Postkort fra Alcatraz


Historiske postkort-

Som en af de mest populære attraktioner i San Francisco, endsige hele USA, Alcatraz er og har været en postkort collector's Nirvana.

Efter sigtning gennem de historiske arkiver, Alcatraz Cruises kom op med nogle overbevisende historiske postkort fra fortiden til at dele med dig, og her er en lille baggrund.

Postkort historik

Deltiology, det officielle navn for postkort indsamling, menes at være en af de tre største indsamles Hobbyer i verden sammen med mønt og stempel indsamling. Postkort er populære på grund af den brede vifte af emner. Historien i sig selv kan spores på postkort, fra ikoniske bygninger, populære attraktioner og berømte mennesker til kunst, ferier og meget mere.

historisk postkort af Alcatraz Island
Udsigt over den sydlige ende af øen, omkring 1900. Vi kan datere billedet ved tilstedeværelsen af et kompleks af træ blok (kaldet øvre fængsel) på den flade parade jorden på venstre Center. Alle bygningerne i denne visning-bortset fra en nær kajen-er nu væk.

 

Det siges, at den første postkort blev anbefalet af Dr. Emanuel Herrmann, i 1869, og blev accepteret af den ungarske regering i samme år. Det første trykte kort blev født i 1870 og produceret i forening med den fransk-tyske krig. Det første reklame kort dukkede op i 1872 i England og det første tyske kort dukkede op i 1874. Heligoland Card of 1889 betragtes som det første flerfarvede kort, der nogensinde er trykt. Kort med billeder af Eiffeltårnet i 1889 og 1890 gav billedet postkort en enorm start på vej til masse popularitet.

historisk postkort af Alcatraz Island
Lignende udsigt over den sydlige ende, men taget omkring 1911. Der er sket mange ændringer i de mellemliggende år, især opførelsen af "nyt fængsel" på toppen af øen. Det ville formelt åbne i 1912. Da det gjorde, var det træ "øvre fængsel" sammensatte på parade blev revet ned. Andre tilføjelser er fyret (åbnet 1909) og multi-etagers lejlighedshuset med udsigt over kajen (afsluttet 1906).

 

I USA, den tidligste kendte Exposition Card blev udstedt i 1873, viser hovedbygningen af den inter-State Industrial Exposition i Chicago. Dette kort såvel som andre tidlige reklame kort (normalt forsynet med vignet design) var ikke oprindeligt beregnet til souvenirs. Således, det første kort trykt med den hensigt at bruge som en souvenir var kortene placeret til salg i 1893 på Columbian Exposition i Chicago.

historisk postkort af Alcatraz Island
Alcatraz set fra Nob Hill med Angel Island og Tiburon i baggrunden. Den store olietank til højre var ved foden af Powell på stedet for nutidens Hotel Zephyr.

 

I løbet af denne periode krævede alle privat trykte kort den regelmæssige Porto med 2 cent. De fleste postkort indtil 1898 er "Uinddelt tilbage" kort, hvilket betyder, at de ikke har den linje, der går ned i midten af kortet. Også, skrivning var ikke tilladt ved lov på adressen side på et postkort indtil marts 1, 1907. Alle meddelelser blev skrevet over forsiden over fotografierne eller illustrationen på kortet.

historisk postkort af Alcatraz Island
Nat udsigt over Alcatraz omkring 1911. Denne opfattelse er blevet grundigt retoucheret for at gøre det ser ud til at være en nat-tid visning, komplet med Lighthouse Beam og måneskin refleksion.

 

Begyndende i 1898, amerikanske udgivere fik lov til at udskrive og sælge kort bærer indskriften, "privat postkort, autoriseret af Act of Congress den maj 19, 1898." Disse private postkort skulle bogføres med et cent-frimærker (samme sats som regeringens Porto) i stedet for de foregående to cent-satser. Som et resultat, dette var måske den vigtigste begivenhed i at gøre kortene mere populære.

historisk postkort af Alcatraz Island
Luftfoto af Alcatraz circa 1934, lige omkring det tidspunkt, hvor øen genåbnede som en U.S. fængselsvæsen. Udsigt er mod syd med San Francisco havnefronten øverst.

 

Omkring 1900, vi så den første "rigtige foto" postkort. Disse var postkort, der havde rigtige fotografier og blev normalt trykt på film Stock Paper. Selv om de fleste "rigtige foto" postkort var reklame og tradecards, mange var af entertainere og portrætter af familiemedlemmer.

 
Kredit til billedtekst

* En særlig tak til historikeren John Martini for billedteksterne til vores historiske postkort fra Alcatraz .