James "Whitey" Bulger var ingen almindelig kriminel

Gæst blog post-Michael Esslinger

James "Whitey" Bulger, 1428-AZ, var ingen almindelig kriminel. Da han ankom til Alcatraz i 1958, den bløde-talende Bulger kendt som blot "Jimmy" til kolleger ulemper ikke skille sig ud som den mand, der ville blive den Al Capone af sin æra.

Whitey Bulger har været genstand for en række store Hollywood-film og dokumentarer. Martin Scorsese brugte Bulgers persona som model for den centrale karakter i hans film The afdøde, Academy Award vinderen for bedste billede i 2007. Han bemærkede senere under et interview, "på ingen måde siger vi, at Francis Costello, spillet af Jack Nicholson, er direkte mønstrede efter Whitey Bulger, men lad mig sige det på denne måde, vi følte os trygge i karakteren; Vi følte os trygge i situationen, fordi vi vidste, at det var sandt..."

I slutningen af 1970 ' erne, blev han den vigtigste figur af Winter Hill bande, den fremtrædende irsk-amerikanske forbrydersyndikat i Boston-området. Han opretholdt på toppen af Bostons kriminelle underverden i næsten tre årtier uden nogensinde at blive opkrævet for selv en forseelse forbrydelse.

I boghandlere, sande kriminalitet sektioner er typisk domineret med værker chronicling hans liv og forbrydelser og i film han er afbildet som en hands-on håndhæver, der regerede gaderne i Boston og videre. Han voksede op i den hårde South Boston boligprojekter og, som en ungdom, forgudede større end livet Hollywood skurke som James Cagney, Edward G. Robinson og George Raft. Bulger senere kommentere, "disse mænd var helte til børn min alder i projekterne..."

På trods af de mange bøger og film om Bulgers liv, hvad der ofte overset er de formative år, han tilbragte på Alcatraz nøje at se Mafia pukkelpist som Mickey Cohen og Bumpy Johnson, at han tjente tid sammen på klippen. For den unge Bulger, Alcatraz var ikke kun en forreste sæde til at se den højeste stratum af kriminalitet tal og hvordan de udførte sig selv at gå blandt jævnaldrende, men også bidrage til en af de største fængsel pauser i det tyvende århundrede. Hans rolle i den berømte 1962 flugt af Frank Morris og Anglin Brothers ville blive en træningsplads for at forstå, hvad det ville tage at lykkes at forsvinde, mens på flugt fra myndigheder.

Bulgers vej til Alcatraz startede i en tidlig alder. På kun 14, blev han arresteret og anklaget for Larceny. I 1950 ' erne, han var uddannet til mere alvorlige forbrydelser, så endelig i 1955, Bulger ville begynde en række bankrøverier, der ville begynde i Rhode Island, med Carl Smith, som også senere ville tjene tid på rock as1238-AZ, og derefter senere med kriminalitet partner Richard Barchard (1251-AZ), som tilsammen røbede Hoosier State Bank i Hammond, Indiana, netting over $12.000 i kontanter. De fulgte en specifik tilgang med hvert røveri. Holding en pistol i hver hånd som i stil med en gammel vest Outlaw, Bulger ville holde mål på bankens medarbejdere, mens barchard skovlede kontanter i en pose og derefter begge flygtede til en stjålet flugt bil, der blev drevet af barchard's kone Dorothy. Bilen blev kørt til en nærliggende parkeringsplads og derefter skiftede de til en anden bil, hvor Bulgers kæreste ventede på dem. En landsdækkende menneskejagt ved retshåndhævelse blev iværksat for at bringe mænd og deres medskyldige til domstolene. Af den tid Bulger blev endelig fanget på December 2, 1955, i Miami, Florida, havde kup bragt i mere end $100.000 i kontanter.

37 blogindlæg; Richard Barchard, 1251-AZ
Richard Barchard, 1251-AZ

Bulger modtog en 20-årig dom, og blev oprindeligt sendt til United States fængselsvæsen i Atlanta, Georgia, i juli 1956. Årene i Atlanta var hårde med Bulger deltager i medicinske forsøg for malaria behandlinger og senere den hemmelige MK-ultra LSD test, der ville falde under offentlig kontrol for den brutalitet det pålagt mennesker. Fanger modtog god tid kreditter fra deres sætning for deres deltagelse. Det var i Atlanta, at han først mødte flere fanger, som han senere ville tjene tid sammen med på klippen.

I februar 1958 var Frank Morris, brødrene John, Clarence og Alfred Anglin, som senere skulle deltage i en af de berømte fængsels pauser i amerikansk historie, også i Atlanta, og det var her, de først mødtes. Bulger havde været at plotte en flugt, og i en rapport fra den associerede Warden, ville han angive, at i hver flugt plot de havde afsløret, Bulger havde en del i planlægningen. Bulger havde været involveret i en mislykket flugt sammen med en anden fange John Paul Scott, der ville tjene tid på Alcatraz og senere gøre sit eget Break forsøg. En informant identificerede Bulger som at have sikret nedstryger klinger fra en officer, og på trods af barske indeslutning i ensomt, nægtede han at opgive identiteten. Mens de tjente tid i isolationsfængsling, Bulger cellede over fra Frank Morris og de to tilbragte utallige timer i tomgang samtale. Den 21 oktober 1959, Bulgers officielle overførsel for at Alcatraz blev udstedt, og han ankom mindre end en måned senere som 1428-AZ.

37 blogindlæg; Bulgers officielle overførselsordre til Alcatraz .
Bulgers officielle overførselsordre til Alcatraz .

Bulgers første celle, C-145, var placeret langs hovedkorridoren på Broadway. Det var her stående på barer, at han ville møde Clarence "Joe" Carnes, der gik langs budskaber fra flere venner, der allerede havde gjort deres vej til øen. Carnes og Bulger skulle blive gode venner i løbet af sin embedstid på Alcatraz . I december, flyttede han til den øverste lag af C-blokken til C-314, hvor han for det meste forblev for sine år tilbragt på klippen. Den øvre del af C-blokken var et eftertragtede område. Det var på øverste niveau, hvor fanger kunne høre godt i forvejen Correctional officerer stigende trappen underrutine og overraskelse inspektioner. Cellerne langs denne korridor stod over for den spredte cement mur af D-blokken, og dem på det øvre niveau, hvor Bulger levede, havde de lyseste og varmeste celler, da strålerne fra det lyse solskin gav varme til et ellers trist landskab. Bulger læste udførligt fra Alcatraz bibliotek og elskede mange af klassikerne, herunder de vestlige eventyr romaner af Zane Grey.

37 blogindlæg; Bulgers celle
Whitey Bulgers hoved celle (C-314) på tredje niveau af C-blokken. Cellen stod over for en spredt cement mur, men var stille med lyst sollys til læsning og tilbød rimelig privatliv fra patruljerings vagter langs lejlighederne.

På Alcatraz , Bulger holdt en række arbejdsroller, herunder arbejder i tøj problem i Cell kælder og derefter i oktober 1960, han tog et job som en del af Cell vedligeholdelse detaljer. Han mentor en ny ankomst, John anglin, der var til senere at deltage i en af de mest berømte fængsel pauser i amerikansk historie.

Efter hans vedligeholdelsesopgave, i december 1960, tog han et nyt job i fængslet vaskeri arbejder under en officer A.G. Bloomquist. Med kælenavnet "Bloomie" af medfanger, var det her, at den typiske vagt versus fange stereotyp forsvandt og et nært venskab fulgte. Bulger bemærkede senere, at når dagens arbejde blev afsluttet, Bloomie tillod mænd til at træne og snakke blandt hinanden. Bulger beundrede ham for at være respektfuld og tillidsfulde af fangerne og aldrig misbruger sin magt over dem. Han kommenterede Bloomie, "respekt for bloomie steg til et sådant niveau blandt den indsatte befolkning, at der var uudtalt kode blandt mændene, at i tilfælde af et flugtforsøg, ville bloomie ikke blive skadet. For mig blev han en betroet ven selv efter min løsladelse fra fængslet. Det er ironisk, da Hollywood skildringer af relationerne mellem indsatte og officerer ofte var i konflikt og fuld af stridigheder, men Bloomie blev en ikonisk figur for mig. Ser tilbage til min ansættelse på Alcatraz , Jeg husker ham med dyb følelse af beundring og ærbødighed. Efter min løsladelse mødtes vi over flere middage, og vi nød at tale om vores familier og begge kiggede mod fremtiden med stor optimisme."

En anden fremtrædende figur til Bulger var Mickey Cohen, 1518-AZ. Han ankom Alcatraz i juli 1961 og Bulger senere erkendte, at han beundrede Mickey og hvordan han holdt sig i selskab med kolleger ulemper. Cohen ofte gav den unge Jimmy Bulger en Nik, da de passerede hinanden i blok under måltid perioder, og da han ville afhente sin ugentlige tøj spørgsmål. Han holder for det meste for sig selv, men stod stolt og var respektfuld over for alle, uanset race eller kriminel tilhørsforhold, herunder officerer. Bulger senere kommenterede, "Mickey var en stolt lille fyr og en overlevende. Han var meget godt lide af alle fyrene på Alcatraz ..."

37 blogindlæg; Mickey Cohen, 1518-AZ
Mickey Cohen, 1518-AZ

Bulger var også en tæt insider til 1962 Alcatraz flugt fra Frank Morris og Anglin-brødrene. Efter at have ramt et venskab med Morris i Atlanta, hjalp han med at rådgive om de bedste metoder til ikke kun mekanik af flugt, men også hvordan man undgår at blive fanget i løbet af deres år med frihed. Det var under disse diskussioner, at han tog disse bedste praksis og krediteret dem for hjælp i sin egen unddragelse af at blive fanget i mere end seksten år. Han har været fast, at han er en troende i deres overlevelse, og at afskære alle bånd med familie og venner var afgørende. Han bemærkede, "forat overleve, forstod jeg vigtigheden af at bryde al kontakt med kære og holde til det niveau af disciplin. Det var svært at bryde disse bånd med dem, du elsker, men nødvendige for min egen overlevelse og deres beskyttelse. Vi vidste alle den straf, der ville falde på de uskyldige, vi passede på. Du er nødt til at faktor, at i, hvorfor de blev aldrig set eller hørt fra igen. Frihed kom til en så stor pris, men det var stadig bedre end de lange og ensomme år tilbragt i fængsel."

Den berømte flugt var en dyb begivenhed i hans levetid, og han huskede mændene Alcatraz og den flugt, at mange troede hjælpe med at lukke Alcatraz . Han bemærkede:»om morgenen på flugt var et af de lykkeligste øjeblikke i mit liv. Jeg kan stadig huske det, som om det var i går. Da de hektiske vagter indså, at Morris og brødrene var flygtet, var jubel så højt, at det kunne høres for miles! Så vidt jeg er bekymret, det var den største flugt i historien om USA og opnået under de mest ekstreme sikkerhedsforanstaltninger. Håbet om fængselsinspektøren var "de druknede!" Fanger troede ' de gjorde det! ' jeg tror, de kunne have gjort det forholdsvis let. De sandsynligvis stjal en bil og havde mange miles bag dem, før du foretager et skridt for at få penge. De var smarte, og de havde forskellige faser og flere uforudsete udgifter i deres plan. De sætter en masse afstand mellem dem og Alcatraz i hurtig tid. De vidste også, hvordan man undgår mistanke. En fyr fronter og de to andre ophold helt off scene. De forbliver helt isoleret bare ser TV og læsning. Ligesom præsident Lyndon Johnson engang sagde om den smarte Texas Mule, ' en stor storm kommer og muldyr hunkers ned og ligger der stadig, stille og roligt venter på, at bare blæse over. Det ordsprog gik noget lignende, men jeg tænkte på det ofte i min egen tid på lam..."

James Bulger blev endeligt overført fra Alcatraz i juli 1962, kun en måned efter den store flugt fra Alcatraz . Han blev endelig løsladt fra fængslet i 1965 og føderale anklagere ville senere sige, at Bulger førte South boston's Winter Hill bande fra slutningen af 1970 ' erne gennem midten af 1990'erne, en af de mest magtfulde kriminelle syndikater i USA. I 1975 blev det påstået, at Bulger lavede en aftale med FBI, hvor han gav oplysninger om den italienske mafia til gengæld for beskyttelse mod retsforfølgning. Det var en påstand, han stærkt nægtede og frembragte et samarbejde vidnesbyrd om, at han aldrig gav nogen oplysninger af værdi til myndighederne. Han gjorde det krystalklart, at han købte oplysninger, men aldrig solgt det for enhver pris.

I januar 1995, hans FBI handler og ven fra barndommen tippet ham ud, at en arrestordre på pengeafpresning afgifter var forestående, og det var et spørgsmål om tid, før flere Mafia-relaterede mord ville blive tilskrevet ham, som følge af bøn tilbud gjorde min andre tidligere associerede virksomheder. Han ville forsvinde i næsten seksten år på trods af en af de mest aggressive flygtende manjter i historien.

37 blogindlæg; Bulgers lejlighed
Den rolige lejlighedskompleks i Santa Monica, Californien, hvor Bulger blev erobret i 2011 efter 16 år på flugt. Han boede i lejligheden på øverste etage, længst til højre.

I juni 22, 2011, FBI anholdt Bulger og hans kæreste, Catherine Greig, i en beskeden Santa Monica lejlighed bygning på kysten af det sydlige Californien. På tidspunktet for hans erobrings, han var steget til nummer et på FBIs "top ti mest ønskede liste." Her havde han levet et stille liv og for det meste førte en kriminel fri eksistens. Selv i hans senere liv, Bulger altid set tilbage på hans år på Alcatraz med nostalgi og gode minder om gamle venner. Når man kigger gennem bøger, der chronicling øens historie, han sammenlignede det til at gennemse en gammel High School årbog. Minderne bittersød. Hårde år med solide venner. Han holdt mændene i Alcatraz i høj henseende, og da han senere lærte om "Joe" Carnes død og begravelse i en umærket paupers grav, ud af følelse af respekt og deres venskab, han havde ham ekshumeret og gav ham en dyr kiste og ordentlig ceremoni og begravelse. Bulger forsøgte at skrælle myterne om hans liv portrætteret i Hollywood-film.

37 blogindlæg; Clarence "Joe" Carnes, 714-AZ
Clarence "Joe" Carnes, 714-AZ

Lige før Bulger gik på lam, han besøgte Alcatraz med sin daværende kæreste Theresa Stanley. De besøgte hans gamle celle blok og mindes om hans år på klippen. Selv årtier efter hans løsladelse fra fængslet, var der et varemærke flere af hans medarbejdere husket... den Alcatraz bæltespænde han altid bar. Det var et symbol på hans fortid og de mange venskaber, han holdt i nogle af de hårdeste år af sit liv. For mange af de mænd, der først trådte foden på Alcatraz , deres kriminelle fortid var kommet til en tæt, men for James "Whitey" Bulger, det var kun begyndelsen.