Historien om Alcatraz som National Park

Golden Gate National Recreation Area (GGNRA), en enhed af National Park Service , blev oprettet af Kongressen i 1972 som en del af en tendens til at gøre National Park ressourcer mere tilgængelige for bybefolkninger og bringe "parker til befolkningen." Alcatraz Island indgik som en del af denne nye National Park Service enhed på grund af sin unikke naturressourcer og menneskelige historie og blev åbnet for offentligheden den 25 oktober, 1973.

I løbet af de sidste 45 år Alcatraz er blevet en af de mest populære besøgende destinationer i verden, tiltrækker mere end 1.700.000 mennesker fra hele verden hvert år, der kommer "at møde" nogle af Amerikas hårdeste kriminelle øje-til-øje.

Forud for 1973 havde besøgende aldrig været tilladt på øen før, og svaret var overvældende-mere end 50.000 mennesker besøgte Alcatraz i løbet af det første år var det åbent. Historikere anslår, at dette var flere mennesker end havde sat foden på øen under hele sin tidligere indspillede historie.

NPS Ranger taler til en gruppe af besøgende til at Alcatraz Island første åbning.
ophavsret GGNRA, Park Archives, Richard Frear fotografi kollektion, 1979-1980, GOGA 18326 (P89-030-03)

Historien om Alcatraz fortsætter: amerikanske indianere vender tilbage hver oktober og november for at holde en solopgang ceremoni mindes deres 1969 besættelse af det tidligere fængsel; den Alcatraz Fyrtårn, ældste i Vesten, stadig udsender sin stråle; Øen betragtes som en økologisk bevare, hjemsted for en af de største kolonier på den nordlige Californien kyst; og øens foghorn udsender stadig sine hæs brøler som sommer tåge krybe ind gennem Golden Gate til kappe Alcatraz Island i tåge og mystik.

Den National Park Service (NPS) er et føderalt agentur inden for det amerikanske indenrigsministerium, der er anklaget for at forvalte bevarelsen og den offentlige brug af Amerikas mest betydningsfulde naturlige, naturskønne, historiske og kulturelle skatte. NPS forvalter Golden Gate National parker samt 394 andre Park steder i hele USA. For mere information besøg www.NPS.gov/Goga.