Indiansk besættelse

En af de mest betydningsfulde, men ofte glemte, historiske "vartegn" af Alcatraz Island er den indfødte amerikanske besættelse, som var i spidsen fra 1969-1971.

Begyndende på november 20, 1969, en gruppe af indfødte amerikanere, kendt som indianere af alle stammer og for det meste universitetsstuderende fra San Francisco, besatte øen for at protestere føderale politikker i forbindelse med amerikanske indianere. Nogle af dem var børn af indfødte amerikanere, der havde flyttet til byen som en del af Bureau of Indian Affairs ' (BIA) Indian opsigelse politik, som var en række love og politikker rettet mod assimilation af indfødte amerikanere i mainstream amerikanske samfund , især ved at tilskynde indfødte amerikanere til at bevæge sig væk fra de indiske reservationer og i byerne. En række af de ansatte i BIA besatte også Alcatraz på det tidspunkt, herunder Doris Purdy, en amatør fotograf, der senere producerede optagelser af hendes ophold på øen.

Indfødte amerikanske besættelses ejere på Alcatraz Island
ophavsret Ilka Hartmann 2002

Besættelsesmagten, der opholdt sig på øen i næsten to år, forlangte øens faciliteter tilpasses og nye strukturer bygget til et indisk uddannelsescenter, økologi Center og Kulturcenter. Den amerikanske indianere hævdede øen ved bestemmelser i traktaten af Fort Laramie (1868) mellem USA og Sioux. De hævdede, at traktaten lovede at returnere alle pensionister, forladte eller ud-af-brug føderale jord til de indfødte folk, fra hvem de blev erhvervet. Indianerne af alle stammer derefter hævdede Alcatraz Island ved "ret til opdagelse", som oprindelige folk opdagede det tusinder af år før nogen europæere var kommet til Nordamerika. Startet af byerne indianere i San Francisco, besættelsen tiltrukket andre indfødte amerikanere fra hele landet.

De indfødte amerikanere krævede erstatning for de mange traktater brudt af den amerikanske regering og for de lande, der blev taget fra så mange stammer. Ved at diskutere retten til opdagelse, historikeren Troy R. Johnson stater i besættelsen af Alcatraz Island , at oprindelige folk vidste om Alcatraz mindst 10.000 år før nogen europæiske vidste om nogen del af Nordamerika.

Indfødte amerikanske beboer med Alcatraz Island i baggrunden
ophavsret Ilka Hartmann 2002

I løbet af de nitten måneder og ni dages besættelse af de amerikanske indianere, flere bygninger på Alcatraz blev beskadiget eller ødelagt af ild, herunder rekreations hallen, kyst Vagternes kvarterer og inspektørens hjem. Brandenes oprindelse bestrides. Den amerikanske regering nedrevet en række andre bygninger (for det meste lejligheder) efter besættelsen var ophørt. Graffiti fra perioden med indiansk besættelse er stadig synlig på mange steder på øen i dag.

Under besættelsen, præsident Richard Nixon ophævet den indiske opsigelse politik, designet af tidligere forvaltninger til at afslutte føderale anerkendelse af stammer og deres særlige forhold med den amerikanske regering. Han etablerede en ny selvbestemmelses politik, til dels på grund af den omtale og bevidsthed, som besættelsen skabte. Besættelsen sluttede den 11 juni 1971.

Indfødte amerikanske besættelses ejere på Alcatraz Island i bagsiden af pickup truck
ophavsret Ilka Hartmann 2002

For mere information om årsdagen for den indfødte amerikanske besættelse besøg: https://www.alcatrazcruises.com/programs-and-Events/Annual-events/American-Indian-Occupation-Anniversary/