryk, der gik tilbage til midten af 1940 ' erne og begyndte at opleve moderate symptomer på brystsmerter, mens han var i Leavenworth. I den tidlige aften af 16 juli 1954 blev Kelly indlagt på fængsels hospitalet, hvor han klagede over moderate brystsmerter og stakåndethed. Ved første, smerten blev lettet, men så kort efter midnat, på hans 59th fødselsdag, George Kelly døde af et hjerteanfald.

Kelly's død var en trist afslutning på et mindre end glamourøs liv i kriminalitet og tjente mere end tyve hårde år i fængsel. Han levede aldrig for at se Katheryn igen, og han var aldrig i stand til at se de friheder, han drømte om i så mange år. Kelly's kone blev løsladt fra fængslet i 1958 og hun blandet stille tilbage i samfundet bosætte sig i Oklahoma City indtil hendes død i 1985 i en alder af 81.

George Kelly-Harvey Bailey Albert Bates
George Kelly. (TR): Kathryn Kelly (BL): Harvey Bailey (BR): Albert Bates

De, der kendte Kelly, herunder officerer, havde altid behagelige minder om ham. Han var en god ekspedient og alle følte han skulle have været en bank præsident i stedet for bankrøver og kidnapapper. I dag kan du besøge de steder i industrierne bygning, hvor Kelly arbejdede og gå den samme strækning af Broadway, hvor han boede i næsten to årtier. Du kan endda forestille dig at stirre på væggen og "føle" disse ord skrevet i brand, "intet kan være det værd..."