En bro er født

Deling af Accolade med Alcatraz Island som en af Tripadvisors "top ti vartegn i USA" Golden Gate Broen er simpelthen... Legendariske.

86 år siden, på januar 5, 1933, opførelsen af dette ikoniske San Francisco vartegn startede, da arbejderne begyndte at grave 3.250.000 kubikmeter snavs til at rumme strukturen enorme forankringer.

Da Gold Rush introducerede by-by-the-Bay til indvandrere fra hele verden, begyndende i 1849, spekulanter indså snart, at delstaten nord for San Francisco ville blive stadig mere værdifuld i forhold til dens tilgængelighed til byen.

Snart blev en plan udklækket til at bygge en bro, der ville spænde over Golden Gate , en smal, 400 fods dyb strædet, der fungerer som mundingen af San Francisco Bay, forbinder San Francisco halvøen med den sydlige ende af Marin County.

Selv om ideen gik tilbage så langt som 1869, forslaget slog rod i 1916. En tidligere ingeniørstuderende, James Wilkins, der arbejder som journalist med San Francisco bulletin, opfordrede til en hængebro med et center span på 3.000 fødder, næsten dobbelt så lang som nogen i eksistens. Wilkins ' idé blev anslået til at koste en forbløffende $100.000.000. Så San Franciscos by ingeniør, Michael M. O'Shaughnessy (han er også krediteret med at komme med navnet Golden Gate Bridge) begyndte at spørge bro ingeniører, om de kunne gøre det for mindre.

Ingeniør og digter Joseph Strauss, en 5-fods høj Cincinnati-født Chicagoan, sagde han kunne.

Til sidst konkluderede O'Shaughnessy og Strauss, at de kunne bygge en ren hængebro inden for et praktisk område på $25-30 millioner med en Main span mindst 4.000 fod. Byggeplanen stod stadig over for modstand, herunder retssager, fra mange kilder. På det tidspunkt, de fleste af de forhindringer blev ryddet, den store depression af 1929 var begyndt, begrænse finansieringsmuligheder, så embedsmænd overbeviste vælgerne til at støtte $35.000.000 i bundet gældsætning, citerer de job, der ville blive skabt til projektet. Men, obligationerne kunne ikke sælges indtil 1932, da San-Francisco baseret Bank of America indvilligede i at købe hele projektet for at hjælpe den lokale økonomi.

Den Golden Gate Bridge officielt åbnet den maj 27, 1937, den længste bro span i verden på det tidspunkt. Den første offentlige passage havde fundet sted dagen før, da 200.000 mennesker gik, løb og endda rulle skatet over den nye bro.

Med sine høje tårne og berømte røde maling job, blev broen hurtigt en berømt amerikansk vartegn, og et symbol på San Francisco. Hun står stadig højt og stolt og er en af verdens top ti moderne vidundere.