ANGEL ISLAND: San Francisco Bays anden ø

Gæst blog indlæg-Judith FEIN

Besøgende til San Francisco linje op til bord færgen til Alcatraz , men de fleste af dem indser ikke, at de også kan gøre en kombinationstur til Angel Island og Alcatraz Island Ombord Alcatraz Cruises . Combo Tour er en 15-minutters tur til enten øen, men besøgende vælger normalt at besøge Alcatraz først og derefter på vej til den anden ø-Angel Island-også kendt som Ellis Island West.

Vær forberedt på et bevægende, intimt, trist kig på en indvandrings katastrofe, der nu er en del af et overbevisende Museum, National Park og National Historic Landmark.

Hvis du tilmelder dig en rundtur i Immigration Center-som er stærkt anbefales-vil du have en personable, informeret guide som William Warrior, hvis bedstemor-in-law var en fange, eller Sam Louie, der beskriver sig selv som ABC (amerikansk-født kinesisk). Selv om ingen i Sam's familie ønskede at tale om det, opdagede han, at hans far var en "papir" søn, blandt andet "papir" kinesiske sønner og døtre tilbageholdt på Angel Island. Den kinesiske udelukkelse Act of 1882 forbød kinesiske indvandrere i at komme ind i USA, medmindre de kunne bevise, at de havde slægtninge, der allerede bor her. Et system udviklet sig, hvor kineserne kunne "købe" en slægtning, og de blev "papir" sønner og døtre.

Hver ville-være immigrant blev afhørt, nogle gange i flere dage, og hans "papir" forælder blev afhørt separat. Hvis der var nogen uoverensstemmelser-selv mindre dem som antallet af vinduer i et hus-den indholdte kunne deporteres eller udelukkes fra at komme ind i USA. Hvis den tilbageholdte passerede, blev han "landede"-det er, lov til at blive i Amerika.

Paul Ross for Angel Island
Foto Credit: Paul Ross

 

Ved at donere en sort kinesisk jakke, mens han taler til de besøgende, bliver Sam hans far, "Mr. Louie," som blev født i 1903, og blev en "papir" søn på Angel Island. "Mr. Louie" fører besøgende gennem de overfyldte, dårligt ventilerede barakker, hvor mere end 200 mænd sov, og kvindernes barakker, hvor der ikke var engang nok overhead plads til at sidde op i sengen. Afstanden mellem de multi-differentieret køjesenge var mindre end en fod, og tøjvask-som skulle vaskes i toilettet-blev draperet overhead på strygere til at tørre.

"Mr. Louie" viser besøgende resterne af et træ vagttårn, hvilket gjorde anlægget føles som et fængsel. Fangerne blev cooped op 24/7 bortset fra korte perioder med rekreation under de vagtsomme øjne bevæbnede vagter. "Mr. Louie" ledsager dem ind i rekreativt rum-finansieret af eksterne støtte-hvor kvindelige fanger kunne spille Mah Jong, ping pong, møde deres advokater, udveksle historier eller nyheder, og kortvarigt flygte fra logisk og nedværdigende betingelser. Han påpeger billeder og personlige objekter, der tilhørte kinesiske folk, der længede efter at komme ind i Amerika. Og han viser billeder af sin egen familie.

Blandt de mest mindeværdige elementer i turen er trævæggene, hvor nogle af fangerne, begrænset, frustreret, skræmt og vrede, udskårne digte i kinesiske tegn. Fra det tidspunkt, hvor Immigration center åbnede i 1910, indtil det blev lukket på grund af en brand i 1940, indvandrere skåret deres følelser og meninger ind i væggene, og embedsmænd for og malet over dem. Det er et mirakel, at nogle af dem overlevede kit og maling.

Museet tilbyder oplysninger om andre nationaliteter repræsenteret blandt Angel Island fanger-japansk, koreanere, filippinere, europæere (herunder europæiske jøder), afrikanere, indianere og notabiliteter som Leo tolstoy's datter Alexandra. Kineserne var langt den største gruppe, der gik gennem Angel Island, og deres behandling var værst. De sov, spiste, udøvede, og blev indlagt adskilt fra andre "Asiatik." Mænd og kvinder blev skilt uanset ægteskabelig status. Børn blev undertiden adskilt fra forældrene.

I 1980 ' er blev amnesti endelig givet til "papir" sønner og døtre. På hans indvielse, Barack Obama erklærede januar 21st Angel Island Day, at ære alle de indvandrere, der led lange perioder med tilbageholdelse, før de fik lov til Amerika.

HVIS DU GÅR:

Færge service for Alcatraz Island og Angel Island combo Cruise: www.alcatrazcruises.com

Guidede ture i immigrations centret: $7 pr. voksen; $5 i alderen 6-17. For reservationer: [email protected] eller 415-435-5537. Generelle adgangsgebyr er $5 pr. voksen og $3 for børn over 5.

Guidede sporvogn ture på Angel Island sidste omkring en time, og omfatter et besøg på Fort McDowell WWI og WWII militære steder; Camp Reynolds, der daterer sig tilbage til borgerkrigen og indianerne krige; og Nike missil lancerings området. Der tilbydes også scooter-og Segway-ture. Natur buffs kan nyde den fjerntliggende skønhed, planteliv og campingpladser. Voksne: $15; Seniorer: $13,50; børn 5-12: $10,00.